Çerkezköy’ün nüfusun yüzde 25 artacaktır

Gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında güven tazeleyen Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ve yönetimi Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 6.03.2013 19:53:00 0
Çerkezköy’ün nüfusun yüzde 25 artacaktır

 GÜVEN TAZELEDİ

Önceki gün saat 15.00’da Başkan Yardımcıları Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarı Mutlu Timur ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akem ile birlikte Şaban Kardeş’i ziyaret eden Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Şükrü Dumanlar, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin gerçekleştirdiği genel kurul sonrası yeni yönetim kurduğunu ifade eden Dumanlar “Gazeteci arkadaşlara bizlere göstermiş oldukları alaka için teşekkür etmek istedik” dedi.
 

“TRAFİK DEVAM EDİYOR”

Kimlik paylaşım sistemi devreye girdikten sonra tüm kamu kurum ve kuruluşların UYAP sisteminden vatandaşların veri tabanından her şeyine ulaşabildiklerini ifade eden Dumanlar “Bu nedenle de muhtarlıklarda ikametgah verilmesi azaldı. Bazı kurum ve kuruluşlarda vatandaşlarımızın işleri yeterince kolay işlerken, özellikle fabrika gibi özel sektörlerden evrak isteyen vatandaşlarımız bu belgeleri alırken muhtarlıklarımızda inanılmaz trafik yaşanıyor” diye konuştu.
 

“NÜFUS YÜZDE 25 ARTACAKTIR”

Çerkezköy’de son zamanlarda göçün arttığını ifade eden Dumanlar “Yapılan araştırmalara göre son yıllarda Çerkezköy’ün yüzde 10 gibi göç alıyor. Çerkezköy’de mevcut merkezde yüzde 95 inşaatlar tamamlandı. Çerkezköy’de yeni imara açılacak yerlerin artması ile birlikte göçünde artacağını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte özellikle kat artırımı ile birlikte Çerkezköy’ün nüfusun yüzde 25 artacaktır” dedi.
 

“YETKİLER ARTACAK”

Türkiye Muhtarlar Derneği’nin yapmış olduğu toplantıda önemli kararlar alındığını ifade eden Dumanlar “Türkiye Muhtarlar Derneği’nin 37 maddelik sosyal güvence ile gelir düzeylerinin artırılması ile ilgili teklifi İç İşleri Bakanlığı’na iletildi. Şuan iktidar bununla ilgili çalışmalarını yürütüyor. Bu kanun ile birlikte bizim sosyal kazanç yönünden önemli getirilerimiz olacak. Belediye meclislerine vatandaşların sorunlarını paylaşma fırsatımız olacak. Bu kanunla birlikte sosyal güvenlik ve muhtarlık ödenekleri ile artış olacağını gözlemliyoruz” şeklinde konuştu. 
 

“OFİSLERİMİZ YAPILDI”

Çerkezköy’de 8 mahalle muhtarlığının bulunduğunu ifade eden Şükrü Dumanlar “Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak amacımız bütün muhtar camiasını tek tipe getirmektir. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni kurmadan önce vatandaşlarımıza hizmet eden muhtarlarımızın ofisi yoktu. Bizim derneğin çabaları ile Çerkezköy Belediyesi’nin yakın ilgisi ile sekiz mahallenin tamamının ofisleri yapıldı. Dernek olarak vatandaşlarımıza bu ofislerde daha iyi hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 

“10 MUHTARLIĞIMIZ OLACAK”

“Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte hizmet veren muhtarlıklardan ayrılacak mısınız ?” sorusunun yöneltilmesi üzerine konuşan Dumanlar “Kapaklı’da 5, Karaağaç’ta 5, köylerde de 5 muhtarı olmak toplam 15 muhtarlık bulunuyor. Bu görev yapan muhtarlarımızın 30 Mart 2014 tarihine kadar mevcut unvanları devam edecektir. Bu tarihten itibaren ise Kapaklı ilçe olacak ve bu muhtarlıkların Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nden üyelikleri unvan değişikliğinden dolayı düşecektir. Büyükşehir ile birlikte Çerkezköy merkezde bulunan 8, Kızılpınar, Veliköy’deki muhtarlık sayısı ile birlikte toplam 10 muhtarlığımız olacak. Bundan sonra muhtarlıkların oluşturulması ve artırılması işi belediye meclisi kararına bağlı olacak. Kapaklı ilçe olduktan sonra 11 muhtarlık kendi dernek çatıları altında devam edecekler” dedi.
 

“BİZE BAŞVURABİLİRLER”

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Şükrü Dumanlar ile birlikte çalışacağı için mutlu olduğunu ifade eden Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarı Mutlu Timur “Şükrü Dumanlar’ın yanında kendimizi yetiştireceğimizi ve bir çok tecrübe alacağımı düşünüyorum. Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın her hangi bir sıkıntısı olduğu zaman hiç sıkılmadan bize başvuruda bulanabilirler” şeklinde konuştu.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin yönetimini idare edeceklerini ifade eden Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akem  de “Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Şükrü Dumanlar’a teşekkür etmek istiyorum. Herhangi bir sıkıntımızda bizlere her zaman yardımda bulunmuştur. Onunla bu yönetimde tekrar yer almaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 

VATANDAŞ SIKINTILI

Çerkezköy Belediyesi’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden geçen Kavakdere kenarında bulunan 39 ev için yıkım kararı alması ile birlikte vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Akem “Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem yaptığı açıklamada hazine yeri olarak kullanılan alanlar içersinde bulunan evlerin yıkılacağını ve bu yerlerde ikamet eden kişilere de herhangi bir yardımda bulunulmayacağını söyledi. Vatandaşlarımız bu konu hakkında gerek bizlere gerekse belediyeye giderek sıkıntılarını dile getiriyorlar” dedi.
 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10