Çerkezköy daha güvenli olacak

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’da gerçekleştirilen toplantıda İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Çerkezköy Belediyesi’ne yeni ‘Trafik Denetlem

Çerkezköy 25.12.2012 00:13:00 0
Çerkezköy daha güvenli olacak
İHLALLER KOLAYCA TESPİT EDİLECEK
Toplantıda, Trafik Denetleme Sistemi (TEDES) hakkındaki bilgilendirme, İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE Sorumlusu Suat Kahve tarafından yapıldı. Trafik Denetleme Sistemi’nin, Belediyelerin kendi bütçe kaynaklarını kullanarak karayollarında can ve mal güvenliğini sağlanmasını ön gören bir sistem olduğunu belirten Suat Kahve, “TEDES, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek ve trafik ihlallerinin tespitini kolaylaştıracak bir sistemdir” dedi. 
 

ÖN ÇALIŞMA HAZIRLADIK

Konuyla ilgili olarak bir ön çalışma hazırladıklarını ifade eden Suat Kahve, TEDES projesi kapsamında ‘Hareketli Kamera Sistemi’, ‘Plaka Okuma Sistemi’ ve Kırmızı Işık ve Hız İhlal Sistemi’nden yararlanılacağını belirtti. İlçede 7 noktada Hareketli Kamera Sistemi kurulmasını öngördüklerini söyleyen Suat Kahve, “Bu noktaları Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı girişi, BSH Kavşağı, Güveniş Caddesi-Fevzipaşa Caddesi Kavşağı, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, HFZ Kız Meslek Lisesi mevkii ve Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı önü olarak düşündük”” dedi. 
 

MALİYET 2 MİLYON TL

İlk etapta İlçenin 3 noktasına Plaka Okuma Sistemi kurmayı planladıklarını söyleyen MOBESE Sorumlusu Suat Kahve, “6 noktaya da Kırmızı Işık ve Hız İhlal Sistemi kurulmasını düşünüyoruz. Ön gördüğümüz çalışmanın maliyeti yaklaşık 2 milyon TL civarındadır. Bu noktalarda otomatik olarak kesilen cezalardan tahsil edilecek tutarın yüzde 70’i İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yüzde 30’u ise Çerkezköy Belediyesi’ne kalacaktır” ifadelerini kullandı. Suat Kahve, hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çorlu Belediyesi ile birlikte ihaleye çıkılabileceğini söyledi.
 

CAYDIRICI ÖZELLİĞİ VAR

TEDES sayesinde ilçede güvenliğin daha sağlıklı bir hal alacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, “Sistem aşırı hız yapanlar için caydırıcı bir özellik taşıyor. Ayrıca, hırsızlık, kap kaç, çalıntı araç, trafik kazaları gibi birçok adli olayın da kısa sürede çözüme kavuşmasında etkili olacaktır. Kısacası Çerkezköy daha güvenli bir ilçe olacaktır” diye konuştu. Ertem, sistemlerin yerleştirileceği noktaların belirlenmesinin ardından ihaleye çıkılabileceğini ifade etti. Trafik Denetleme Sistemi bilgilendirme toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amiri Hatice Kocabıçak ve MOBESE sorumlusu Suat Kahve katıldı.      
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10