“Fevzipaşa Çerkezköy’ün huzur mahallesidir”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı kahve ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti heyeti önceki gün de Fevzipaşa Mahallesi Öz Karadeniz Kıraathanesini ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinledi. Gerçekle?

Çerkezköy 30.01.2013 21:27:00 0
“Fevzipaşa Çerkezköy’ün huzur mahallesidir”

 “BÜTÜN SOKAKLAR ASFALTLANDI”

AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ kendisinin de Fevzipaşa Mahallesi sakini olduğunu belirterek “Mahalle olarak Fevzipaşa’nın Çerkezköy’de büyük üstünlüğü vardır. Fevzipaşa Mahallesi önemli bir paşadır. Ben Fevzipaşa Mahallesi’nin önceki halini biliyorum. 1994-1995 yılları arasında evimin önünde kanalizasyon hattı geçiyordu. O dönemin belediyesini gidip, kanalizasyonun aktığı söyleyerek yeri genişletmek için kepçe talep ettim. Belediye kepçe vermemişti. 2004 yılından itibaren Fevzipaşa Mahallesi’nin tüm sokakları en az bir kez asfaltlanmıştır. Diğer sokaklarda bazı noktalar ise iki kez asfaltlandı” diye konuştu.
 

VATANDAŞLARIN SIKINTILARI DİNLENDİ

Vatandaşlar mahallede çöplerin alınmasının ardından yerlerde çöp atıklarının kaldığını, Halide Edip Adıvar Caddesi ile dörtyolun kesiştiği noktadaki ızgaraların yağmur suların gitmesinde yetersiz kaldığını, tır garajı karşısındaki araziye hafriyat döküldüğünü belirterek bu sorunlara çare bulunmasını dile getirdiler.
 

“BİZE İHBAR EDİN”

Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan tır garajının bulunduğu yola hafriyat döküldüğü bilgisini aldıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Belediye ekipleri o noktayı temizliyor. Ancak bazı hafriyatçılar geceleri gelip vurdumduymaz bir şekilde hafriyat döküyorlar. Sizler bu kişileri gördüğünüz takdirde bize haber verirseniz onlara ağır yaptırımlar uygulayacağız” dedi. 
 

“SU SIKINTISI AZALMIŞTIR”

Fevzipaşa Mahallesi’nin 9 yıl önceki hali ile şimdiki halini karşılaştıran Ali Ertem “Fevzipaşa Mahallesi, merkez mahallelerden olmasına rağmen 2004 yılına kadar ihmal edilen bir mahalleydi. Güveniş ve Barbaros Caddeleri dışında mahallede bir metrekarelik tek bir asfalt ve parke taşı yoktu. Bugün ise bir metrekare stabilize toprak yol yok. Çerkezköy Belediyesi olarak 2004 yılından sonra bu mahallenin belli noktalarına iki kez asfaltlama yaptık. 2006 yılında doğal gaz çalışmaları oldu, ayrıca elektrik ve PTT çalışmaları da yapıldı. O dönemlerde mahallede tek ve iki katlı evler bulunurken, şimdi ise müteahhitler girerek apartmanlar yaptılar. Geçmiş dönemlerde yaşanan su sıkıntısı bizim dönemimizde azaldı. Fevzipaşa Mahallesi’nde kanalizasyon, alt yapı ve ulaşım sorunu ortadan kalktı” diye konuştu. 
 

“BİN ÇÖP KONTEYNIRI ALACAĞIZ”

Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal Bulvarı’nın güzelleştirildiğini ifade eden Ertem “Namık Kemal Bulvarı’nı Hayri Batur Caddesi ile bağlayarak Çorlu yolunu kısalttık. Kendi dönemimizde Fevzipaşa İlköğretim Okulu ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Mahallede kısa bir süre içinde Anaokulu açılacak. Özel İdarenin hatası yüzünden Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun yapımı bu günlere kaldı. 2009 yılından beri okul sorunu halledilemedi. Ayrıca mahalleye 16 yaş altı spor kompleksi de kazandırdık. Çöpleriniz de düzenli olarak alınıyor. Ancak, biz arkadaşları uyarır çöp alımında yere dökülen artıkları da temizletiriz. 1000 adet yeni çöp konteynırı siparişini verdik. İhalesini yaptıktan sonra çöp konteynırlar Nisan ayında bize ulaşacak ve eskileri ile değiştireceğiz” dedi.
 

“ÇORLU VE KAVAK DERELERİNİN PROJELERİNİ HAZIRLIYORUZ”

Fevzipaşa Mahallesi’nden geçen Kavak Deresi’ndeki kirliğinin nedenini açıklayan Ertem “Pınarça deresinin bu yıl ihalesini yapacağız. Çorlu ve Kavak Deresi için de proje hazırlıkları sürüyor. Bunlar tamamlandığı zaman gerekli ihaleleri de yapılacaktır. Derelere bırakılan atıklarla ilgili olarak zararlı olmadığının tespiti için Çevre Müdürlüğü yetkililerine talimat vereceğiz. Dereye zararlı atık atanlar ise cezalandırılacak” dedi.
 

“560 KÖPEĞE AŞI YAPTIK”

Vatandaşların mahallede çok köpek olduğunu ve çocukların geceleri evlerine giderken korku yaşadıklarını belirtmesi üzerine konuşan Ertem “Bu çevrede barınağı olan tek belediyeyiz. Köpek barınağında küpesi olmayan köpekleri alıyoruz, aşılarını yaptıktan sonra ise kanunlar gereği 15 gün içersinde yeniden sokaklara bırakılıyor. Köpeklerin kısırlaştırılması yönünde belediye olarak önemli paralar harcıyoruz. Bir köpeğin aşı bedeli 150 TL’ye tekabül ediyor. Geçtiğimiz yıl ise 560 köpeğe aşı yaptık. Küpesi olamayan köpek görürseniz bizlere haber verin. Çerkezköy’de son dönemlerde köpek vakası yaşamadık. Atatürk Caddesi’nde küpeli köpeklerin olduğunu görüyorsunuz. Ben nasıl Çerkezköy’ün sahibi isem, köpekler de caddelerin sahibidir” diye konuştu.
 

“ÇERKEZKÖY’ÜN EN HUZURLU MAHALLESİDİR”

Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan sokaklarda aydınlatma direklerinin yetersiz olduğunu belirten vatandaşların sorusunu cevaplayan Ertem “Aydınlatmanın sıkıntılı olduğunu bizzat gördüm. Konu için Tredaş yetkilileri ile görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde mahallede trafo güçlendirme ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışması başlayacaktır. Mahallenizde çok ciddi denecek bir sıkıntı yok. Bu gibi sorunlar Avrupa’nın en önemli merkezlerinde de oluşuyor. Sıkıntıların büyük olmaması ise sevindirici. Fevzipaşa Mahallesi tam manası ile Çerkezköy’ün huzur mahallesidir” ifadesini kullandı.
 

“KAMU MALLARINI KORUYAMAMIYORUZ”

Özellikle işçi kesiminin durak talebinde bulunması üzerinde konuşan Ertem “Çerkezköy geneline duraklar yapacağız. Ancak bu yaptığımız durakları korumanız gerekiyor. Çünkü Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımız kamu malını kullanamıyor. Bu konuda vatandaşlarımız kamu mallarına sahip çıkmalıdır ve zarar veren kişileri de bizlere şikayet etmelidir. Sizlerden bu konuda yardım istiyorum” dedi.
 

“10 MAHALLESİ ARASINA GİRER”

Fevzipaşa Mahallesi’nde düğün yeri talebinde bulunan vatandaşlara seslenen Ertem “Belediye olarak uygun bir yer bulunduğu takdirde sizlerin talebi yerine getirilir. Trakya’da 84 belediye bulunuyor. Bu belediyelerin mahalleleri nüfus olarak hesaplandığında Fevzipaşa Mahallesi Trakya’nın en fazla nüfusa sahip ilk 10 mahallesi içine girer” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10