Hakem hataları bizlerin emeğini çalıyor

Tekirdağspor Genel Koordinatörü Mehmet Ali Çınar Lüleburgazspor karşılaşmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak karşılaşmayı değerlendirdi.

25.12.2012 23:28:00 0
Hakem hataları bizlerin emeğini çalıyor

 “ÇOK KOLAY GOLLER YEDİK”

Karşılaşmadan bir puan ile ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyleyen Çınar “Karşılaşma öncesi iki komşu takım arasında ki geçmişten gelen ezeli rekabetin ve emniyetin aldığı önlemler neticesinde bu maçın zorlu geçeceğini hemen hemen herkes gibi bizlerde biliyorduk. Bu bilinçle ve istekle futbolcu evlatlarımla beraber hazırlıklarımızı sürdürdük. Karşılaşmaya bakacak olursak maça çok iyi başladığımızı söyleyebilirim. İlk beş dakikada iki net gol pozisyonundan yararlanamadık. Bu pozisyonlardan bir tanesini gol yapabilseydik, maç çok daha farklı bir sonuçla bitebilirdi. Maalesef rakibimize pozisyon vermeden yediğimiz iki gol rakip takımın direncini arttırdı. Bugüne kadar kalesinde devleşen İlker belki de bir daha milyonda bir yapacağı iki pozisyon hatası yaptı. Bu goller oyun planımızın bozmasına rağmen, futbolcu evlatlarım bunun etkisinden kurtularak oyunu bırakmadan goller ve gol pozisyonları buldu” dedi.
 

“BİZLERİN EMEKLERİ ÇALINMIŞTIR”

Maçın kırılma noktasının karşılaşmanın 85.dakikasında Celil’in gördüğü kırmızı kart olarak değerlendiren Çınar “ 85. dakikada Celil’e yapılan yüzde yüzün üzerinde ki penaltının hakem tarafından görmezlikten gelinmesi ve üzerine futbolcumuzu oyundan ihraç etmiştir. Bu kararla beraber bizlerin emekleri çalınmıştır. Kulüpler binlerce, milyonlarca liralık masraflarla şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bu kadar yapılan masrafların hakem kararlarıyla zarar görmesi, futbolun gelişimi adına çok büyük bir kayıp olarak değerlendirilmelidir. Bu dakikadan sonra Bal Merkez Hakem Kurulu maça atanacak hakemleri belirlerken çok daha titiz ve incelikli davranması gerekiyor. Emeklerimiz hakemler tarafından görmezden gelinirken, sağlıklı bir lig ve mücadeleden söz etmemiz mümkün olmamaktadır” dedi.
 

“BU OLAYLAR BİZLERİ ÜZMEKTEDİR”

 

Karşılaşmanın sonunda yaşanan olaylara da değinen Çınar “Maç sonu yaşanan olaylara değinecek olursak, Türkiye’nin en gelişmiş bölgelerinin birinde bizlere yapılan taşlı, çakmaklı, paralı saldırının kime ne fayda sağladığını Futbol Federasyonu ve Lüleburgazda ki aklıselim insanlar bir kez daha düşünmesi gerekmektedir. Futbol kardeşlik, sevgi ve üç neticeli bir oyundur. Bundan herkesin keyif alması gerekirken; bu tür olayların olması bizleri üzmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10