Katı atık ve atık su bedelleri 2 yıl alınmayacak

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu dün saat 14.00’da gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplant?

Çerkezköy 4.03.2013 19:45:00 0
Katı atık ve atık su bedelleri 2 yıl alınmayacak

 HİSSE SATIŞLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Çerkezköy ve Karaağaç’ta bulunan muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı görüşülürken, Fevzipaşa Mahallesi 699 ada 21 parsel, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1180 ada 14 parsel, İstasyon Mahallesi 810 ada 12 parsel ve Karaağaç’ta 489 ada 8 parsel, 348 ada 23 parsel ve 232 ada 20 parseldeki belediye hisselerinin satışı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

TAKAS TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısı, Hasan İşcan ve hissedarlarının takas talebine ilişkin dilekçesinin görüşülmesi ile devam etti.  Hasan İşcan ve hissedarlarına ait Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ambardere’de 1203 ada 2 nolu parsel ile mülkiyeti belediyeye ait 1523 ada 3 nolu parselin takas edilmesine ilişkin talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, ilgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki maddesinde ise Sermet İşcan’ın takas talebine ilişkin dilekçesi görüşüldü.
 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Sermet İşcan’a ait 890 ada 3 nolu parsel ile mülkiyeti belediyeye ait olan 886 ada 4 nolu parselin takas edilebilmesi için, imar planında yolda kalan 890 ada 3 nolu parselin imar planı değişikliği yapılarak takas yapılması talebi oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
 

ORDU’NUN DİLEKÇESİ KOMİSYONDA

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının beşinci gündem maddesinde de MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun itiraz dilekçesi görüşüldü. 9 Ocak 2013 tarihli meclis toplantısının 7. Maddesinde 1445-1446 adalar ve çevresi için yapılan imar planı tadilatının iptali ve yeniden görüşülmesine ilişkin talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
 

SAKINCA OLUP OLMADIĞI SORULDU

Meclis toplantısının 6’ncı gündem maddesinde de Mal Müdürlüğü’nün irtifak hakkı ve kiralamaya ilişkin yazısı görüşüldü. 359 ada 2 nolu parselin 5 bin 29 metrekarelik alanının spor ve sosyal faaliyet tesisi yapılmak üzere 30 yıl süreyle kiralanmasının talep edildiği belirtilerek, belediyenin hissesinin de bulunduğu alanın kiralanmasında sakınca olup olmadığının bildirilmesi istenirken, yapılan bilgilendirmenin ardından talep, meclis tarafından oy birliği ile Bütçe ve Plan Komisyonlarına gönderildi.
 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 272-273-274-275 adalarda plan değişikliği yapılması talebi görüşüldü. Talep, oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda değişiklik yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.
 

İTİRAZIMIZI YAPMIŞTIK

Mart ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı tarafından belediye başkan yardımcılığına Şevket Halimoğlu’nun atanması ile ilgili meclise bilgi verilmesi ile devam etti. Yapılan bilgilendirmenin ardından Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı görüşüldü. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, atık su ve katı atık bedelleri ile ilgili kanunun 2011 yılının Ekim ayında çıktığını ve Çerkezköy’de de 2012 Şubat ayında uygulanmaya başlandığını anımsattı. 2012 yılı sonunda bazı kademelerde indirim uyguladıklarını söyleyen Ertem “Belediyeler Birliği vasıtası ile itirazımızı da yapmıştık. Belediyeler Birliği itirazları bakanlığa iletti. Bakanlık bir düzenleme yaptı. Geçici madde eklendi. Bedellerin alınması noktasında uyum sağlayamayan belediyelerin uyum süreci 2014 yılı sonu olarak belirlendi” bilgisini verdi.
 

UYUM SÜRECİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Çerkezköy Belediyesi olarak bu vasfın içinde yer almak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Biz de bu uyum sürecinden faydalanmak istiyoruz. Benim şahsi fikrim 2013 ve 2014 yıllarında katı atık ve atık su ile ilgili vatandaşlardan bedel alınmaması yönünde. 2012 yılında bazı vatandaşlarımız bu bedelleri ödedi. Ödemeyen vatandaşlardan da 2012 yılı borçlarını alalım” şeklinde konuştu.  İlgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
 

270 S PLAKA İPTAL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Zabıta Müdürlüğü’nün ticari personel taşımacılığı yapmak için belediyeye yapılan müracaatlarla ilgili yazısı görüşüldü. Çerkezköy’de S plakalı araç izninin 800 olduğunu, 200 tane daha ilave yapılarak bu sayının 1000’e çıkarıldığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bunlardan 270 tanesi çalışmıyor ve plakalar iptal edildi. Şuanda çalışan yaklaşık 600 tane S plakalı araç var. Bunlar yetmediği için dışarıdan araç çalışıyor. Ama Çerkezköy’den olmadıkları için biz yol belgesi veremiyoruz ve ceza yiyiyorlar. Hem esnafların mağduriyetinin giderilmesi hem de personel taşımacılığı noktasında sıkıntıya düşülmemesi için 270 plakanın verilmesi kararını aldık” dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Veliköy Belediyesi’nin Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili talebi görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise SGK’ya ait olan ve resmi kurum alanı olan 911 ada 6 nolu parselin 911 ada 5 nolu parsel ile birleştirilerek sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Başkan Ali Ertem “Bakanlık o alanı da hastane için dahil ettiğinden dolayı o alanın da sağlık alanına dönüştürülmesi gerekiyor” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi İmar Komisyonu’na gönderildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Mart ayı toplantısının ilk oturumu sona ererken, Başkan Ali Ertem ikinci oturumun 8 Mart Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.  
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10