Süper Lig’de ilk devrenin ‘en’leri

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in ilk devresi oynanan dokuzuncu hafta karşılaşmalarının ardından tamamlandı. 135 golün atıldığı ilk devrede hafta başına da 15 gol ortalaması ile oynandı. Lig’in i

8.02.2013 19:34:00 0
Süper Lig’de ilk devrenin ‘en’leri

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Süper Amatör Lig’de ligin ilk devresini Çorlu Gençlerbirliğispor lider tamamladı.

 

İLK DEVRE SONA ERDİ

Çorlu Gençlerbirliğispor, Çorlu Sanayispor, Veliköyspor, Marmaracıkspor, Çorluspor, Şarköyspor, Sitespor, Velimeşe Belediyespor, Ulaş Belediyespor, Muratlı Belediyespor’un mücadele verdiği Süper Amatör Lig’de hem zirve hem de kıyasıya bir kümede kalma mücadelesi yaşanıyor. Oynanan 9 haftalık ilk devre maratonunun ardından ilk devreyi Çorlu Gençlerbirliğispor 25 puanla ilk sırada tamamladı. Ligin ilk devresini temsilcimiz Veliköyspor 17 puanla ikinci, Muratlı Belediyespor ve Velimeşe Belediyespor ise 14’er puanla tamamladılar.
 

SİTESPOR ALT SIRALARDA

Ligin ilk devresine iyi başlayan ve son haftalarda kötü sonuçlar alan Şarköyspor 13 puanla beşinci, Marmaracıkspor 10 puanla altıncı, Ulaş Belediyespor ise 9 puanla yedinci sırada ilk devreyi tamamladılar. Düşme hattında üç ekip mücadele veriyor. Çorlu Sanayispor sekiz puanla sekizinci sırada yer alırken, ilçe temsilcilerimizden Sitespor 7 puanla dokuzuncu ve Çorluspor ise iki puanla son sırada yer alıyor.
 

VAKIFLAR’IN YÜZÜ GÜLMEDİ

Lig’in ilk devresinde Çorul Gençlerbirliğispor sekiz galibiyet ile en çok galibiyet alan ekip olurken, Veliköyspor 5, Muratlı Belediyespor ve Şarköyspor ise dörder galibiyet aldılar. Ligde Çorluspor galibiyet yüzü göremezken, Çorlu Sanayispor ise bir galibiyet alabildi.
 

İKİ EKİP BEŞ BERABERLİK ALDI

Oynanan 9 haftalık ilk devrede en çok beraberlik alan ekipler 5’er beraberlikle Velimeşe Belediyespor ile Çorlu Sanayispor oldu. Çorlu Gençlerbirliğispor, Şarköyspor, Marmaracıkspor ve temsilcimiz Sitespor ise ligde sadece birer beraberlik aldılar.
 

EN GOLCÜ EKİP GENÇLERBİRLİĞİ

İlk devrenin en çok gol atan takımı attığı 23 golle Çorlu Gençlerbirliğispor oldu. Çorlu Gençlerbirliğispor’u 17 golle Muratlı Belediyespor takip ederken, 9 maçta Şarköyspor 16, Veliköyspor 15,Marmaracıkspor ise 14 gol attı. Kalesinde en çok gol gören ekip ise 22 golle ligin dibinden kurtulamayan Çorluspor oldu. Çorluspor’u da 19 golle Marmaracıkspor izledi.
 

135 GOL ATILDI

135 golün atıldığı ligde hafta başına 15 gol ortalaması ile oynanırken temsilcimiz Sitespor 8 golle ligde en az gol atan ekip oldu. Sitespor maç başına 0.88 gol ortalaması ile oynadı. Kalesinde en az gol gören ekip ise 6 golle Çorlu Gençlerbirliğispor olurken, Velimeşe Belediyespor ise kalesinde sadece sekiz gol gördü.
 

18 KARŞILAŞMADAN GALİBİYET ÇIKTI

Ligin ilk devresinde en gollü karşılaşma Çorluspor-Marmaracıkspor(4-5) ile Veliköyspor-Marmaracıkspor(5-3) maçı olurken, iki karşılaşmadan da gol sesi çıkmadı. İlk devrede oynanan 44 karşılaşmanın 18’ini ev sahibi ekipler kazanırken 14 karşılaşmadan deplasman takımları galibiyetle ayrıldı. 12 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. 12 beraberlik arasında 6 karşılaşma (1-1), 4 karşılaşma (2-2) sona erirken 2 karşılaşma da (0-0)’lık skorla sonuçlandı.
 

EN GOLLÜ HAFTA ÜÇÜNCÜ VE YEDİNCİ HAFTA

Hafta başına 15.00 gol ortalaması ile oynanan ilk devreden en çok gol 19 golle ligin 3. ve yedinci haftasında atıldı. Lig’in 6.haftasında 17 gol atıldı. Gol yönünden en kısır geçen hafta ise ligin dokuzuncu haftası oldu. Ligin son haftasında fileler 11 kez havalanırken üçüncü haftada fileler 12 kez havalandı.
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10