SGK’nın 435.şubesi Şarköy’de açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 435.merkezi Şarköy’de açıldı. Merkezin açılışı SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan tarafından yapıldı.

Şarköy 4.03.2013 19:08:00 0
SGK’nın 435.şubesi Şarköy’de açıldı

 MERKEZİ YAKINDAN İLGİLENDİREN BİR KURUM

Açılış töreninde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK'nin merkezi yakından ilgilendiren bir kurum olduğunu söyledi. İnsanların hayatlarının değişik aşamalarında SGK ile bir şekilde muhatap olduğunu söyleyen İlhan, “Kurumumuz çok önemli değişiklikler geçirdi. 2006 yılında teşkilat yapısı değişti. Daha önce bildiğimiz; Emekli Sandığı, Bağkur, ve SSK tek çatı altında birleşti. Vatandaşlarımızın devletten aldığı hizmette eşitlik sağlanması amacıyla bu birleşim sağlandı. 2008 yılında da reform niteliğinde genel sağlık sigortası ile ilgili meclisten bir kanun çıktı. Biz merkez ve taşra teşkilatlarımızla bu kanunu uygulamaya soktuk” dedi.
 

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET

İlhan, hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 434. merkezlerini açtıklarını ifade ederek “Şarköy'e daha önce SGK Merkezi açmamız gerekirmiş. İl merkezine olan uzaklığını dikkate alınca, vatandaşın ne kadar zorluk çektiğini görebiliyoruz” dedi. SGK olarak sahaya inmeyi, vatandaşı ziyaret etmeyi, taşra teşkilatlarını ziyaret etmeyi son derece önemli bulduklarının söyleyen İlhan “Merkezden bir şeyleri planlamak, uygulamaya koymak etkin bir yöntem değil. Bazen görmeniz gerekiyor, sıkıntıları hissetmeniz ve yaşamanız gerekiyor. Böylece daha hızlı karar alabiliyorsunuz” diye konuştu. İlhan, SGK’nın vatandaş odaklı hizmetlerini sürdüreceğini söyledi.
 

HİZMETE AÇILDI

Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, SGK İl Merkez Müdürü Mahmut Kotan'ın konuşmalarının ardından Şarköy Halk Eğitim Merkezi, folklor ekibinin gösterisi izlendi. Daha sonra kurdele kesilerek bina hizmete açıldı. Açılışa; Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Efrayim Galip, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, kamu ve özel kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10