Hırsızların şifreleri çözüldü

İstanbul'un da aralarında bulunduğu 8 ilde eşzamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 31 kişi adliyeye çıkarıldı.

Bölgede Gündem 1.03.2013 20:48:00 0
Hırsızların şifreleri çözüldü

 Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 7 ay önce oto hırsızlık şebekesine yönelik bir takip başlatıldı. Polis çaldıkları otomobillere sahte belgeler düzenleyerek satan şebeke üyelerinin kimliğini belirlemek için telefon dinlemesi ve fiziki takip yaptı. Yapılan takipler sırasında organize şekilde oto çalan şebeke üyelerinin kimlikleri ve adresleri tespit edildi.

 

41 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Takipler sırasında şüphelilerin çaldığı 48 otomobil bulunarak sahiplerine teslim edildi. 26 Şubat'ta İstanbul, Kocaeli, Şırnak, Ankara, Gaziantep, Yalova, Batman, Kırklareli illerinde 60 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Çelik yelek giyen özel harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda önce 41 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerde 5 sahte sürücü belgesi, 3 nüfus cüzdanı, 6 çift ruhsat ile çalıntı otomobil parçaları bulundu.
 

ÇALINAN ARAÇLAR İÇİN RECEP KOD ADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 10'u savcılık talimatıyla serbest bırakılırken 31 kişi 4 gün boyunca sorgulandı. Şüphelilerin iki ayrı grup halinde çalıştıkları, çaldıkları otomobilleri sahte belgelerle başka illere göndererek satışını yaptıkları öğrenildi. Polis takip sırasında telefon dinlemesine düşmemek için şifreli konuştukları tespit etti. Şüphelilerin çaldıkları benzinli otomobillere "bakire", dizel otomobillere ise "dul" kodlarını kullandığını belirledi. Şüphelilerin çaldıkları Range Rover marka lüks cipler için ise "Recep" kodunu kullandıkları öğrenildi. Oto hırsızlık Büro Amirliğinde haklarında 70 ayrı suç dosyasından işlem yapılan 31 kişi adliyeye sevk edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10