Çerkezköylü iş adamlarının Somali çıkarması

Çerkezköy’ün güvenlik ve inşaat sektöründe önde gelen firmalarından olan Çetin Group’un yönetim kurulu başkanı Ahmet Çetin ve Kardeşler Yapı’nın yönetim kurulu başkanı Süleyman

Çerkezköy 29.01.2013 19:15:00 0
Çerkezköylü iş adamlarının Somali çıkarması

 Ahmet Çetin ve Süleyman Kozuva, yurt dışında yatırım yapmak amacıyla 3 milyon yatırım sermayesi ve 10 milyon dolar yatırım planı ile kurdukları Favorı LLC şirketi ile Somali’de yatırım yapacak.

 

HAVAALANI İŞLETMECİLİĞİ HİZMETİNİ YÜRÜTECEKLER

Somali Federal Cumhuriyeti, Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratları ile başlatılan müzakereler sonucunda Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy ile ana sözleşme ve tamamlayıcı sözleşme imzalandı. İmza töreninde Somali Devleti adına Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, Somali büyük elçisi Kani Torun, TİKA Somali Koordinatörü Abdulahat Kökdağı, TİKA Afrika ve Ortadoğu sorumlusu Süreyya Polat ve Favorı LLC adına Süleyman Kozuva ve Ahmet Çetin birlikte imza attı. Bu sözleşme kapsamında başkent Mogadishu Aden Abdulle Uluslararası Havaalanı işletmeciliği hizmeti 10+10 yıl süreyle ve Somali Devletinin kar ortaklığı ile Favorı LLC şirketi tarafından yürütülecek.
 
 
 
HER TÜRLÜ İŞ VE İŞLETME FAALİYETLERİNİ KAPSIYOR
Çıktıkları Afrika serüveni kapsamın da 10 milyon yatırım yaptıklarını belirten Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, bu atılımın hem Türkiye hem de bölge adına önemli bir yatırım ve atılım olduğunu ifade etti. Sözleşmede öngörülen hizmetlerin, havalimanı dahilindeki her türlü iş ve işletme faaliyetini kapsadığını ifade eden Çetin ve Kozuva “Sözleşme yer hizmetleri, güvenlik, kargo terminali, yolcu hizmetleri ve sair her türlü tamamlayıcı servislerin yanı sıra, Somali Kamu İktisadi Teşekkülü ortaklığı ile yakıt tedarikini de içeriyor. Hizmet kapsamında havaalanında VIP, dış hatlar ve iç hatlar ayırımı yapılacak, gece inişleri ve 24 saat hizmet vererek uluslar arası liman tescili de gerçekleştirilecek” dedi. 
 

20 YIL HİZMET VERECEK

Halen Başkent Mogadishu üzerinden, orta ve güney Somali’nin tek giriş kapısı niteliğindeki bu havalimanının işletilmesinin ve uluslar arası seviyeye yükseltilmesinin, Somali devleti, Türkiye ve şirket açısından çok önemli gelişme ve faydaları da beraberinde getireceğini ifade eden Çetin ve Kozuva “Bu sözleşmeye göre, başkent Mogadishu Aden Abdulle Uluslar Arası Havaalanı İşletmeciliği hizmeti, 10 + 10 yıl süreyle ve Somali Devletinin kar ortaklığı ile Favorı LLC tarafından verilecek” dedi.
 

Haber Merkezi

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10