Engellilere umut oldular

Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 50 adet akülü engelli aracı, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene T

Tekirdağ 11.02.2013 00:47:00 0
Engellilere umut oldular

 TEŞEKKÜR ETTİ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada engellilerin ülke nüfusunun yüzde 12'sini oluşturduğunu, bu nedenle de günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntılara çözüm bulmanın sosyal devlet anlayışının temel hedefleri arasında yer aldığını belirtti. “İlin bütçesini İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi yapıyor” diyen Yerlikaya, 2012 yılı bütçesi yapılırken bu gerçekliği göz önünde bulundurarak en modern donanıma sahip akülü engelli aracı alımı için 100 bin TL ayırdıklarını belirtti. Yerlikaya, bütçeyi yapan ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

HAKKANİYET ÖLÇÜLERİ İÇERİSİNDE SAĞLANIYOR

“Özürlü olan ve gelir durumu açısından daha geride bulunan, dolayısı ile özür nispeti bakımından geride olan vatandaşlara, bu hizmet ilçeler, beldeler ve köylerde hakkaniyet ölçüleri içerisinde özel idarenin tespit ettiği kişilere sağlanıyor” diyen Yerlikaya, bu hizmete vesile olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Yerlikaya “Allah hepimizi sağlık sıhhat ve afiyetten ayırmasın” temennisinde bulundu.
 

SANDALYELER DAĞITILDI

Engelli vatandaşların da hayata engel gözlüğü ile değil, çok mükemmel bir yaşama heyecanı ile bakmaları ve etrafına pozitif enerji saçmaları temennisinde bulunan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Biz 852 vatandaşımızı seviyoruz, sivil toplum kuruluşlarımız da seviyor. Bu hizmet engelli vatandaşlara kimseye muhtaç olmadan bir yaşam sürmeleri ve ekonomik özgürlüklerine koşmaları için emek sarf etmeleri amacı ile sosyal devlet anlayışının gereği olarak veriliyor” dedi. Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından araçlar hak sahiplerine dağıtıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10