Demirbağ’a ‘ekonomi’ tepkisi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkanı Ali Ertem’in rutin kahvehane ziyaretlerinin bu haftaki durağı Fevzipaşa Mahallesinde Kurtlar Kıraathanesi oldu. Genel ve yerel konulara dair gerçekleşti

Çerkezköy 15.03.2013 17:54:00 0
Demirbağ’a ‘ekonomi’ tepkisi

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından haftanın iki günü gerçekleştirilen kahvehane ziyaretlerinin önceki günkü durağı Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesinde bulunan Kurtlar Kıraathanesi oldu. Kahvehane ziyaretine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ile Vahdet Akın, Turan Çeken, Murat Akbağ ve Mehmethan Atbaşı katıldı.

 

EL AYAK ÖPEN ÜLKEYDİK

Önceki akşam saat 20.00’da yapılan ziyarette,  hükümetin ekonomik politikası ve yerel yönetime dair hususlarda sohbetler yapıldı. İlçe Başkanı Demirbağ,  hükümetin IMF’ye cüzi bir miktar borcunun kaldığını ifade ederek “AK Parti hükümeti devraldığında ülkemizin IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu bulunuyordu. Bu gün bu borçtan geriye çok cüzi bir miktar kalmıştır. Hükümetin izlediği ekonomik politika, ülkemizi bağımlı olmaktan kurtarmıştır. IMF’den borç alabilmek için el ayak öpen bir devlet konumuna düşürülmüştük. Sınır kapılarından öteye Türk parası çalışmıyordu. Memur ve emekli maaşlarının ödenemediği bir dönemden bu günlere geldik. Bu gün bayramlarda gerek emeklilerin, gerekse kamu çalışanlarının maaşları bir hafta önceden veriliyor. Kilometrelerce bölünmüş yollar yaparak halkımızın hizmetine sunan AK Parti Hükümetinin hizmetleri bununla sınırlı kalmadı. Ülkemizde 15 milyon öğrencinin kitaplarını bedava olarak çocuklarımıza veren yine Ak Parti hükümetidir” dedi.
 

ALIM GÜCÜ İKİ KAT ARTTI

Kahvehane sohbetinde, asgari ücrete yapılan zammın insanları rahatlattığını, fakat bunun da yeterli olamadığını ifade eden Demirbağ “Hükümetimizin bu konuda yapmış olduğu zam elbette ki yeterli değildir. Ne var ki, alım gücüne bakıldığında, bu gün eskiye oranla asgari ücretle çok daha fazla tüketim maddesi alınabilmektedir. İnsanımızın alım gücü iki kat daha artmıştır” dedi.
 

CADDE PİSLİK İÇİNDE

Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın anlattıklarına tepki ile karşılık veren mahalle sakinleri, insanların eskiye oranla daha çok sıkıntı içerisinde olduklarını, alım güçlerinin sıfır seviyelerine indirildiğini ifade etti. Kahvehane sakinlerinden Rahim Kurban genel yönetimde de yerel yönetimde de birçok eksiklik ve hatanın olduğunu ifade ederek “Güveniş Caddesi Çerkezköy’ün hizmet almayan caddelerinden bir tanesidir. Cadde üzerinde çöpleri atacağımız konteynır dahi bulunmuyor. Bu nedenle cadde pislik içerisinde. Caddeden sürekli akan su kaçağının tamir edilmemesi nedeniyle sokak kullanılmaz duruma geldi” dedi.
 

KÜÇÜK KAÇAKLAR NORMAL

Güveniş Caddesi üzerinde mevcut problemlere dair cevap, Belediye Başkanı Ali Ertem’den geldi. Ertem  “Sizin bahsettiğiniz kaçak miktarı, standartların altında bir kaçaktır. Bu da doğal olan bir sonuçtur. Bu kaçakların birçok nedeni vardır. Bunların başında trafik ve deprem gelmektedir. Az miktarda kaçaklar için sokakların sökülüp yapılması çok da doğru bir şey değil. Biz bu kaçakların yüzde 20 oranında olanlarını normal karşılıyoruz. Eğer insanımızı rahatsız edecek derecede bir kaçak söz konusu olursa zaten bu bize bildirildiği taktirde biz bunun elbette ki icabına bakıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 

BELEDİYENİN GİRMEDİĞİ CADDE

İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Güveniş Caddesi’nin bakımsız olduğuna dair yapılan eleştirilere karşılık, Çerkezköy’ün önceki yıllara oranla mukayese dahi edilmeyecek derecede hizmet aldığını söyledi. Bunun üzerine konuşan Mehmet Kurban, yapılan eleştirilerin doğru olduğunu, caddenin belediye tarafından göz ardı edildiğini ifade etti. Kurban “Alaeddin Bey siz on yıldır Çerkezköy’desiniz. Ben 52 yıldır Çerkezköy’deyim.  Öncesini de iyi bilirim sonrasını da. Güveniş Caddesi çöpten geçilmiyor. Elektrik ve su kesintileri nedeniyle burada yaşayan insanlar cenabet gezmek zorunda kalıyorlar. Sözlerim aynı zamanda başkan için de geçerlidir. Sizin başkan olarak 2. döneminiz. Cadde ve sokaklarda yürümekte zorluk çekiyoruz” dedi.
 

ELEKTRİK BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda, eleştirilere cevap veren Başkan Ertem, elektrikle alakalı meselelerin Belediyenin yetki ve sorumluluğunda olmadığını ifade etti. Ertem “Her şeyden önce elektrik kesintilerinin faturasını belediyeye mal etmeniz çok yanlış. Tredaş’ın Belediyemizle alakası yoktur. Alakalı olduğu bir husus vardır ki o da zamanlı zamansız bünyesinde yapmış olduğu çalışmalarla cadde ve sokaklarımızı kazmakta olmasıdır. Kurumların birbirlerinden bağımsız olmaları nedeniyle bu sonuç kaçınılmaz oluyor. Kaldı ki sokak ve caddelerimizde insanımızın rahat bir şekilde yürüyebilmesi bakımından Tredaş’ın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Nisan ayı içerisinde yeraltı çalışmalarına başlayacaklar. Bu çalışmalar tamamlandığında artık sokak ve caddelerimiz bozulmamak üzere asfaltlanmış olacak” şeklinde konuştu. 
 

BİR METREKARE YOLUNUZ YOKTU

1992 yılından beri Çerkezköy’de olduğunu ve o yıllarda Çerkezköy’ün nasıl bir durumda olduğunu çok iyi hatırladığını ifade eden Ertem “Uzun yıllardır ben Çerkezköy’de bulunan birisiyim. 100 senelik Fevzipaşa Mahallesi’nde 1992 yıllarında 1 metre kare yol olduğunu bana söyleyebilecek olan var mı? Ya da bir metre kare yapılmış kaldırımı var mıydı? Elbette yoktu. Ben başkan olduktan sonra mahalle yola ve kaldırıma kavuştu” dedi.
 

HİDROFOR VE DEPO KULLANAN YOK

1992 yılı öncesinde Fevzipaşa mahallesinde sayılı bina olduğunu, bu gün ise bina yapılacak yer kalmadığını söyleyen Ertem “Bizim dönemimizde Fevzipaşa Mahallesi hizmete kavuşmuştur. 5 kat hakkına sahipken almış olduğumuz karala kat sayısını 6'ya çıkardık. Suyun kesilmesi hususunda yakınmanız tamamen haksızlıktır. Çerkezköy’de su, ancak bir arıza olursa kesilir. Bunun zamanı da bellidir. Ben her apartmanın bodrum katında hidroforların olduğunu, çatı katlarında depoların var olduğunu görmüştüm. Bu gün hangi binanın bodrum katında hidrofor bulunuyor? Kim banyosunda su kesilir diye bidonla su bulunduruyor? Varsa böyle bir tedbir alan çıksın söylesin. Bizim yaptıklarımız ortadadır. 24 saat tertemiz akan bir suyumuz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10