“Yaptık, yapıyoruz ve yapacağız”

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvehane ziyaretleri devam ediyor. Her hafta Salı ve Perşembe Günleri gerçekleştirdikleri kahve ziyaretlerinde bu haftaki durak Yunus Emre parkı old

Çerkezköy 13.03.2013 18:15:00 0
“Yaptık, yapıyoruz ve yapacağız”

 Çerkezköy Haber - Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen kahvehane ziyaretleri kapsamında partililerin önceki akşam durağı Yunus Emre Parkı oldu. Önceki akşam düzenlenen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, parti üyeleri ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

 

SİZİN GELECEĞİNİZİ İPOTEK EDİYORLARDI

Ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti iktidarının bu 10 sene içerisinde yapılan atılımlar hakkında bilgiler vererek “Biz iktidar olarak 10 senelik bu süreçte çok şeyi başardık ve başarmaya devam edeceğiz. IMF’ye borcumuz iktidara geldiğimizde 23 milyar dolardı şimdi sadece 400 milyon dolar borcumuz kaldı. Bu borcu da nisan ayında tamamen kapatacağız. Önceki iktidarlar sizleri ipotek olarak geleceğinizi ipotek ederek borçlanıyordu. Borcun  yüzde 85’lik faizi ödemekle uğraşıyorlardı. Şimdi artık öyle değil. Emekli ve memur maaşları zamanında ödeniyor bazen zamanından önce bile ödeniyor. Engelliye maaş bağladık. 15 milyona yakın öğrencimizin kitaplarını defterlerini okul masalarında hazır vaziyette beklettik. Sağlık konusunda tam bir devrim yaşadık. İlaçlar yüzde 80 ucuzladı. Önceleri doktorun yazdığı ilacı SSk’dan almak mümkün değildi. Şimdi ne ilaç yazarsa yazsın gidip alabilirsiniz. Derslikler konusunda 6 bin 500 derslikten 21 bin dersliğe ulaştık. Çok güzel şeyler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 

“İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK EN BÜYÜK FELSEFEMİZ”

Kahvehanedeki vatandaşlardan Sedat Akın’ın “bu zaman kadar güzel şeyler yaptınız bundan sonra neler yapacaksınız” sorusunda cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem iktidara geldiklerinden beri felsefelerinin ihtiyaç neyse ilk önce onun karşılanması gerektiğini ifade ederek “İhtiyaçları karşılamak temel felsefemiz. Biz hep bunu yaptık. Bir yerin ilk önce neye ihtiyacı varsa onu karşıladık. Örneğin Atatürk Mahallesi’nin neye ihtiyacı varsa onu tespit edip proje halinde önümüze koyarız. İhalesini yapar en yakın zamanda da işleme girmesi için elimizden geleni yaparız. Kafamıza göre hareket edip proje hazırlamayız. O mahallenin halkına sorarak onların görüşleri dahilinde hizmete vermek için elimizden geleni uygular ve yaparız” dedi. Su kesintileri hakkındaki sıkıntıların dile getirilmesi üzerine konuşan Ertem “2004 yılında böyle bir sıkıntımız var deseydiniz sular kesiliyor akmıyor deseydiniz o zaman olurdu. Fakat artık böyle bir sıkıntımız bir sorunumuz yok” cevabını verdi.
 

ELEKTRİK PROJESİ 30 YIL ÖNCE HAZIRLANDI

Elektrik kesintileri hakkında da sorulan sorulara cevap veren Ertem “Çerkezköy’ün elektrik projesi 30 yıl önce hazırlanmıştı. Sadece 40 bin kişiye hizmet verecek kadar bir yapı bulunuyordu. Elektrikler için 30 yıl boyunca trafo ve güçlendirmek için ek ilaveler yapılmadı ve bugüne kaldı. 2012 yılında trafo ve hatları güçlendirdik. Elektrik kablolarını yer altına alarak çevre kirliğinin önü geçtik. Kabloların yer altına alınması bazı bölgelerde devam edecek. O yüzden kesintiler zaman zaman devam edecektir. Bir nimeti yemek istiyorsak külfeti biraz ağır olacak” dedi.
 

2 PARK VARDI, ŞİMDİ 32 PARK VAR

Vatandaşların dertlerini sıkıntılarını dinlemeye geldiklerini söyleyen Ertem “Aslında fazla soru sorulmaması bizi memnun ediyor. Demek ki fazla bir sıkıntımız derdimiz yok. Alt yapı olsun her türlü hizmeti yaptık ve tamamladık. Çerkezköy’de iki tane park varken şimdi 32 tane çocuk parkımız var. Eğer bir sorun oluyorsa karşılıklı oturup sorunu kardeşlik içerisin de çözme yoluna gidiyoruz. Bizler buraya Türkiye’nin her bir bölgesinden geldik. Kardeşlik dostluk içersinde huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bu huzur ortamının bu barış ortamının bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz yapmaktayız ve yapacağız. Böyle bir yerde Belediye Başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10