Olin’den deplasman zaferi

Beko Basketbol Ligi'nin dokuzuncu haftasında Erdemir spor kendi saha ve seyircisi önünde Olin Edirne'yi konuk etti. Karşılaşma Olin Edirne'nin 91-82 üstünlüğüyle tamamlandı.

9.12.2012 18:37:00 0
Olin’den deplasman zaferi

 Hava atışını kazanan Erdemir spor Melih Mahmutoğlu ile ilk sayıyı atan takım oldu. Karşılıklı gelişen ataklardan yararlanamayan her iki takım, ilk dakikayı 2-0 lık skorla tamamladı. Balazic'in iyi savunma yapmasıyla skoru 4-0 a taşıdı. Konuk ekibin ilk sayısı ise David Jilenek'ten geldi 4-2. Olin Edirneli oyuncular sayı bulma çabasını üçlük atışlarla denerken, ribauntları alan Erdemirspor, geliştirdiği ataklarda başarılı olamadı (10-7).

 

İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

Karşılaşmanın ilk periyodunda sayı farkını 4' e kadar çıkaran Erdemir spor son saniyelerde maçın hakimiyetini kaybedince son 45 saniyeye 17-19 geride girdi. Olin Edirne' de etkili olan 11 sayıyla ilk periyodun en skorer oyuncusu olan Mehmet Yağmur, pota altına iyi girerek kazandığı basket faulle takımının ilk periyodu 19-22 tamamlamasında etkili isim oldu.
İkinci periyotta her iki takım da temkinli oyun sergilerken, ilk yarının bitimine beş dakika kala Olin Edirne 5, Erdemir spor ise 8 sayı üretti (27-27). Maç içerisinde hakem kararlarını yanlış bulan Olin Edirne koçu Gökhan Taştimur hakemlerle tartıştı. İki takım oyuncuları ilk yarıyı önde kapatabilmek adına büyük mücadele içine girdi.
 

FARK AÇILDI

Karşılıklı basketlerle geçilen ikinci periyodun son saniyesine 43-42 Erdemir spor üstünlüğüyle geçildi. Kronometreler sıfırı gösterdiğinde Olin Edirne David Jelinek, geliştirdiği atakta faulle durdurulunca serbest atış kazandı. Jelinek atışları syıya çevirince soyunma odasına galip giden taraf Olin Edirne oldu (43-44). Üçüncü periyotta da Erdemir spor ve Olin Edirne kontrollü oyun sergilerken, pota altı atışlarıyla sayıya ulaşıldı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk altı dakikasına kadar başabaş geçen maçta geliştirdiği atakları sayıya çeviremeyen Erdemir spor, üçüncü çeyreğin son dört dakikasına 5 sayı farkla 54-59 girdi. Oyunun akışını son dakikalarda lehine çeviren Olin Edirne, üçüncü çeyreğin son dakikasına 56-66 önde girerek sayı farkını 10' a çıkardı. Son dakikada da oyun üstünlüğünü elinde tutan Olin Edirne üçüncü çeyreği 58-68 önde tamamladı.
 

MEHMET YAĞMUR GALİBİYETİ GETİRDİ

Erdemirspor Erbil Eroğlu'nun kazandırdığı 3 sayı ile son çeyreğe başladı (61-68). Taraftar desteğini arkasına alan Erdemir spor, rakibin atağında yaptığı iyi savunma ve sonrası aldığı ribauntları da iyi değerlendirerek Henderson'un güzel oyunuyla üst üste bulduğu basketlerle sayı farkını 3'e kadar düşürdü (68-71). Son çeyrekte sadece 6 sayı bulabilen Olin Edirne' ye karşılık 13 sayı bulan Erdemirspor son beş dakikaya 74-74 beraberlikle girdi. Olin Edirne koçu Gökhan Taştimur, sürekli olarak sayı kaybetmeleri üzerine takımda yaptığı değişikliklerle takımını toparladı. Erdemirspor ataklarını iyi bir savunma ile kesen Olin Edirne, son çeyreğin son 2 dakikasına 7 sayı farkla 74-81 önde girdi. Son 2 dakikada da üstünlüğünü koruyan Olin Edirne karşılaşmadan 82-91 galip ayrıldı. Olin Edirne' de Mehmet Yağmur 28 sayıyla en skorer oyuncu olurken, Erdemir spor' da Henderson'un kaydettiği 29 sayı takımının galip gelmesine yetmedi.
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10