Can yakacaktı, canı yandı

Çerkezköy'de piyasaya sahte para sürerken polis tarafından su üstü yakalanan bir kişi, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çerkezköy 1.02.2013 21:11:00 0
Can yakacaktı, canı yandı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Polisi, Perşembe günü Halk Pazarı’nda sahte para ile alışveriş yapan bir kişiyi fark eden duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçti.

 

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Çerkezköy Halk Pazarı’nda sahte para ile alışveriş yaptığı iddia edilen Mustafa Torzuk, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından takibe alındı. Önceki gün saat 12.00 sıralarında Halk Pazarından çıkarak Hayri Batur Caddesi’nde bazı büfe ve işyerlerine giren Torzuk’u takibini sürdüren polis ekipleri, bir saatlik takibin ardından Torzuk’u suçüstü yakaladı.
 

ÜZERİNDEN SAHTE PARA ÇIKTI

Polis tarafından gözaltına alınan Torzuk’un üstünde 50 ve 100 TL’lik banknotlar halinde 500 TL sahte para ele geçirildi. Torzuk’un Hayri Batur Caddesi’nde bir büfede çalışan kardeşi R.T.’yi de gözaltına alan polis ekipleri, şahsın ayakkabılarını çıkartınca keçe içersine saklanmış halde 500 TL sahte para ele geçirdi. Şüphelilerin üstünden çıkan sahte para üzerine polis rotayı kardeşlerin evine çevirdi. Şüphelilerin Kızılpınar’da kaldıkları evde yapılan aramada da 3 bin 500 TL sahte para ele geçirildi.
 

BİRİ TUTUKLANDI, BİRİ SERBEST

Gözaltına alınan Mustafa Torzuk ve R.T. ifadelerinin alınmasının ardından dün öğlen saatlerinden adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen şahıslardan  Mustafa Torzuk tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderilirken, R.T. ise serbest bırakıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10