Edirne’de tekvando şöleni

Edirne Belediyesi'nce Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Tekvando Şöleni' üç ülkenin sporcularını bir araya getirdi.

13.03.2013 18:12:00 0
Edirne’de tekvando şöleni

 Edirne Belediyesi'nce Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Tataminin Perileri Tekvando Şöleni" Ekrem Demiray Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

“YANINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRDİK”

Türkiye, Yunanistan ve  Bulgaristan'dan toplam 95 sporcunun katıldığı Tekvando şöleni  Vali Yardımcısı Salih Altınok ve Edirne Belediyesi Başkan Vekili Nevser Eraslan'ın açış konuşmasıyla başladı. Eraslan, "Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Türkiye genelinde 100 binin üzerinde bayan sporcusuyla, ülkemizde bayanların tercih ettiği birinci spor dalı olan Tekvando aracılığıyla, dünya kadınlarının maruz kaldıkları şiddet, olumsuz davranış ve negatif ayrımcılığa bir tepki de biz vermek ve bu önemli günde kadınlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek istedik" dedi. Şölen havasında geçen organizasyonda mücadele eden 3 komşu ülkenin tüm sporcularına  Edirne Belediyesi'nce karanfil dağıtıldı. Turnuvada geçen birbirinden zevkli geçen maçlar sonrasında dereceye giren sporculara günün önemini belirten madalya ve katılım belgeleri verildi. 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10