1.Amatör Küme sona erdi

Tekirdağ 1.Amatör Küme A ve B Grubu’nda oynanan son hafta karşılaşmaları ardından tamamlandı. Temsilcilerimizden Kızılpınar Belediyespor, Kapaklıspor ve Trexta Fevzipaşaspor’un mücadele ettiği B Grub

7.02.2013 20:31:00 0
1.Amatör Küme sona erdi

 Çerkezköy Haber - 1.Amatör Küme iki grupta oynanan sekiz karşılaşmanın ardından sona ererken, A ve B Grubunu lider tamamlayan ekipleri önümüzdeki yıl Süper Amatör Lig’de mücadele edecek.

 

ŞAMPİYON GALİBİYET İLE BİTİRDİ

Temsilcilerimiz Kızılpınar Belediyespor, Kapaklıspor ve Trexta Fevzipaşaspor’un mücadele ettiği B Grubu’nda son hafta dört karşılaşma oynandı. Ligin bir önceki haftasında Kapaklıspor’u mağlup ederek ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Sultanköy Belediyespor son hafta karşılaşmasında evinde Vakıflar Güvenspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maça etkili başlayan Sultanköy Belediyespor her iki devrede de bulduğu gollerle karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrılmasını bildi.
 

GALİP ÇIKMADI

Ligin 18.hafta karşılaşmasında ise temsilcimiz Kapaklıspor deplasmanda Saray Belediyespor’a konuk oldu. Her iki takımında galibiyet mücadelesi verdiği karşılaşmanın ilk dakikalarında fazla atak olmadı. Rakibi karşısında galip duruma gelmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Kapaklıspor rakibinin gollerine engel olamadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada 2-2’lik eşitlik ile tamamlandı. Kapaklıspor bir puan ile sezonu 33 puanla üçüncü sırada tamamlarken, Saray Belediyespor ise 34 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.
 

TREXTA MAĞLUBİYET İLE KAPATTI

Ligde son haftayı bay geçen Kızılpınar Belediyespor ise ligi 26 puanla dördüncü sırada tamamladı. Bir diğer temsilcimiz Trexta Fevzipaşaspor ise son hafta karşılaşmasında Ahmet Taner Kışlalı Sahası’nda Ahımehmet Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Düşmeme tehlikesi yaşayan iki ekibin karşılaşmasında gol sağanağı yaşandı. İlk dakikalardan itibaren Trexta Fevzipaşaspor kalesine yüklenen Ahımehmet Gençlikspor ilk devrenin ilerleyen dakikalarında bulduğu gollerle ilk devreyi önde tamamlamasını bildi. Karşılaşmanın ikinci devresinde temsilcimiz goller bulmasına rağmen rakibini yakalayamadı. Oyunun kontrolünü  maçın sonuna kadar sürdüren Ahımehmet Gençlikspor karşılaşmadan 5-2’lik galibiyet ile ayrılmasını bildi. Ahımehmet Gençlikspor bu galibiyet ile 26 puanla ligi tamamlarken, Trexta Fevzipaşaspor ise bu mağlubiyet ile 12 puanda kaldı.
 

BÜYÜKYONCALI 2.AMATÖR’E DÜŞTÜ

Haftaya altışar puanla son iki sırada giren Yıldız Gençlikspor ile Büyükyoncalıspor Ahmet Taner Kışlalı Sahası’nda çok önemli bir karşılaşmaya çıktı. Karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan takımın 1.Amatör Küme’de kalacağı karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile çıktı. Maça etkili başlayan Yıldız Gençlikspor ilerleyen dakikalarda bulduğu golle öne geçmesini bildi. Karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran konuk ekip beraberlik golünü bularak ümitlendi. Her iki takımında açık bir futbol sergilediği karşılaşmanın kalan dakikalarında bir gol daha bulan ev sahibi ekip Yıldız Gençlikspor karşılaşmadan 2-1 galibiyet ile ayrılarak Büyükyoncalıspor’u 2.Amatör Küme B Grubu’na gönderdi.
 

MALKARASPOR ÜÇ GOLLE KAZANDI

1.Amatör Küme A Grubu’nda ise şampiyon Malkaraspor evinde Aydoğdu Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Maça çok rahat başlayan ev sahibi ekip Malkaraspor ilk dakikalardan itibaren organize ataklarla rakip kalede etkili oldu. Rakibi karşısında bulduğu golle ilk devreyi önde tamamlayan Malkaraspor kalan dakikalarda iki gol daha bularak karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrılmasını bildi. Malkaraspor sezonu 46 puanla tamamlarken, Aydoğdu Gençlikspor ise 27 puanla ligi tamamladı.
 

LİGİ BİRER PUANLA TAMAMLADILAR

Haftaya ikinci sırada giren Karadeniz Gençlikspor ise deplasmanda Altınovaspor ile karşı karşıya geldi. Prestij karşılaşmasında her iki takımda galibiyet ile mücadele verirken, konuk ekip Karadeniz Gençlikspor bulduğu golle öne geçti. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Altınovaspor bir gol bularak beraberliği sağladı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada 1-1’lik eşitlik ile tamamlandı. Karadeniz Gençlikspor sezonu 41 puanla ikinci sırada tamamlarken, Altınovaspor ise 27 puanla ligi üçüncü  bitirdi.
 

BÜYÜKÇINARLISPOR FARKLI GALİP

Ligde orta sıralarda mücadele eden iki ekibin kapışmasında ise Büyükçınarlıspor ile 100.Yılspor karşılaştı. Ligi galibiyet ile tamamlamak isteyen iki ekibin mücadelesinde gülen Büyükçınarlıspor oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar çok etkili bir futbol sergileyen Büyükçınarlıspor bulduğu gollerle farkı yakaladı. Kalan dakikalarda rakibine kolay pozisyon vermeyen Büyükçınarlıspor karşılaşmadan 5-1’lik galibiyet ile ayrılarak ligi 20 puanla beşinci sırada bitirdi. 100.Yılspor ise bu mağlubiyet ile son haftayı 13 puanda bitirdi.
 

13 GOL KAYDEDİLDİ

Ligde alt sıralarda kalmasına rağmen düşmeme tehlikesi yaşayan Akçeşmespor ile Karacakılavuzspor’un mücadelesinde taraftarlar 13 gol izledi. Maçın başlaması ile birlikte rakip kalede etkili hücumlar geliştiren Karacakılavuzspor arka arkaya bulduğu gollerle farkı yakaladı. Ev sahibi ekip Akçeşmespor ise oyun disiplininden kopmayarak farkı indirmeye çalıştı. İlk devresi konuk ekip Karacakılavuzspor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde de gol sağanağı devam etti. Karşılaşmadan 9-4’lük üstünlük ile ayrılan Karacakılavuzspor sezonu 14 puanda tamamlarken, Akçeşmespor ise bu farklı mağlubiyet ile 13 puanda kaldı.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10