Çerkezköy’e yeni çehre

Çerkezköy Belediyesi, Çöplerin toplanması hususunda geliştirmiş olduğu projeyi hayata geçiriyor. Uygulanacak olan projede Atatürk Caddesi pilot alan olarak kullanılacak. Proje uygulanmaya başladığında, gör

Çerkezköy 11.02.2013 18:52:00 0
Çerkezköy’e yeni çehre

 KONTEYNIRLAR 5000 LİTRE HACİMLİ

Çerkezköy Belediyesi, üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlk önce Atatürk Caddesi’nde uygulanacak olan projenin amacı, çöp konteynırlarının oluşturduğu sıkıntıları minimum düzeye indirmek. 700 litre çöp hacmine sahip konteynırlar yerine 5000 litrelik hacme sahip konteynırlar kullanılacak. Projede yeni konteynırların yeraltına alınacağı ve çöplerin takriben üç günde bir, gece saatlerinde alınacağı ifade edildi.
 

YERALTINDA OLACAKLAR

Proje ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yeraltına yerleştirilecek olan konteynırların hacmi nedeni ile üç günde bir boşaltılacağını, boşaltım işlemlerinin özel araçla gece saatlerinde yapılacağını ifade ederek “Bugünkü uygulama ile ortada görüntü kirliliği bulunuyor. Konteynırlarımız 30 metre mesafe ile cadde ve sokaklarda yerleştirilmiş ve 800 litre kapasiteye sahipler. Oysaki yeni projemizde konteynırlar 5000 litrelik hacme sahip olurken, 50 metre aralıklarla yeraltına yerleştirilecekler. Bu günkü çöp sistemini ortadan kaldırma adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Mevcut  sistem  birçok sıkıntıyı da beraberinde taşıyor. Çöplerin geri kazanımı ile uğraşan insanlarımızın  bu çöpleri gelişi güzel cadde ve sokaklara saçmalarının da önüne geçmiş olacağız. Ayrıca hayvanlarında konteynırlara rahatça ulaşmaları sonucunda çirkin görüntülerin de ortadan kalkmasını sağlamış olacağız” dedi.
 

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Bir günde en az beş kere çöp arabalarının cadde ve sokaklarda çöpleri toplaması sonucunda trafiğin aksadığına dikkat çeken Ertem “Zaman zaman trafik, çöplerin alınması nedeni ile aksamaktadır. İnsanımızın rahat bir şekilde gitmekte olduğu yere ulaşmasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz. Teknik şartların oluşturulması çalışmalarını sürdürüyoruz. Atatürk Caddesinde nisan ayında başlayacağımız kaldırım çalışmalarını, çöp konteynırları projemizle bir bütün şeklinde gerçekleştirmeyi planladık. İrtibat halinde olduğumuz firmalardan hangisinin çöp konteynırları ve boşaltım aracını en ideal şekilde belediyemize sunabilir konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Yakın zamanda projeyi uygulamaya sokacağız” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10