Çerkezköyspor 20.haftayı üç puan ile kapattı

Bölgesel Amatör lig 11.Grup’ta 20.hafta Pazar günü oynanan altı karşılaşma ile tamamlandı. Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezkösypor evinde Bağcılaspor’u 4-2’lik skor ile mağlup ederken,

13.03.2013 18:13:00 0
Çerkezköyspor 20.haftayı üç puan ile kapattı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor evinde Bağcılarspor’u 4-2 mağlup ederek puanını 23 ‘e yükseltti.

 

BAĞCILARSPOR’U KONUK ETTİ

Haftaya 20 puanla giren temsilcimiz Çerkezköyspor 23 puanda yer alan Bağcılarspor’u Mustafa Uğraş Stadyumunda konuk etti. Maçın ilk dakikalarına konuk ekip Bağcılaspor etkili başlarken, ilerleyen dakikalarda etkinliğini artıran temsilcimiz Çerkezköyspor sağlı sollu ataklarla galibiyet golünü aradı. Çerkezköyspor’un gol için geldiği dakikalarda kontra ataklarla iyi gelen Bağcılarspor bulduğu golle öne geçti.
 

İLK DEVRE BERABERLİĞİ YAKALADI

İyi bir oyun ortaya koymasına rağmen gelen golle birlikte mağlup duruma düşen Çerkezköyspor çabuk toparlanarak beraberlik için konuk ekibin kalesine yüklendi. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Çerkezköyspor ilk devrenin son dakikalarında Zülküf’ün ayağından bulduğu golle beraberliği sağladı. Beraberlik golünün ardından başka gol olmayınca ilk devre 1-1’lik beraberlik ile tamamlandı.
 

GOLLER İKİNCİ DEVRE GELDİ

Karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor ikinci devrenin 47.dakikasında Fırat’ın mükemmel frikik golü ile karşılaşmada öne geçti. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor’da Gökhan Doğan’ın ortasını iyi takip eden Fırat mükemmel bir vole golü ile farkı ikiye çıkarttı. Oyundan kopmayan konuk ekip 70.dakikada Başar’ın golü ile farkı tekrar bire indirdi. Karşılaşmanın 85.dakikasında kornerden gelen topu iyi takip eden Ali Kayhan gelişine vurduğu top ağlarla buluştu.  Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Çerkezköyspor’un 4-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını 23’e çıkarırken, Bağcılarspor ise 23 puanda kaldı. 
 

YAKUP İLE GOLÜ BULDU

Haftaya ikinci sırada giren Tuzlaspor Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor’u 2-0 mağlup ederek grup liderliğini ele geçirdi. Tuzla Belediye Stadı’nda, tribünleri dolduran Tuzla taraftarının önünde oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip henüz 16.dakikada, Yakup’un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaydettiği gol ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.İkinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi ekip henüz 47.dakikada Yusuf Bingöl ile önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada dakikalar ilerledikçe Hereke Yıldızspor daha fazla Tuzla sahasında gözükürken, Tuzla da hızlı akınlar ile gol aradı. İki ekip de kale önünde sonuç alacak pozisyon üretmekte yeterlilik sağlayamadılar.
 

LİDERLİĞE YÜKSELDİ

76.dakikada Hereke maçtaki en önemli pozisyonunu yakaladı. Soldan çizgiye inenen Hereke forvetleri Tuzla savunmasını dengesiz yakalarken, geriye doğru çıkarılan topa Hakan Tan’ın vuruşu yan direkten sahaya döndü. Erdoğan pozisyonu devam ettirdiyse de Tuzla savunması topu çıkartmayı başardı. 80.dakikadan sonra Hereke Tuzla ceza sahasına indirdiği toplar ile karambol pozisyonları yakaladı, ancak mavi beyaz savunma geçit vermedi. Karşılaşma bu şekilde sona erecek diye beklenirken, 90.dakikadaki hızlı bir Tuzla akınında, Zakir topu Hereke kalecisi Engin’in üzerinden aşırttı. Zakir topu takip ederken kontrolsüz çıkan Engin’in müdahalesi ile yerde kalınca, hakem Ercan Bayırlı penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Bahadır Tuzla’nın 2-0 galibiyetini ilan etti. Sultanbeyli Belediye’nin Sultangazi’ye puan bıraktığı haftada Tuzla bu sonuçla liderliğe yükseldi. Mavi beyazlılar haftaya yine evinde Suadiye Belediye’yi konuk edecek. Beşinci sırada kalan Hereke Yıldızspor ise evinde Edirnespor Gençlik ile oynayacak.
 

ZORLU MAÇTA YENİŞEMEDİLER

Haftanın en önemli karşılaşmasında ise haftaya lider durumda giren Sultanbeyli Belediyespor Sultangazispor’u konuk etti. Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta lidere konuk olan Sultangazispor maça talihsiz bir gol yiyerek başladı. Santra yapan Sultanbeyli Belediyespor topu sağ kanata taşıdı. İçeri çevrilen topa Cem ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0. İlerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü eline alan Sultangazispor’da maçın 36. Dakikasında Remzi’nin sol kanattan içeri gönderdiği akıl dolu pasını son haftanın formda ismi Serkan Avşar şık bir vuruşla kaleci Erol’un yanından topu filelerle buluşturdu: 1-1İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında üstün olan taraf ev sahibi Sultanbeyli Belediye Spor olurken bulduğu gol fırsatlarını kaleci İlkay izin vermedi. Karşılaşmanın uzatma bölümünde Sultrangazispor, Burak’la bulduğu net gol fırsatından yararlanamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.
 

BÜLENT’İN GOLÜ İLE ÖNE GEÇTİ

Ligde şampiyonluk hedefleyen Tekirdağspor ise hafta sonunda Kırklareli Sanayispor’a konuk oldu. Kırklareli Sentetik Stadyumunda saat 13.30 da başlayan karşılaşmanın ilk devresinde rakibine karşı iyi bir oyun ortaya koyan konuk ekip Tekirdağspor istediği gol ve golleri bulamadı. Birol ile ileri uçta gol arayan Tekirdağspor ilk devrenin son dakikalarında yakaladığı önemli fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi başlayan Tekirdağspor 49.dakikada Bülent’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti.
 

FARKI İKİYE İNDİRDİ

Gelen golle birlikte rahatlayan Tekirdağspor kalan dakikalarda fark mücadelesi yaptı. Üst üste ataklar geliştiren Tekirdağspor 74.dakikada Birol’un kafa vuruşu ile farkı ikiye çıkardı. İlk devre iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen rakibinin arka arkaya gelen gollerine engel olamayan Kırklareli Sanayispor oyun disiplininden koptu. 76.dakikada rakip defansın arkasına atılan topla buluşan Bülent düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı. Tekirdağspor bu galibiyetle puanını 39’a çıkartırken, liderle arasında ki puan farkını da 2’ye indirerek, üçüncü sıradaki yerini korudu.
 

GALİP ÇIKMADI

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta Lüleburgazspor, deplasmanda karşılaştığı İncirlispor ile 2-2 berabere kaldı. Pazar günü, Bakırköy Belediye Statyumu’nda oynanan mücadelenin ilk 15 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve iki takım da gol pozisyonu üretemedi. Maçın 19. dakikasında Lüleburgazspor’dan Ömer aşırtma bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole karşılık gecikmedi ve 22.dakikada Hüseyin İncirlispor’a eşitliği getirdi. İkinci yarıya etkili başlayan takım Lüleburgazspor oldu. 52.dakikada İncirlispor’da Hatip ikinci sarıdan kırmızıyı görüp takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin 10 kişi kalmasını avantaja çevirmek isteyen Lüleburgazspor, savunmada da açıklar vermeye başladı. İncirlispor’da orta sahadan derinlemesine atılan pasta savunmanın arkasına sarkan Aydın 56.dakikada ev sahibi takımı öne geçiren golü attı. Bu golden sonra toparlanan Lüleburgazspor oyunu rakip alana yıkmayı başardı ve 65.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Zafer’in sert vuruşunda top ağlara gitti ve durum 2-2 oldu. Kalan bölümlerde karşılıklı ataklar sonuç getirmedi ve maç 2-2 sona erdi. Bu sonucun ardından Lüleburgazspor 25 puanda 7.sırada yer alırken, İncirlispor 23 puanla 11.sırada kaldı.
 

BABAESKİSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

Ligde orta sıralarda mücadele eden iki ekibin mücadelesinde Babaeskispor galip çıktı. Kocaeli Sinan Sipahi Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Babaeskispor Metin Erdem’in ayağından bulduğu golle öne geçti. Gelen golün ardından çabuk toparlanan ev sahibi ekip Suadiye Belediyespor Gökhan Uygun ile beraberliği buldu. Büyük çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk devresi 1-1 sona ererken, ikinci devrenin sonlarına doğru Turgut’un kendi kalesine attığı golle tekrar öne geçen Babaeskispor karşılaşmadan da 2-1’lik galibiyet ile ayrılmasını bildi. Babaeskispor bu galibiyet ile 25 puana yükselirken, Suadiye Belediyespor ise 22 puanda kaldı.
 

PUAN DURUMU

 

1- Tuzlaspor 41

 

2- Sultanbeyli Belediyespor 40

 

3- Tekirdağspor 39

 

4- Sultangazispor 37

 

5- Edirnespor Gençlik 35

 

6- Körfez Belediyesi 30

 

7- İncirlispor 26

 

8- Lüleburgazspor 25

 

9- Babaeskispor 25

 

10- Bağcılarspor 23

 

11- Çerkezköyspor 23

 

12- Suadiye Belediyespor 22

 

13- Kırklareli Sanayispor 10

 

14- İzmit Çenesuyu 6

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10