Kantinin kapatılmasını çayla protesto ettiler

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, Trakya Üniversitesi Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda öğrenciler, sözleşmesi bitmesi nedeniyle kantinin kapatılmasını protesto etti.

Bölgede Gündem 13.03.2013 18:14:00 0
Kantinin kapatılmasını çayla protesto ettiler

 KANTİN BOŞALTILDI

Trakya Üniversitesi'nin Keşan İlçesi'ndeki bin 300 öğrencisi bulunan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda, okul ile kantin arasındaki ihale sözleşmesinin sona ermesi ve yenilenmemesi üzerine kantin geçen hafta sonu boşaltıldı. Kantinin kapatılmasına tepki gösteren öğrenciler, boş kantine masa kurarak üzerinde demledikleri çayları arkadaşlarına ücretsiz dağıtarak protesto etti.
 

ORTADA BİR MAĞDURİYET VAR

Öğrenciler en yakın yerleşim birimine 1.5 kilometre uzaklıkta bulunduklarını belirterek kantinin kapatılarak sosyal alanlarının kısıtlandığını bu nedenle de böyle bir eylem yaptıklarını ifade etti. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Behçet Tanrıkulu, “Üniversitelerin, öğrencilerin olduğunun hatırlatılması için böyle bir şey yapıyoruz. İçeride olan bir dayanışma. Bu konu, öğrencilerin de bilgilendirilmediği bir mevzu. Bizimle bir şey paylaşılmadı. Kendi aralarında bir restleşme sonucu böyle bir mağduriyet yaşıyoruz. Her şey gitti. Bu zaten öğrencilerin en çok sıkıntı yaşadığı mevzulardan biri. Öğrencilerin sesi pek duyurulmuyor. Bu da onlara bir vurgudur. Kendi aramızda para toplayıp, bedava çay topluyoruz. Öğrencilik ruhunu tekrardan hatırlatabilirsek ne mutlu bize" derken, Okul Müdürü Doç. Dr. Agah Sinan Ünsar ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10