Sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 71 şilep ile tanker, akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini devam ettiren sis sonucu görüş mesafesinin 20 metreye kadar düşmesi

Bölgede Gündem 7.02.2013 20:32:00 0
Sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

 SABAHA KADAR SİREN ÇALDILAR

71 şilep ile tanker, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından telsiz anonsu ile boğazlardan geçmemeleri konusunda uyarıldık. Bahse konu gemiler, rotalarını Şarköy sahillerine çevirerek demir attı. Geceyi, Şarköy sahilinde geçiren gemiler, sabaha kadar sirenlerini çalarak uyarıda bulundu.
 

11 GEMİ HALA BEKLİYOR

Sisin, etkisini azaltmasının ardından 60 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, Şarköy'den demir alarak harekete geçti. 60 şilep ve tanker Boğazlardan geçmek üzere rotaları doğrultusunda ilerledi. 11 gemi ise sisin tamamen etkisini kaybetmesi için Şarköy'de demirli olarak bekliyor.
 

SİS BALIKÇILARI DA VURDU

Yoğun sis, Şarköylü balıkçıları da olumsuz etkiledi. Sis yüzünden çok sayıda balıkçı denize açılamadı. Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler ise geri dönmek zorunda kaldı. Balıkçılar Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10