Romanlar, dernek çatısı altında birleşti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Roman açılımı kapsamında Çerkezköy’de örgütlenmeye başlayan Romanlar, “her ilçede bir Roman derneği” sloganıyla Çerkezköy

Çerkezköy 11.02.2013 18:52:00 0
Romanlar, dernek çatısı altında birleşti

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de yaşayan romanlar kurdukları 2 derneğin çatısı altında bir araya geldi.

 

“EKSİKLERİN ARDINDAN AÇILACAK”

Bağlık Mahallesi’nde ikamet etmekle olan roman vatandaşlar Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın istekleri üzerine Çerkezköy Roman Hamalları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Roman Spor Kulübü Derneği’ni kurdu. İki derneğin Bağlık Mahallesi Kartal Sokak No: 29’da faaliyet göstereceğini belirten Çerkezköy Roman Spor Kulübü Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirkıran “Çerkezköy Roman Hamalları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını ise İbrahim Karasu yapıyor. Yeni yönetim kurulu üyelerimizi belirledik. Malzeme temininin ardından ve ufak tefek sorunları hallettikten sonra derneğimizi açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
 

EK OLARAK İKİ DERNEK KURULDU

Çerkezköy Roman Hamalları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Roman Spor Kulübü Derneği’nin roman vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunan Demirkıran “Tekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya’nın roman açılımı ile yaptığı toplantılarda her ilçede bir roman derneği sloganı ile daha önce var olan Çerkezköy müzikseverler Derneği ve Uzunköprülüler Derneği’ne ek olarak Çerkezköy Roman Hamalları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Roman Spor Kulübü Derneği’ni kurduk. Kurulan derneklerimizde vatandaşlarımızın bütün sıkıntılarında yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10