“Esnafımız zor durumda”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Yaşar Kuş son günlerde ilçe merkezinde artan korsan servis araçlarına tepki gösterdi. Servis esnafının zor gü

Çerkezköy 6.02.2013 22:22:00 0
“Esnafımız zor durumda”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş düzenlediği basın açıklamasında son günlerde artan korsan servis araçlarına tepkisini dile getirdi.

 

“ARKADAŞLARIMIZ ÇOK ZOR DURUMDADIR”

Dün saat 09.30’da odada basın açıklaması gerçekleştiren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş “Odamıza kayıtlı 700-800 S plaka servis çeken arkadaşımız bulunuyor. Şifahi olarak özellikle servis araçları şoförlerinin ihaleleri ocak ayında oluyor. Şifahi olarak devamlı olarak korsan araçlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Tabiî ki burada denetim eksiği var. Dün yeni trafik komiseri ile görüştüm. Kaymakamlık ve Belediye’ye de yazımı yazdım. Biz burada tüm kurumlarla iyi niyetli bir şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. Birbirimize karşı hoşgörü ve sevgi karşısında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak son günlerde servisçi arkadaşlarımız gerçekten çok zor durumdadır” dedi.
 

“UKM KURULACAK”

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması dolayısıyla merkezde Ulaştırma Koordinasyon Merkezi kurulacağını belirten Kuş “Bu sürece kadar vurdumduymazlık görüyorum. Hala geçerli olan 2003 yılından beri servislerde S plakalı öğrenci taşımacılığında J plaka uygulaması var. Yani kısacası Çerkezköy’de denetim eksikliği vardır. Bundan sonra UKM kuruluna kadar yeterli mücadele olmazsa diğer oda başkanları ile karar aldık ve valiliğe bu konuyla ilgili gerekli müracaatımızı yapacağız. Bizim ne uygulama ne de kolluk kuvveti görevimiz yoktur. Sıkıntıları Belediye ya da Kaymakamlığa şikayette bulunup kolluk kuvvetlerinden uygulama istiyoruz “ ifadesini kullandı.
 

OY KULLANMA ŞANSI AÇILDI

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin açılması ile birlikte çok önemli kararların alınacağını  belirten Kuş “S plakaları araçların çalışmaları ile ilgili Çerkezköy Belediyesi önemli karar aldı. Ama maalesef denetimde eksiklik olduğu için mücadelemize devam edeceğiz. UKM kurulduktan sonra bunların düzeleceği inancındayım. Herkes kafasına göre bir şeyler konuşuyor. UKM geldiği zaman il ve ilçelerdeki uygulanan şoför esnafıyla ilgili çalışmasını yapacak ve mevcut esnafın hakkını korumak adına gerekli çalışmaların yapılacağını umuyoruz. İki ay önce çıkan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nde odaların oy kullanma şansı da açıldı. Orada bir temsilcimiz olacak. Böyle bir hakkımız yoktu ama bizlere böyle bir şans tanındı” dedi.
 

“S PLAKALILAR MAĞDUR OLUYORLAR”

Öğrenci servislerinin işini aksatmamak kaydıyla Çerkezköy Belediyesi’nin personel çekme ruhsatı vermeye başladığını söyleyen Kuş “Ancak bazı esnaf arkadaşımız bunu öğrenci servisi değil de kooperatife kayıt olup işçi servisi çekmeye çalışıyorlar. Bununla da ilgili müracaatımızı yapacağız. UKM’ye geçilinceye kadar J plakaların iptal edilmesini talep edeceğiz. Öğrenci servisi çeken araçlar personel servisçiliği de yapıyorlar. S plaka taşımalarına rağmen J plakalı öğrenci servisçiliği yapmaktadır. Burada da S plakalı arkadaşlarımız mağdur oluyorlar. Taksi plakalarıyla ilgili şehrimizin büyümesiyle beraber belirli ana arterlerde boşluklar var. Belirli boşluklara 7-8 yere mevcut duraklarımızdan birer ikişer araba nöbetleşe çalışması için projemiz var. Bunu Belediye Başkanı Ali Ertem’e ileteceğiz. Trafiği aksatmamak kaydıyla hem esnafın iş kolunun çoğalacağını hem de boş olan yerlere de yabancı araçların çalışmamasının uygun olacağını düşünüyoruz. Sırası gelen birer araba her duraktan çıkıp çalışacak” dedi.
 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

S.S. 25 No'lu Akarsu Birlik Minibüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi’nin araçlarını büyütme kararını aldığından sonra oda olarak gerekli desteği sağladıklarını ifade eden Kuş “S.S. 25 No'lu Akarsu Birlik Minibüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi aldığı kararın ardından yakın zaman içinde şehir içinde yeni araçları ile hizmet verecek. Bu araçların güzergahları ile ilgili değişiklik olmayacak. Oda olarak hiçbir güzergahta esnaf arkadaşımızı rahatsız edecek bir davranışa girmedik. Kapaklı ilçe olduktan sonra belirli değişiklikler UKM tarafından değerlendirilecek. UKM hayata geçirildiği zaman bizim odanın işleri de rahatlayacak. Meslek odalarının ve belediyelerimizin de bu konuyla ilgili görüşleri alınacak. Belediyelerimizin inisiyatifi doğrultusunda belediye oraya müracaat edecek. Mevcut esnafımızın rahatlığı için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 

“BU SORUN ORTADAN KALKACAKTIR”

Oda olarak büyük sıkıntı çektiklerini söyleyen Kuş “İl ve ilçe komisyonlarından değişik kararlar alıyoruz, Ulaştırma Bakanlığından değişik kararlar, İç İşleri Bakanlığından taşımayla ilgili genelge çıkıyor. Bu konuyu ilgili gerçekten kafamız almıyor. Bunun arasında dönüp duruyorduk ve acaba hangisini uygulayacağız bu nasıl uygulanacak diye düşünüyorduk.
En azından bu sorun ortadan kalkacaktır. UKM’nin insiyatifinde yapılacak bir çalışma ile esnafımızın rahatlayacağını umuyorum. Bunu arkadaşlara sürekli deklare etmeye çalışıyorum.
En azından bu sıkıntı ortadan kalkacak ve bu çalışmalar da tek çatı altından yürütülecek. Belediyemizin görüşleri istekleri olacak ama artık her şeyi UKM’den alacağız” dedi.
 

“KAPAKLI’YA KARŞI DEĞİLİZ”

Kuş “Çerkezköy’den sonra Kapaklı’nın da ilçe olması bizimde itibarımızı artırdı. Kurumların gelmesi ile birlikte ilerleyen günlerde meslek ve esnaf odalarına da sahip olacaktır. 500 üye olmadan taşımacı esnafı oda kurulmuyor. Kurulacak bir odaya karşı değiliz ve elimizden gelen yardımı da yaparız. Bu odanın kurulmasının da 1-2 seneyi bulacağını düşünüyorum. Görev başında olduğumuz süreç içinde bilgi ve birikimi elbette ki aktarırız ve desteğimizi veririz” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10