Vatandaşların talep ve şikayetlerini dinlediler

AK Parti Çerkezköy İlçe teşkilatı, Çerkezköy’de bulunan mahallelerdeki ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki akşam Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan kahvehanelere bir dizi ziyaret düzenleyen partilile

Çerkezköy 18.01.2013 22:03:00 0
Vatandaşların talep ve şikayetlerini dinlediler

 VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr.Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve teşkilat üyelerinin katıldığı kahvehane ziyaretlerinde ilk olarak Göçmenler Kırathanesi ziyaret edildi. Ziyarette konuşma gerçekleştiren AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ “Bugün buraya bir şeyler anlatmaya değil, temennilerinizi ve önerilerinizi dinlemeye geldik. Olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi almaya geldik. Mahallenizde gördüğünüz eksiklikleri ve problemleri iletebilirsiniz” diye konuştu.
 

“ALMAMA GİBİ BİR LÜKSÜ YOK”

Vatandaşlardan katı atık vergisi alınması konusuna açıklık getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Bu uygulama Ankara’nın kanunlaştırdığı bir uygulamadır. Belediyelerin buna uymama gibi bir lüksü yoktur. Hangi partiden ve hangi şehirden olursa olsun tüm belediyeler katı atık vergisini vatandaşlardan tahsil etmektedir. Bu ücret mekanik su sayacı kullananların faturasına yansıtılarak akıllı sayaç kullananlardan ise kartlarına su yükledikleri esnada tahsil edilecektir” diye konuştu.
 

“ ÇERKEZKÖY’ÜN EN GÜZEL MAHALLELERİNDEN BİRİ”

Çerkezköy Belediyesi’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 9 yılda yapmış olduğu çalışmalar hakkında vatandaşı bilgilendiren Ertem “Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız kendilerine nasıl hizmetler yapıldığını çok iyi bilirler.Bu mahallemizde göreve geldiğimizden itibaren dokuz yıllık süre zarfından altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yol, kaldırım, elektrik, doğalgaz, okul, cami, park konusunda ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Gazi Osman Paşa Mahallemiz konumu itibariyle Çerkezköy’ün en güzel mahallelerinden birisidir” dedi.
 

“HALKIM İÇİN ELİMDEN GELENİN FAZLASINI YAPTIM”

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara sorunlarının olup olmadığını sorduklarından sorun dile getiren ya da soru soran kimsenin çıkmadığını söyleyen Ertem “Ben Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olarak gönül rahatlığı ile vatandaşlarımızın yanına geliyorum ve onlarla bolca sohbet etme imkanı buluyorum. Ben halkımızın memnuniyeti için elimden gelenin fazlasını yaptım” dedi.
 

“BİR İHTİYACI ORTADAN KALDIRMIŞ OLDUK”

Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur da parklarda spor grubu kurulmasını istedi. Muhtarlığı yanında bulunan logarın taştığını belirten Timur “Göçmen Sokak’ta bulunan parkta vatandaşlar spor grubu kurulmasını istediler. Ayrıca bir diğer sıkıntımız ise, Muhtarlığımız yanında bulunan kavşakta yoğun yağmur sonucunda logarlar taşıyor ve su birikintileri oluşuyor” dedi. Mahallede yaptığı araştırmada vatandaşların park içine spor grubu istemediklerini tespit ettiklerini belirten Ertem “Biz de bunun üzerine Kapalı Spor Salonu’nun yanında bulunan alana spor grubu kurarak bir ihtiyacı ortadan kaldırmış olduk. Çerkezköy’de son dönemlerde yaşanan yağmurlarda logarlar taşmıyor. Logarlarda yaşanan taşmalar ise on dakika içinde temizleniyor. Çerkezköy’de bir yağmur olduğu zaman ben özellikle sizin göstermiş olduğunuz bölgeyi fazlasıyla takip ediyorum” dedi.
 

“KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İHALESİNİ YAPACAĞIZ”

Kültür Merkezi’nin bir ay içinde yapılmasını planladıklarını belirten Ertem “Kültür Merkezi için yer belirleme ve proje çalışmaları tamamlandı. Bağlık Mahallesi Narin Caddesi Şerifoğlu Sokak’ta bulunan 324 ada 2 parseldeki 7 bin 800 metrekarelik alana inşa edeceğiz. Proje kapsamında en kısa sürede ihaleye çıkıp çalışmalara başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Göçmenler Kırathanesi’nden ayrılan partililer daha sonra Vizeliler Derneği ve Çerkezköy Balkanlılar Derneği’ne geçerek vatandaşların şikayetlerini dinledi. Özel Optimed Hastanesi’nin bulunduğu bölgeye aydınlatma direği kurulması isteği ve mahallede bulunan çöp kutularının bazı kişiler tarafından karıştırıldığı şikayetinde bulunan vatandaşlar bu duruma yetkililerin bir an önce çare bulmasını istedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10