Çerkezköy’ün geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, kahvehane toplantıları ile vatandaşlarla bir araya geliyor.

Çerkezköy 28.12.2012 19:53:00 0
Çerkezköy’ün geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz
HAZIRLIĞIMIZ İYİYDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri önceki akşam da Dostlar Kıraathanesi’nde Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Toplantıda vatandaşları dinleyen ve onların sorularını yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy’de Kurban Bayramı öncesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayram öncesi yaşanan yağışın, mevsim normallerinin 3.7 katı olduğunu ifade eden Başkan Ali Ertem, daha öncesinde dere yataklarında genişletme çalışmaları yaptıklarını genişlettiklerini, hazırlıklarının iyi olduğunu fakat beklenmeyen bir yağış oranı ile karşılaştıklarını belirterek “Devlet Su İşleri ile yaptığımız toplantılarda Q50’ye göre hesaplamalarımızı yapmıştık. Bu gelecek 50 yılın hesaplaması anlamına geliyor. Şu anda ise hesaplamalarımızı Q500’e göre yapıyoruz. Bu da önümüzdeki 5 yüz yıla göre planlama yaptığımız anlamına geliyor. Q500’e göre tüm projelerimizi yaptık. Bu projeleri de DSİ’ye teslim ettik. Pınarça Deresi’nin 3200 metrelik kısmının ıslah çalışmaları ile ilgili olarak yapım ihalesini yaptık. Bahar aylarında çalışmalara başlanacak. Pınarça Deresi’nde ki çalışmalar devam ederken Çorlu Deresi’nin Çerkezköy bölümlerinde ki ıslah çalışmaları için ihaleye çıkartacağı 2013 yılı içerisinde bununda ıslah çalışmaları bitmiş olacak” diye konuştu.
 

ISLAH ÇALIŞMASI YAPILACAK

Sel felaketinde zarar gören vatandaşlara belediye olarak çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade eden Ertem, en büyük tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu belirterek, “Mal ve para telefi ediliyor ama can kaybının telafisi mümkün değil. Çalışmalarımız bunlarla da sınırlı değil. Ergene havzasının genelinde de ıslah çalışmaları yapılacak” dedi. 
 

ÇALIŞMALAR İKİ YILI BULACAK

Mahalle sakinlerinin, elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını sorması üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmaların 2 yılı bulabileceğini ifade etti. Fatih Mahallesi’ne adliye binası ve hastane yapılacağını anımsatan Ertem, bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte mahallenin cazibe merkezi haline geleceğini ve bunun da bölgedeki işyeri sahipleri için olumlu bir çalışma olacağını söyledi.
 

SIKINTILAR DA BİTMEZ PROJELER DE BİTMEZ

“Çerkezköy’ün geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz” diyen Ertem, Çerkezköy’ün her yıl yaklaşık 7-8 bin göç aldığını, bu rakamın küçük bir kasabaya denk geldiğini ifade ederek “Çerkezköy’ün sıkıntıları da bitmez, projeler de bitmez” diye konuştu. Toplantıda konuşan Fatih Mahallesi sakini Mehmet Menteşe, logarların bahçede bulunduğunu ve az bir yağışta meydana gelen taşmadan dolayı evlerine girmekte zorlandıklarını belirtirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de yanında belediye başkan yardımcılarından konuyla ilgili inceleme yapmalarını istedi. 
 

İKİ PARK PROJEMİZ VAR

Fatih Mahallesi’ndeki projeleri ile ilgili de mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Ertem, Fatih Mahallesi’nde 2 park projelerinin olduğunu belirtti. Mevlana Camii ilerisinde  çocuk ve bayanlara yönelik bir park p0rojelerinin olduğunu ifade eden Ertem “Çocuklarımızın burada eğlenmesini sağlarken bayanların da spor yapması için değişik kondisyon aletlerinin burada yer almasını sağlayacağız. Ayrıca Askeri Lojmanların bitişiğinde bulunan 8 dönümlük arsayı da kiralamak için çalışmalarımızı başlattık” dedi. Ertem, oluşturulacakları 2 halı saha, basketbol, voleybol sahaları ve yürüyüş parkuru ile vatandaşların bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.
 

PARTİLİLER VE VATANDAŞLAR KATILDI

Saat 19.00’da düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyesi Zafer Erdağ, Fatih Mahalle Muhtarı Özcan Cengiz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10