Islah Çalışmaları Mart’ta başlayacak

Sel felaketi sonrasında Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde oluşan hasarın yaraları sarıldı. Çerkezköy Belediyesi Başkanlığı tarafından suya dayanıklı malzeme ile yenilenen HEM sahnesi, çalı

Çerkezköy 27.02.2013 19:16:00 0
Islah Çalışmaları Mart’ta başlayacak

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş ve Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Ayaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Ali Ertem’e çiçek ve plaket sunan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, sahnesinin yeniden yapılması ve binanın giriş katı duvarlarının komple kalebodur kaplanmasını üstlendiği için kendisine teşekkür etti. Yapmış oldukları yardımlar sayesinde sahnenin değişik faaliyetler için kullanıma açıldığını ifade eden Memiş “Koltukların yenilenmesi ve monta işlemleri de tamamlandı. Sayenizde yenilemiş olduğumuz sahne, insanımızın hizmetine hazır durumda. Nikâh törenlerinin de burada yapılabileceğini belirtmek istiyorum. Okul Aile Birliği Başkanımızla birlikte insanımıza faydalı olabileceğine inandığımız için böyle bir karar aldık” dedi.

 

MART’TA ISLAHA BAŞLANACAK

Yaşanan sel felaketinin, derelerin ıslahı sonucunda bir daha yaşanmayacağını ifade eden Ali Ertem “Yaşamış olduğumuz felaket son yılların en büyük felaketiydi. Bu felaketin yaralarını sarmak bakımından yardıma ihtiyacı olan her kuruma gerekli yardımları yaptık. Yaşamış olduğumuz su taşkınını yaşamamış olsaydık, bekli de derelerin ıslahı uzun yıllar daha gerçekleştirilmeyecekti. Bu sıkıntıları yaşamamızın arkasında bir hayrın olduğuna inanıyorum. DSİ mart ayında projelerini uygulamaya başlayacak” dedi.
 

AYNI SIKINTILAR YAŞANMAYACAK

Çerkezköy içerisinde bulunan köprülerde sıkıntı yaşanmadığını, sıkıntının Demiryolu Köprüsü ve Kızılpınar 2. kavşağına yakın köprüden kaynaklandığını ifade eden Ertem “Demiryolu Köprüsü ve Kızılpınar Köprülerinde yaşanmış olan tıkanma, derelerin Çerkezköy’e doğru taşmalarına neden oldu. Hükümet Konağı arkasında bulunan köprünün 102 metrekare alanı, Viyadük arkasındaki köprününse 123 metrekare alanı bulunuyor. Demiryolu Köprüsüne baktığımızda bu alanın 65 metrekareye düştüğünü, Kızılpınar Köprüsün de 27 metrekarelere indiğini görüyoruz. İşte yaşamış olduğumuz sıkıntının asıl nedeni de budur. İleride suyun sıkışması, yol bulup gidememesi, derelerin geriye doğru taşmasına neden olmaktadır. İnşallah Mart ayında dere ıslahı çalışmalarına başlanacak. Gerek sizin daireniz, gerekse vatandaşımızın aynı sıkıntıları yaşamaması adına her şey yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Haber  Şaban Kardeş

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10