Çerkezköy kara teslim oldu

Çerkezköy’de önceki gece başlayan dün gün boyu devam eden kar yağışı trafiği olumsuz etkiledi. Çerkezköy Belediyesi ekiplerinin tüm ana caddelerde yaptığı yol tuzlama ve solüsyon çalışma

Çerkezköy 20.12.2012 21:58:00 0
Çerkezköy kara teslim oldu

 Çerkezköy Haber - Yoğun kar yağışı karşısında yol tuzlama ve solüsyon çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, zincirsiz trafiğe çıkan sürücülerden dert yandı.

 

TÜM CADDELER TUZLANDI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerini 1 hafta öncesinden takip ettiklerini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, Fevzipaşa Caddesi, Öztrak Caddesi, Atatürk Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Hayri Batur Caddesi, Güveniş Caddesi, Barbaros Caddesi, Hükümet Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı’nda önceki gün gece saatlerinde başlayan tuzlama ve solüsyon çalışmalarının gün boyu devam ettiğini belirtti.
 

EKİPLER 24 SAAT ÇALIŞACAK

1 solüsyon aracı, 1 adet yol tuzlama aracı, 1 adet palet dozer, 2 adet greyder ve 2 adet lastik tekerli kepçe ile yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “İlçemiz yoğun kar yağışına maruz kaldı. Ekiplerimiz trafikte herhangi bir sorun yaşanmaması için 24 saat esasına göre vardiyalı olarak çalışmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.   
 

ZİNCİRSİZ ARAÇLAR BAŞA BELA OLDU

Yoğun kar yağışı sonucu ilçenin birçok noktasında zincirsiz yola çıkan araçlar yolda mahsur kaldı. Namık Kemal Bulvarı’ndan Karaağaç istikametine seyir halinde olan bir TIR’ın yolda kalması sonucu bahse konu yol yaklaşık 1 buçuk saat trafiğe kapandı. Ayrıca Altıyol kavşağından Cengiz Topel Caddesi’ne gitmek isteyen zincirsiz araçlara trafik ekiplerince izin verilmedi. Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde meydana gelen buzlanma nedeni ile yokuşu çıkamayan zincirsiz araçlar, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından mahsur kaldığı noktadan itilerek kurtarılmaya çalışıldı.
 

ZİNCİRSİZ YOLA ÇIKMAYIN

Altıyol Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, zincirsiz trafiğe çıkan araç şoförlerine sitemde bulundu. Böyle havalarda araçların lastikleri ne kadar iyi olursa olsun zincirsiz trafiğe çıkmaması gerektiğini belirten Başkan Ertem, “Vatandaşlarımızdan, bu kış günlerinde karlı havalarda zincirsiz trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz. Biz yaşanan sıkıntıların minimize edilmesi için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan mecbur kalmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamalarını, çıkacaklarsa eğer zincirlerini takarak çıkmalarını istiyoruz” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10