Bir usta bin usta

Namık Kemal Üniversitesi tarafından Rektörlük Binası Büyük Fuaye Salonu ve Rektörlük Konferans Salonunda Geleneksel Türk El Sanatları Panel ve Sergileri etkinlikleri gerçekleştirildi.

Tekirdağ 19.12.2012 23:07:00 0
Bir usta bin usta
SUNUMLAR YAPILDI
Etkinliklere Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, NKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Geleneksel Türk El Sanatları Panel Moderatörü Prof. Dr. Aslı Korkut’un açılış konuşması ile başlayan etkinlikler Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü Berna Semiz Erguntan’ın ?Bir Usta Bin Usta konulu sunumu ile devam etti.
 

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü Berna Semiz Erguntan’ın sunumunun ardından, Geleneksel Türk El Sanatları Sergi Kuratörü Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik eşliğinde sergi açılışı yapıldı. Serginin ziyaret edilmesinin ardından Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen panelde, NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dilek Kuyrukçu’nün “Geleneksel Türk El Sanatları”, Geleneksel El Sanatları Vakfı Kurucu Üyesi Ayfer Göğüş Aras’ın “Tekirdağ ve Çevresinde El Dokumaları”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı (Halkbilimci) Solmaz Karabaşa’nın “Geleneksel El Sanatları ve Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları” konulu sunum yaptılar.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10