Tekirdağ’ın sorunları için bir araya geldiler

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’dan Ankara’ya giden 20’ye yakın Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcilerini TBMM’de ağırladı. Tekirdağ’ın çevre sorunlarını görüşm

Tekirdağ 17.01.2013 21:42:00 0
Tekirdağ’ın sorunları için bir araya geldiler

BÖLGENİN SORUNLARINI AKTARDILAR

Çorlu Tehlikeli Atık Tesisine Hayır Platformu bileşeni;  Ergene İnsiyatifi, Birleşik Metal-İş, Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Makine Mühendisleri Odası, Tekirdağ TMMOB dahil, muhtarlar ve Romanlar Derneği temsilcilerinin de yer aldığı heyet,  önce TBMM’de CHP’li Köprülü ile bir toplantı yaparak burada bölgenin acil olarak çözülmesi gereken sorunlarını aktardılar.

 

DÜNYANIN EN KİRLİ NEHRİ

Yapılan görüşmenin ardından Çevre Komisyonu Üyelerinin ve Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen’in de katıldığı bir basın toplantısı yapıldı. Heyet adına açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene'nin dünyanın en kirli nehri olduğunu ifade etti. Bakanlığın çözüm olarak ortaya koyduğu Marmara Denizine Derin Deşarj Projesi ile Marmara denizinin foseptik çukuruna dönüştürüleceğini öne süren Köprülü, Ergene’yi kurtarma planı adı altında ergene nehrinin boruların içine hapsedileceğini o suyunda Marmara denizine deşarj edilerek Marmara’nın bitirileceğini ifade etti.

 

“HÜKÜMET TRAKYA’YA BORCUNU ÖDEMEK ZORUNDA

Başbakan'ın, sadece Ergene Nehri'nde oturan kişilerin siyasi tercihleriyle ilgilendiğini öne süren Köprülü, ''Trakya halkını kimsenin kandırmaya hakkı yoktur. Daha somut adımlar atılması gerekir, hükümet Trakya’ya borcunu ödemek zorunda '' dedi. Köprülü, TBMM'de sivil toplum örgütleriyle düzenlediği basın toplantısında, Ergene Nehri'ndeki kirliliğin, sadece Trakya'nın değil, bütün ülkenin ciddi sorunu haline geldiğini ifade etti.

 

KOMİSYON GÜNDEMİNE GETİRİLSİN

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulunduklarını ancak Bakan yardımcılarının AKP İl Başkanları toplantısına katılacakları gerekçesiyle randevu vermediklerini belirterek, AKP’li Bakanlıkları sert bir şekilde eleştirdi. Heyet, TBMM’de düzenlenen basın toplantısının ardından Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya’ya bir dosya sunarak konunun Komisyon gündemine getirilmesini talep etti.  TBMM’deki görüşmelerini tamamlayan platform üyeleri daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önünde bir basın açıklaması yaparak, Ergene nehrinin kirliliği ve Çorlu’ya yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi başta olmak üzere Tekirdağ’da yaşanan tüm çevresel felaketlere karşı tepkilerini dile getirdi.

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10