Ordu’dan Ertem’e ‘ihaleye fesat’ suçlaması

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 13.30’da parti binasında düzenlediği basın açıklamasında yine Çerkezköy Belediyesi yönetimine yüklendi.

Çerkezköy 20.01.2013 18:39:00 0
Ordu’dan Ertem’e ‘ihaleye fesat’ suçlaması

 “İHALEYE FESATTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Çerkezköy’de Uğur Mumcu Caddesi, Öztrak Caddesi, Güveniş caddesi, Fevzipaşa cadde ve Butçular Sokak’ta birkaç ay önce asfalt çalışması yapıldığını anımsatan Mustafa Ordu “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Aralık ayında, yol çalışmalarını yapan firma tarafından düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada çalışmaların çok iyi yapıldığını, vatandaştan toplanan paralarla yapılan işin millete hizmet için kalıcı olacağını, 2013 yılında yapılacak olan ihaleyi de aynı firmanın kazanmasını arzuladığını söyledi. Bu, 2013 yılında yapılacak olan ihaleye fesat karıştırmaktan başka bir şey değildir. Bununla ilgili de gereken mercilere suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
 

“BUNA NASIL GÖZ YUMUYORSUNUZ?”

Firmanın iş bitirme yemeğine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in katılmasını da ‘abeste iştigal’ olarak yorumlayan Ordu, ihale kapsamında firma tarafından yollara dökülen asfaltın tahrip olduğunu ifade etti. “2013 yılında yapılacak ihale kapsamında 2012 yılında yapılan asfaltın tamiri mi yapılacak? Ali Ertem firmaya o sözü mü verdi” sorusunu soran MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Asgari ücretle çalışan vatandaşların cebinden verdiği vergilerle yapılan hizmetler böyle çarçur ediliyor. Belediyenin 29 milyon lira borcu var diye lanse eden başkan, belediye yönetimi ve CHP’li meclis üyeleri,  Ambardere’de vatandaşlardan altyapı parası toplayarak belediyenin bu parayı harcadığını saymıyor mu? Ambardere’de toplanan paralar merkezde harcandı. Bağlık’taki vatandaşların çamurda yürümesini hiçe sayan CHP’lilere, AK Parti’ye oy veren seçmenlere ve AK Parti İlçe Yönetimine sesleniyorum. Buna nasıl göz yumuyorsunuz?” diye konuştu.
 

“İZİN BİLE YAPMADAN ÇALIŞMALARA BAŞLADI”

Ali Ertem’in kayınpederinin cenazesi için gittiği Bursa’dan döndüğü gibi sabahın erken saatlerinde belediyeye giderek çalışma yaptığını belirten Mustafa Ordu “Daha cenazeye gidenler dönmeden Pazartesi günü erken saatlerde belediyeye gelen Ali Ertem, Yıldırım Beyazıt mahallesi Namık Kemal Bulvarı’nda 10 kat imar için çalışma yaptı ve Çarşamba günkü meclis toplantısına yetiştirdi. ‘Bağlık’a 5 kattan fazla imar veremem’ diyen bir yönetim, Çerkezköy’ü nasıl tahrip edeceğim diye uğraşıyor. Bu karar mecliste oy birliği ile alındı” dedi.
 

“CAHİLLİĞİME BAĞIŞLASIN”

10 kat imarı kabul eden CHP’li meclis üyelerinin Tapu Dairesi’ne verilecek olan yer için ise red oyu kullandığını belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diye konuştu. Mustafa Ordu “Biz her şeyi biliyoruz, her şeyden anlıyoruz. Ama peşkeş çekmeyi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyi, rantçılığı, vergi parası olarak verilen paraları çarçur etmeyi, gelecek neslin de hakkı olan bu toprakları nasıl çarçur edeceğimizi bir türlü öğrenemedim. Ali Ertem bunu benim cahilliğime bağışlasın” dedi. 
 

“11 YILDIR EN UFAK SORUN YOK”

MHP’nin 2002 yılında yaptırdığı hizmetlerin ortada olduğunu söyleyen Mustafa Ordu “Narin Kavşağı ile Organize arasındaki yol MHP’nin imkanları ile ihaleye verildi. Bu yolda 11 yıldır en ufak sorun yok. Ama Çerkezköy’de yapılan asfalt 11 günde darmadağın oldu” ifadesini kullandı.
 

“SORUMLUSU BELEDİYEDİR”

Vatandaşlar yolda yürürken, yanlarından geçen arabalar su sıçrattığında vatandaşın şoföre kızmaması gerektiğini söyleyen Ordu “Bunun sorumlusu şoför değil, belediye yönetimidir, AK Parti’dir. Osmanlı Cami’nde namaz kılan vatandaşlar caminin çevresindeki yolların ne durumda olduğunu görmüyorlar mı? O yoldan geçerken üzerlerine su sıçradığında namazları kabul oluyor mu?” dedi.
 

“BENİ VE KAMUOYUNU AYDINLATSIN”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a da seslenen Mustafa Ordu “İstanbul’da camiler satılıyor. Adana’da camiler yıkılıyor. En kutsal değerimiz olan Kur-an’ı Kerim parçalanıp sokağa atılıyor. Alaettin Demirbağ beni ve kamuoyunu bu konuda aydınlatırsa bu yapacağı en doğru şeydir” ifadesini kullandı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10