Samsunlular Hamsi gecesinde buluştu

Çerkezköy Samsunlular Derneği Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren iş adamlarına yönelik Hamsi Gecesi düzenledi.

Çerkezköy 14.03.2013 19:53:00 0
Samsunlular Hamsi gecesinde buluştu

 DERNEKÇİLİK ZOR İŞTİR

Önceki gün saat 19.30’da Çerkezköy Samsunlular Derneği’nde gerçekleştirilen gecede konuşan Dernek Sözcüsü Serhat Köroğlu “Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, üyeler ve hemşeriler arasında iletişimi kurarlar. Dernekçilik zor iştir. Kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Derneğimizin kuruluşunda bulunan, Ekim ayından bu zamana kadar bütün zorlukları üstlenip görev alan başarılı bir şekilde görevini ifa eden değerli arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 

BU BİR HİZMET YARIŞI

Geçmişi olmayan toplumların geleceğinin de olamayacağını belirten Köroğlu “Biz birbirimizi tanımak, tanışmak, danışmak ve dayanışma sağlamak için bir araya geldik. Biz geleceğimize sahip çıkmak, geleceğimizi sağlıklı bir şekilde yönlendirmek amacıyla bir araya gelmeye karar verdik. Ekim ayında başlattığımız çalışmalarımızı 5 Kasım tarihinde dernekler masasına başvurarak başlattık. Bu bir hizmet yarışıdır. 24 Mart tarihinde kongre gerçekleştireceğiz. Kurucularımızın verdiği hizmeti ve yaptığı çalışmaları yeni yönetim kurulu devam ettirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tüzüğümüzde belirtilen kuruluş amacımız hemşerilerimiz arasında birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek iyi ve kötü günde birbirimize destek ve yanında olmaktır” diye konuştu.
 

“RAKİP YADA ALTERNATİF DEĞİLDİR”

Demokrasinin temel özelliklerinden vazgeçilmez kurallarında birisinin sivil toplum organizasyonlarında bir araya gelmek olduğunu ifade eden Köroğlu “Bu birlik ve beraberlik anlayışı içersinde devam eden çalışmaların bir rekabet anlayışı içersinde değil bir kalkınma ve dayanışma içersinde yürümesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda bu derneğimiz hiçbir derneğe kurum ve kuruluşa rakip yada alternatif değildir. Bilakis yardımcı olmaya tartışmaya, istişare yapmaya doğruyu birlikte bulmaya taliptir. İyi niyetlerle çıktığımız bu yolda başarılı olmamız için ve bizden sonraki nesillere bir yol açabilmek için her şeyden önce sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Birey olarak yapabileceklerimizin sınırlarının farkındayız. Başarı ancak istişareyle alınan kararlarda sesimizin gür çıkması ile elde edebilecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Gecede kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de programı gerçekleştiren Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne teşekkür ederken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarından bahsetti.
 

“ONLARDAN OLMAYACAKTIR”

Gecede son konuşmayı ise Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Derneğe görevinde başarılar dileyen Başkan Ertem “Bu derneğin kuruluş amacında ne varsa o yoldan sapmadan siyasi hemşericilik ve başka bir şeye girmeden, kuruluş amacında ne varsa o yolda gitmesini yürekten diliyorum. Yönetimdeki arkadaşların bunu başaracağına inanıyorum. Çerkezköy’de faaliyet gösteren nice dernekler var ama açıldıktan sonra lokal faaliyet göstererek ileriye gitmemiş dernekler de bulunuyor. İnşallah onlardan olmayacaktır. Çerkezköy’de Samsunlu vatandaşlarımız çoğunluktadır. Bu da Çerkezköy’ün asli unsurudur. Çerkezköy’deki barışın huzurun tesis edilmesi adına bu derneğin de önemli görev üstleneceğine inanıyorum. Bu derneğe destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

HAMSİ ZİYAFETİ ÇEKTİLER

Karadeniz’den getirilen hamsinin salata ve meşrubat ile ikram edildiği gecede davetliler hamsi ziyafeti çektiler. Gecede Karadeniz’e özgü olan tulum ile müzik dinletisi gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
 
Gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Mikail Ünlü ve Demet Eroğlu, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Başkan Vekili Ertan Selvili, ÇTSO meclis Üyesi Cüneyt Gürsoy, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Başkanı Emre Asbaş, Çerkezköy Güzel Spor Kulübü sahibi Fikri Güzel, Diyanet-Sen Çerkezköy İlçe Temsilcisi Yusuf Acar, Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı Rahmi Uzun, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, Pera Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aktürk, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak ve yönetimi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ile çok sayıda Samsunlu katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10