Atatürk İlköğretim Okulu iddiasını sürdürdü

Deplasmanlı Bölgesel Bayanlar Voleybol Ligi A grubunda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayan Voleybol Takımı hafta sonunda evinde grubun son sırasında yer alan Hayrabolu HAKSA Bayan

4.03.2013 19:06:00 0
Atatürk İlköğretim Okulu iddiasını sürdürdü

 Çerkezköy Haber - Ligde ilk iki mücadelesi veren Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayan Voleybol Takımı hafta sonunda rakibini rahat geçti.

 

SAAT 14:00’DA BAŞLADI

Çerkezköy Kapalı Spor Salonun da Pazar günü saat 14:00’ da başlayan karşılaşmaya temsilimiz Atatürk İlköğretim Bayanlar Voleybol  Takımı sahaya Takım kaptanı Gözde, Özlem. Funda, Damla, Sude, ve Ebru altısyla çıktı. İlk setin başlarında rahat bir oyunla başlayan Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı Bayan Voleybol Takımı set başında yakaladığı seri ile dört sayılık bir avantajla girdi. Maça güzel bir giriş yapan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı Kaptan Gözde’nin smaçları ile her ataktan sayı ile dönmesini bildi. Set başında rakibinin baskısı altında bocalayan HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı ara ara bulduğu sayılarla sayı farkının açılmasına engel olmaya çalıştı. İlk teknik molanın son sayılarında durumun 7-3 gelindiği maçta Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayan Voleybol Takımı Damla’nın güzel smacı ile ilk teknik molaya 8-3 önde girdi.
 

FARKI YENİDEN AÇTI

Aradaki sayı farkını koruyarak mücadele eden Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı mola sonrası bulduğu sayılarla aradaki sayı farkını açmayı bildi. Oyun hâkimiyetini tamamen kaybeden Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı bulduğu 3 sayılık etkili servisi atışı ile aradaki sayı farkını yeniden eritmesini bildi. Karşılıklı sayılarla gelinen ikinci teknik molanın son sayılarına doğru Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı Funda İle yaptığı file altı sayılarla farkı yeniden açarak ikinci molaya 16-11 galip girdi. Yaşanan manşet hatalarına bir türlü dur diyemeyen Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı Simge ve Irmak’la sayı farkını düşürmeye çalıştı. Setin son sayılarına doğu 20’li sayılarda aradaki yedi sayılık sayı  farkına güvenerek rahat bir oyun sergilemeye  çalışan temsilcimiz savunmasında hata yapmaya başladı. Rakibinin savunmadaki hatalarını Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol takımı hücum oyuncusu Esra’nın sert smaçları ile çok iyi değerlendiren konuk ekip aradaki sayı farkını üç sayı ya kadar indirdi.son sayılara doğru büyük bir bocalama yaşayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı yeniden toparlanıp Gözde ve Damla’nın sert smaçları ile ilk seti beş sayı farkla 25-20 alarak durumu 1-0 yaptı
 

MANŞET HATALARI YAPTI

İkinci sette ev sahibi Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı’nın servis atışı ile başlarken ilk sayı Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımından Esra’nın etkili smacı ile geldi. Rakibinin ilk sayısına Özlem’in plasesi ile karşılık veren Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı Damla ve Ebru’nun sayıları ile aradaki sayı farkını dört sayı kadar açarak durumu 5-1’e getirdi. Sayı bulmakta zorlanan Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı çabuk toparlanıp sayılara yeniden sayı ile karşılık vererek durumu 5-5’e taşıdı. İki takımında kazanmak için çıktığı bu sette iki takımda karşılıklı sayılara teknik molanın son sayılarına gelindi. Durumun 7-7 olduğu maçta Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımından Simge’nin file altı sayısıyla ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Mola sonrası oyuna hızlı giren temsilcimiz Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol takımı iyi bir seri ile sayı farkını yeniden açmaya çalıştı. Rakibinin mola sonrası etkili oyunu karşısında savunmasını sağlam tutarak hataya yer vermeyen Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı sayı bularak ardaki sayı farkını eşitledi. Skorun 11-11 olduğu maçta Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı yaptığı dört sayılık file altı ve file üstü sayılarla durumu 15-12’ye getirdi. Rakibin baskılı oyunu karşısında hata yapmaya başlayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı savunmasında yaşadığı manşet hatsında dolayı ikinci teknik molayı da rakibine 16–13 kaptırmaktan kurtulamadı.
 

DURUM 1-1 OLDU

Mola sonrası Sude’nin yerine Seda’nın girmesiyle savunma hatalarını düzeltmeye çalışan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı Seda’nın etkili servisi ile aradaki sayı farkını yeniden kapatmaya çalıştı. İkinci sette etkili bir oyun ortaya koyamaya çalışan Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı Irmak ve Esra İkilsinden seriye devam ederek aradaki sayı farkını yeniden açtı. İkinci setde de set başından sonuna kadar manşet hatalarını kapatamayan temsilcimiz Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor takımı setin son sayılarına doğru oyun hakimiyetini tamamen rakibine kaptırdı. Durumun 24-18’e gelindiği maçta Esra’nın etkili smacı ile bir sayıyı hanesine kaydeden Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı ikinci seti 25-19 alarak durumu eşitleyip büyük bir avantaj yakaladı.
 

HATALARINA DUR DİYEMEDİ

Üçüncü setin başlarında dinlenmiş olarak yeniden sahaya dönen Sude’nin servis atışı ile başlayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı ilk sayıyı da Damla’nın etkili smacından buldu. İkinci seti güzel oyunuyla alan Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı üçüncü sette savunma hataları ile başlandı. Hatalarına dur diyemeyen Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı açılan sayı farkını kısa kısa serilerin açılmasına engel olmaya çalıştı. Durumun 5-3 gelindiği maçta Funda ve Gözde’nin etkili hücumları ile file altını iyi kullanan temsilcimiz ilk etnik molaya dört sayı farkla 8-4 galip tamamladı.
 

DOKUZ SAYI FARKLA GİRDİ

Mola sonrası Ebru’nun etkili servis atışları ile başlayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor takımı rakip sahayı abluka altına aldı. Her atağından sayı ile dönen ev sahibi Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol takımı muhteşem oyunu ile yeniden oyunda var oldu. Aradaki sayı farkını etkili oyunuyla ve oyuncular ile ikinci teknik molanın son sayılarına doğru 6 sayıya kadar çıkaran Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor takımı son sayı bulmakta fazla zorlanmayarak molaya 16-10 önde girmesini bildi. Mola sonrası etkili hücuma devam eden Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı Funda’nın servisi ile maça sıkı bir giriş yaptı. Funda’dan 4 sayılık servis seri yapan temsilcimiz 20’li sayılara dokuz sayı farkla girdi. Oyun içinde manşet hatalardan dolayı toparlanmakta zorlanan konuk takım Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı rakibin etkili smaçları karşısında bloklarda etkili olamadı. Damla, Gözde ve pasör Funda üçlüsünden etkili bir oyun çıkaran Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı üçüncü setin son sayısını kaptan Gözdenin harika smacı ile bularak sayı farkını 10 sayıya kadar çıkarıp 25-15 önde tamamladı.
 

SAYIYA SAYI İLE CEVAP VERDİ

Setlerin 2-1 olduğu maçta iki takımda dördüncü seti almak için sete hızlı bir giriş yaptı. Karşılıklı sayılarla başlanan sette beraberlik eksik olmadı. İki takımında savunma ve hücum oyuncularına büyük iş düştüğü maçta sayıya sayı ile karşılık verildi. Grupta hiç galibiyeti bulunmayan sıfır puanla son sıralarda yer alan Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı rakibinin peşini hiçbir şekilde bırakmadı. Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı’nın yaptığı sayılar Esra ve Damla’nın sayıları ile karşılık veren Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı durumu 6-6 ya taşıyarak beraberliği bırakmadı. Etkili smaçlarıyla rakibini manşet hatlarına zorlayan temsilcimiz Özlem’in çıkardığı iki pastada Damla ve Gözde’nin plaseleri ile iki sayı bularak ilk teknik molaya 8–6 önde tamamlamasını bildi. Mola sonrası iki takımda yeniden oyuna hızlı bir giriş yaptı. Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayanlar Voleybol Takımı etkili bir oyun çıkartarak yeniden sayı farkını açmasını bildi. Her çıktığı atakla sayı ile dönen temsilcimiz Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı aradaki sayı farkını altı sayıya kadar taşımasını bildi. Rakibin yakaladığı altı sayılık seri karşısında zor anlar yaşayan konuk ekip Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı yeniden toparlanıp sayı farkını eriterek durumu 12-12’ye geldi. Eşitliğin sağlandığı maçta ikinci teknik molanın son sayılarına yeniden etkili olan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı oyuna hakimiyetini koyarak Sude Gözde ve Damla ile üç sayı kaydederek durumu 15-12’ye getrdi. Son sayı bulmak için baskı uygulayan temsilcimiz oyuna yeniden giren Sevda ile kavuştu. Sevda’nın etkili servis atışını sahasında çıkartamayarak manşet hatası yapan Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı ikinci teknik molaya 16–12 geriden tamamladı.
 

3-1 GALİP AYRILARAK PLAYOFF YOLUNU AÇTI

Molayı önde tamamlayarak motivasyonunu yüksek tutmaya başlayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı setin son sayılarına hata ile girdi. Rakibinin hatalarını çok iyi değerlendiren Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı durumu yeniden bir sayı ya kadar indirerek büyük bir avantaj yakaladı. Skorun 18-17’ye gelindiği maçta sayı bulmakta zorlanan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Takımı manşet hatalarını kapatamadı. 22-22’lik beraberliğin ardından rakibin peşini bırakmayan Hayrabolu HAKSA Bayanlar Voleybol Takımı buluğdu sayılarla büyük bir moral kazandı. Eşitliğin 24-24’e gelindiği maçta set sayısının uzadığı için iki takımda son sayıyı bulmak için büyük bir çaba harcadı. Kaptan Gözdenin bulduğu bir sayı ile 25-24 öne geçen ev sahibi ekip Damla’nın etkili smacı ile seti 26-24, maçı da 3-1 kazandı. Atatürk İlköğretim Okuluspor Bayan Voleybol Takımı bu galibiyet ile Playoff yolunda bir engeli daha ortadan kaldırarak büyük bir avantaj yakaladı.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10