Savcılık soruşturma başlattı

Basın açıklaması yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e yüklendi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı, Ertem’in geçtiğimiz g

Çerkezköy 16.12.2012 19:21:00 0
Savcılık soruşturma başlattı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in kendisini ve partisini zan altında bıraktığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 13.00’da Teşkilat Binası’nda düzenlediği basın toplantısında iddialı açıklamalarda bulundu.

 

SİYASETİ ÖĞRENEMEMİŞ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe başkanları ve üyelerinin vatanı temsil sorumluluğu olduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “Kanun dışı yollarla vatandaşın hakkına tecavüz edenlere karşı halkı savunmak bizim en önemli görevlerimizdendir” dedi. İlçede siyasetçiyim diye geçinen birçok kişi kısa pantolonla dahi gezemezken, kendisinin Çerkezköy halkına hizmet kapsamında mücadele verdiğini ifade eden Ordu, “Bugün siyasetin S’sinden dahi anlamayanlar, siyaset yapmaya, insanlara çamur atmaya çalışıyorlar” diye konuştu. Ordu, 9 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem’in siyaseti öğrenemediğini iddia ederek, “Başkan, yaptıkları ile bu işin ehli olmadığını göstermiştir” dedi.
 

ÇİVİ DAHİ ÇAKILMAMALIYDI

Ali Ertem’in, Atatürk Caddesi’ndeki bir arsanın kamulaştırılması hakkında kendilerini suçlamaya kalktığını söyleyen Mustafa Ordu, Ertem’in öncelikle kamulaştırmanın nasıl yapıldığını öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Yasalar çerçevesinde kamulaştırma yapılmamasının altında art niyet olduğunu öne süren Ordu, “Bahse konu alana kamulaştırma yapılmadan 1 çivi dahi çakılamamalıydı” ifadesini kullandı.
 

BİZİ DİNLEMEDİLER

Kamulaştırma yapılırken önce komisyon kurulması ve fiyat tespiti yapılması gerektiğini söyleyen Ordu, daha sonra da mal sahibi ile fiyat konusunda anlaşma sağlanabilmesi için başka bir komisyonun kurulması gerektiğini belirtti. Mal sahibinin rıza göstermemesi durumunda mahkemeye gitme hakkının olduğunu dile getiren Mustafa Ordu, “Çerkezköy Belediyesi bu işlemlerden 1 tanesini dahi yapmamıştır. Buna rağmen büyük paralar harcayarak söz konusu alana ‘Şehitlik Parkı’ yapmıştır” dedi. Parti olarak bu uygulamanın yanlış olacağı konusunda Belediyeyi uyardıklarını kaydeden Ordu, “Belediye bizi dinlemedi. Vatandaş mahkemeye gitti ve bahse konu arsa bir gecede boşaltıldı” şeklinde konuştu. 
 

PEŞKEŞ ÇEKEN ŞEREFSİZDİR

Bu olaydan 2.5 yıl sonra Eren İşcan’ın, denize düşen balığın yılana sarılması misali Çerkezköy Belediyesi’ne sarıldığını söyleyen Ordu, “Belediye Başkanı da pırlanta bulmuşçasına konuya müdahil oldu ve Mustafa Ordu’nun bilirkişiye para verdiğini söyledi” diye konuştu. Bilirkişiye para verildiğine yönelik iddiaları da yanıtlayan Ordu, “Kamu malının birilerine peşkeş çekilmesi şerefsizliktir. Peki bu şerefsizliğe zemin hazırlayanlara ne demeli?” diye sordu. Belediye Başkanı’nın son açıklamasında bahse konu arsaya kavşak yapmak istediklerini söylediğini belirten Ordu, “3 sene önce Şehitlik Parkı yapacaktın. Şimdi de kavşak yapacağım diyorsun. İnandırıcılığını kaybettin” diye konuştu.
 

180 DEĞİL 391 METREKARE

Altıntaş’a ait olan arsanın Başkan Ertem’in iddia ettiği gibi 180 metrekare değil 391 metrekare olduğunu kaydeden Mustafa Ordu, “24.07.2009 yılında belediye tarafından bilirkişi olarak görevlendirilen dönemin Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Özer bahse konu arsanın 3 milyon 910 bin TL değerinde olduğunu belirledi. Daha sonra bilirkişi olarak görevlendirilen Emlakçı Ahmet Şişman da söz konusu arsanın bedelinin 3 milyon 715 bin 500 TL olduğunu belirledi. 3. bilirkişi Bileşim İnşaat firması da arsanın bedelinin 3 milyon 715 bin 500 TL olduğu kanaatine vardı. Mahkemenin 2010’da görevlendirdiği bilirkişi heyeti 899 bin 300 TL, 2011’de görevlendirilen bilirkişi heyeti ise 1 milyon 124 bin TL kamulaştırma bedeli belirledi. Peki nasıl oluyor da Başkan bu arsanın bedelinin 300-400 bin TL olabileceği kanaatine varıyor?” diye konuştu.
 

BU BAŞKANLA BU İŞ YÜRÜMEZ

Yargıtay’ın verdiği karara göre Çerkezköy Belediyesi’nin, kamulaştırma yapılmayan bu alanın 92 metrekarelik kısmına parke taşı döşediğini, 43 metrekare de asfalt yol yapıldığını belirten MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Başkanın en kısa zamanda hastaneye yatması gerekiyor. Yüz kızartıcı suç işlemiş birisinin ifadelerine dayanarak konuya müdahil olması, profesörler tarafından hazırlanan yasalarımıza Eren İşcan’ın el yazısı ile yazılan ifadesini adeta bir ek kanun gibi ortaya koyması, bu belediye başkanı ile bu işin yürümeyeceğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.
 

HESABINI SORACAĞIM

Altıntaş’ın arsasına belediye tarafından yapılan yatırım ve oradan sökülen taşların maliyeti ile Belediyenin icralık olan dosyaları yüzünden ödediği 1 milyon 800 bin TL’lik faiz tutarının hesabını Başkan Ertem’e soracağını söyleyen Ordu, “Bu parayı bu milletin kasasına geri koyacağız” dedi. Ertem’in çıkma dükkan açıklamaları hakkında da konuşan Mustafa Ordu, “Emsallerine verdiği inşaat ruhsatını Altıntaş’a vermemiştir” dedi ve takdiri kamuoyuna bıraktığını söyledi.
 

SIRADA BELİNDİR VAR

Belde belediye başkanları hakkında açıklama yapmadığına ilişkin konu hakkında da açıklama yapan Mustafa Ordu, “Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bizim açıklamalarımızın ardından yargılanmıştır ve kendisinin şuanda cezası vardır. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz hakkında yaptığımız açıklamaların ardından savcılık, hakkında dosya açmıştır. Bunu tüm kamuoyu da biliyor. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir hakkında gerekli araştırmaları yaptım. Yaza doğru hem gerekli açıklamaları yapacağım hem de suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
 

VARSA BİR YOLSUZLUK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUN

Başkan Ertem’in Karaağaç Belediyesi hakkında kendisinden açıklama beklememesi gerektiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Karaağaç’ı bana sormayacaksınız. Orası MHP belediyesidir. Orayı AK Parti ilçe başkanına soracaksınız. AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Karaağaç’ta bir yolsuzluk varsa çıkıp suç duyurusunda bulunsun” diye konuştu. “Ertem hakkında 400 açıklama yapmışım. Zamanım olsaydı 2 bin 400 açıklama da yapardım” diyen Ordu, Ali Ertem’in, yaptığı açıklamaların yarısı hakkında dahi konuşma hakkının olmadığını söylemesi halinde bir daha kendisi hakkında hiçbir açıklama yapmayacağını söyledi. 
 

BİZ NE SORDUK?

Çerkezköy Belediyesi ve Ali Ertem hakkında bugüne kadar yaptığı konuşmalar ve sorduğu sorulardan bahseden Mustafa Ordu, “Biz Çerkezköy Belediyesi’ne imar kirliliğini sorduk. Vatandaşın iskan sorununu dile getirdik. Narin Park’ın nasıl sanayi bölgesinden çıkarılarak imar bölgesine dahil edildiğini sorduk. Ambardere’nin altyapı sorununu gündeme getirdik. Ambardere’de kanalizasyon hattının içme suyuna karıştığını, bu duruma neden müdahale edilmediğini sorduk. İlçenin içme suyunun kansere neden olduğunu, her 2 kişiden 1’inin kanser riski altında olduğunu dile getirdik. 33 firmanın neden belediyeyi icraya verdiğini ve 1 milyon 800 bin TL faiz aldığını sorduk. Belediyenin kiraladığı araçların kime ait olduğunu sorduk. Sel felaketinde çalışan vidanjörleri sorduk. Su ve katı atık bertaraf ücretine yapılan zammın yüksek olduğunu söyledik. Mezbahanede ayda 12-14 ton et kesildiğini, tüketilen etin ise 120 ton olduğunu söyledik ve 100 tonluk etin hangi koşullarla getirildiğini, nasıl denetlendiğini sorduk. BSH’ın ne karşılığında otogar yapımı için 900 bin TL yardımda bulunduğunu sorduk. AEG önünden, Kızılpınar’a kadar olan dere yatağının neden tahrip edildiğini sorduk. Belediyenin borçlarını sorduk” diye konuştu.  
 

MHP’LİLER İÇİN GÖREV NİTELİĞİNDEDİR

Bu sorular ve cevapları hakkında belediye meclis üyelerinden hiç birinin fikir sahibi olmadığını öne süren Mustafa Ordu, “Bu onlar için önemli olmayabilir. Ama MHP’liyim diyen herkes için görev niteliğindedir” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10