Karda, zincirsiz trafiğe çıkmayın

Çerkezköy Belediyesi’nin önceki gün gerçekleştirdiği karla mücadele çalışmalarında yaklaşık 5 ton solüsyon ve 20 ton da kum+tuz kullanıldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkan

Çerkezköy 21.12.2012 20:55:00 0
Karda, zincirsiz trafiğe çıkmayın

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, önceki gün yaşanan kar yağışında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

EKİPLER BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERDİ

Çerkezköy’de önceki gün sabah erken saatlerde aniden bastıran kar yağışının ilçede etkili olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, “Ekiplerimiz kritik noktalarda problem yaşanmaması için büyük bir özveri ile çalıştı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 5 ton solüsyon ve 20 ton kadar da kum ve tuz kullanıldı” dedi. 
 

KAR BİRDEN BASTIRDI

Bölge hakkındaki hava durumunu düzenli olarak takip ettiklerini belirten Habip Bilgin, “Kar yağışının geleceğini bekliyorduk. Kritik noktalarda yağış öncesi solüsyon çalışmalarımızı yaptık. Önceki gün sabah erken saatlerde birden ve yoğun bir şekilde gerçekleşen kar yağışının ilçede sıkıntı yaşatmaması için ekiplerimiz var gücü ile çalıştı” ifadelerini kullandı.
 

18 PERSONEL NÖBETE KALDI

Çalışmalarda ana arterlerde trafik problemi oluşmaması için 2 tuzlama aracı ve 1 solüsyon atıcı aracın gün boyu çalıştığını ifade eden Başkan Yardımcısı Bilgin, “Ayrıca ekiplerimiz tarafından 1 kamyon ve 1 traktör kullanılarak buz tutan yollara kürekle tuz döküldü” diye konuştu. Bilgin önceki gün meydana gelen kar yağışı nedeni ile 18 personelin nöbete kaldığını da ifade etti.
 

2 NOKTAYA ÖNCELİK VERDİK

Özellikle Cengiz Topel Caddesi ve Atatürk Viyadüğü’nde trafik akışının sağlanabilmesi için bu noktalara öncelik verdiklerini kaydeden Habip Bilgin, “Buradaki sıkıntıların çözülmesinin ardından Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Hayri Batur Caddesi, Hükümet Caddesi, Namık Kemal Bulvarı, Güveniş Caddesi’nde çalışmalara devam edildi” dedi.
 

ZİNCİRSİZ SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI

Belediye olarak karla mücadelede ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Habip Bilgin, ilçede kar yağışı olacağının günler öncesinden bilinmesine rağmen neredeyse hiçbir sürücünün aracına zincir takmamasına anlam veremediğini ifade etti. Yolda kalan araçların yüzde 99’unun zincir kullanmadığı için yolda kaldığını kaydeden Bilgin, “Bu vatandaşlarımız hem kendilerini mağdur ediyorlar, hem de yolun kapanmasına sebep olarak diğer sürücüleri de mağdur ediyorlar. Belediye olarak sürücülerden ricamız karlı havalarda kesinlikle zincirsiz trafiğe çıkmamalarıdır” şeklinde konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10