Belediyeden ‘Dev’ projeler

2013 yılı içinde birbirinden önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bugüne kadar yapılan çalışmalarla halkımızın yaşam kalitesini arttırmayı

Çerkezköy 2.01.2013 21:58:00 0
Belediyeden ‘Dev’ projeler

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2013 yılında Çerkezköy için birbirinden önemli projelere imza atacaklarını ifade etti.

 

KÜLTÜR MERKEZİ’NİN YERİ BELİRLENDİ

2013 yılında gerçekleştirilmek istenen projelerin başında Kültür Merkezi projesinin geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kültür Merkezi için yer belirleme ve proje çalışmaları tamamlandı. Bağlık Mahallesi Narin Caddesi Şerifoğlu Sokak’ta bulunan 324 ada 2 parseldeki 7 bin 800 metrekarelik alana inşa edeceğiz. Proje kapsamında en kısa sürede ihaleye çıkıp çalışmalara başlanılacaktır” dedi. 
 

TEK KATLI YERALTI OTOPARKI

Atatürk Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile Altıyol Kavşağı arasında kalan kısmında kaldırım çalışması yapılacağını belirten Ali Ertem, “Atatürk Caddesi ile Öztrak Caddesi arasında kalan kısımda yeşil alan ve park alanı çalışması yapılması için ihale hazırlıklarımız devam ediyor. Daha önce bu bölgede 2 katlı bir yeraltı otoparkı yapmayı düşünüyorduk. Üstünde de dükkanlar yaparak yeni bir çarşı oluşturmayı planlıyorduk. Fakat birileri bu düşüncemize karşı çıktılar ve adli makamlara itirazda bulundular. Mahkeme onları haklı buldu. Biz de belediye olarak bu bölgede tek katlı bir yeraltı otoparkı yapmaya karar verdik. Yeraltı otoparkının üstüne de dükkan yerine yeşil alan-park yapacak ve halkın hizmetine sunacağız” dedi.  
 

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

2013 yılında ayrıca Barbaros ve Güveniş Caddeleri’nin kaldırım-peyzaj düzenlemelerine de başlanılacağını kaydeden Ertem, “Barbaros Caddesi, Güveniş Caddesi, Atatürk Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi’nde sıcak asfalt yol kaplama çalışmaları için ihale hazırlıklarımız devam ediyor. İhaleyi yapıp bir an önce çalışmalara başlamayı ve asfaltlama çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
 

SPOR ALANLARI ÇOĞALTILACAK

Çerkezköy’ün çeşitli noktalarına Semt Alanı ve Spor Alanı yapılacağı müjdesini de veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçemizdeki semt ve spor alanlarını daha da çoğaltacağız. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlugeçit mevkiinde yaptığımız Açık Spor Tesisi’nin benzerleri Bağlık Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ne de yapılacak” dedi.
 

KAPALI YÜZME HAVUZU İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK

İstasyon Mahallesi’nde bulunan eski kapalı spor salonunun yerine yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşa etmeyi planladıklarını söyleyen Ali Ertem, “Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili proje çalışmalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz” dedi ve 2013 yılı içinde ihalesini yapıp çalışmalara başlamak istediklerini ifade etti.
 

STAT ÖZLEMİ DİNECEK

Çerkezköy’ün hali hazırda bir stadyumunun olmadığını anımsatan Belediye Başkanı Ertem, “İlçemiz yıllardır kendine ait bir Şehir Stadyumu’nun özlemini çekiyor. Namık Kemal Bulvarı’nda bulunan Kapalı Spor Salonu’nun arkasındaki alanda Çerkezköy Şehir Stadyumu yaparak bu özlemi dindirmeyi planlıyoruz” dedi. Ertem, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak hareket edilecek proje kapsamında 2013 yılı içinde çalışmalara başlanılmasının hedeflendiğini söyledi.
 

3 BİN 500 METREKARELİK YAPAY GÖLET

Yeni Çerkezköy Otobüs Terminali’nin yapımının tamamlanmasının ardından mevcut otogarın yıkılacağını ifade eden Ali Ertem, “Mevcut otogar yıkılacak ve bahse konu alanda rekreasyon çalışması yapılacak. 20 bin metrekarelik alanda Çerkezköy’ün en büyük parkını inşa edeceğiz. Yeni alanda, düğün salonu, dükkanlar, cafeler, restaurantlar, spor alanları, dinlenme alanları, yeşil alanlar, park alanları ve en önemlisi de 3 bin 500 metrekarelik yapay gölet olacak” ifadelerini kullandı. 
 

BİNANIN YERİ BELİRLENDİ

Ambardere mevkiindeki yolların tümünün 2 kat soğuk asfalt ile kaplanacağını söyleyen Başkan Ertem, ihale çalışmalarının gerçekleşmesinin ardından Mayıs ayında çalışmalara başlamak istediklerini kaydetti. 2013’te Kent Konseyi Binası’nın yapımına da başlanılacağını belirten Ertem, “Kent Konseyi Binası Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi 440 ada ile 321 ada arasında kalan Narin Kavşağı’ndaki mevcut yeşil alana yapılacak” diye konuştu.
 

ÇÖP KONTEYNERLARI YERALTINA ALINACAK

İlçe genelinde otobüs duraklarının tek tip haline getirilerek şehre modern bir hava katılacağını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Ayrıca çöp konteynerlarını da yeraltına alacağız. Caddelerdeki çirkin görüntüden böylece kurtulmuş olacağız. Uygulamaya Atatürk Caddesi’nden başlayacağız” dedi. 
 

ÇERKEZKÖY DAHA GÜVENLİ OLACAK

Çerkezköy’de trafik güvenliğini arttırmak ve suçla mücadelede emniyetin işini kolaylaştırmak için ‘Elektronik Denetleme Sistemi’ projesi çalışmalarına da 2013 yılında başlayacaklarını ifade eden Ali Ertem, “İlçede 7 noktada Hareketli Kamera Sistemi, 6 noktaya Kırmızı Işık ve Hız İhlal Sistemi ile 3 noktaya da Plaka Okuma Sistemi kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 

2 SU KUYUSU DAHA AÇILACAK

Pınarça Deresi’nin Islah çalışmalarının 2013 yılı içinde tamamlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçe nüfusu her yıl yüzde 8 oranında artıyor. Doğabilecek su ihtiyacını önceden karşılayabilmek adına Ambardere Adalar mevkiinde 2 derin su kuyusu daha açacağız. 8 bin tonluk su deposu çıkışına da hidrofor sistemi ve jeneratör kurarak bölgeye devamlı ve yüksek basınçlı içme suyu verilmesini sağlayacağız” dedi.  
 

SU ŞEBEKESİ YENİLENECEK

Hükümet Caddesi’nde Bahçıvan Köprüsü ile Altıyol Kavşağı arasındaki su şebekesinin 800 milimetrelik çelik boru ile yenileceğini söyleyen Başkan Ertem, Çorlu Deresi ile Pınarça Deresi geçiş noktalarına da 2 kafes köprü yapılacağını sözlerine ekledi. Atık Su Arıtma Tesisi ile Kollektör Hattı projelerinin ihalelerinin gerçekleştirilip yapım çalışmalarına 2013 yılı içinde başlanılacağını söyleyen Ertem, “Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulmasına yönelik çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10