İnsan hakları, onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabulünün 64. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tekirdağ 10.12.2012 19:33:00 0
İnsan hakları, onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır
“BUNDAN TAM 64 YIL ÖNCE”
Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada “Kişisel temel hak ve hürriyetler ile özgürlükler konusunda, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”, bireylere/kişilere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması amacıyla; bundan tam 64 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmiştir. Birçok uluslararası organizasyon içerisinde her zaman öncü devlet konumunda olan ülkemiz Türkiye de, Birleşmiş Milletler’in temel insan hakları sözleşmelerinin tamamına taraf olmuştur. Bireylerin temel hak ve hürriyetlerine, insan kişiliğinin onur ve yüceliğine, kadın ve erkek eşitliğine; daha geniş özgürlük alanları içerisinde; müreffeh ve daha iyi yaşam koşullarının oluşturulması, başta devletin ve kurumlarının, dolayısıyla bizlerin ve devamında da bu konuda çalışma içerisinde olan sivil toplum kuruluşları ile toplumu oluşturan tüm kesimlerin asli görevidir” dedi.
 

“DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR”

Yerlikaya, Türkiye’nin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ile bireysel özgürlükler konularında önemli aşamalar kaydettiğini söyleyerek “Ülkemiz, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesini sürdürürken, insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunup geliştirilmesinde, kamu düzenimizin korunması ve beraberinde halkımızın/hemşehrilerimizin huzuru ve esenliğinin teminatı konumundadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de; insan hakları için “Düşünce ve ifade özgürlüğüdür ve onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır.” diyerek, temel insan haklarının önemini en güzel şekilde ifade etmiştir” dedi.
 

KARDEŞLİK VE BARIŞ DOLU BİR DÜNYA

Barışın, adaletin, kardeşliğin ve sevginin hakim olduğu, huzur ve güven dolu bir dünya temennisinde bulunan Yerlikaya, tüm Tekirdağlı hemşehrilerinin, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ nü kutladı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10