“Soğuk algınlığı ve gribi karıştırmayın”

Dahiliye Uzmanı Doktor Ömer Yapıcı grip ve soğuk algınlığı arasında ki fark ve benzerliklerini bilmenin ciddi tehlikelerden uzak tutacağını belirtti.

Çerkezköy 28.12.2012 19:52:00 0
“Soğuk algınlığı ve gribi karıştırmayın”

 Çerkezköy’de görev yapan Dahiliye Uzmanı Doktor Ömer Yapıcı Soğuk algınlığı ile gribin karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.

 

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞI BİRBİRİNDEN FARKLI

Doktor Yapıcı, “Grip halk arasında çok sık olarak soğuk algınlığı ile karıştırılmaktadır. Soğuk algınlığı ateş fazla yükselmeden, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtiler ile kendini gösteren, çok halsizliğe yol açmadığı için çok fazla yatak istirahati gerektirmeyen bir hastalıktır. Grip ise, influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler ile başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır. Daha sonra hastalık tablosuna boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma, gözlerin akması ve kanlanması gibi belirtiler eklenir. Bazı vakalarda da karın ağrısı, bulantı, kusma görülebilir” dedi.

 

SOĞUK ALGINLIĞINDAN KURTULMANIN YOLLARI

Dahiliye Uzmanı Doktor Ömer Yapıcı soğuk algınlığından kurtulmak için ise “Soğuk algınlığına karşı dengeli (bol taze meyve-sebze, meyve suları) bir beslenme uygulayın. Bunun yanında C vitamini, takviyesi özellikle faydalıdır. Burun kenarlarının çatlamaması için yumuşatıcı kremler kullanabilirsiniz. Odanızdaki havayı nemlendirin. Bunu yatmadan önce genişçe bir kaba kaynar su koyarak veya kaloriferin üstüne ıslak havlu koyarak sağlayabilirsiniz. Vücudunuz soğuk algınlığına karşı savaşırken 12 saat veya daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilirsiniz” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10