Mart kapıdan baktırdı

Çerkezköy’de Cuma günü gece yarısı aniden bastıran kar, vatandaşı şaşırttı. Haftaya günlük güneşlik başlayan Edirneliler, hafta sonuna bembeyaz girdi. Gece yarısı başlayan yağmur daha

Çerkezköy 17.03.2013 16:44:00 0
Mart kapıdan baktırdı

 TRAKYA BEZAYA BÜRÜNDÜ

Edirne de gece başlayan ve sabaha karşı etkisini yitiren kar yağışı sonrası beyaza büründü. Tekirdağ ve Kırklareli'nde de kar yağışı yer yer etkili oldu. Son 1 haftadır baharı yaşayan ve dün hava sıcaklığının 19 derece olduğu Edirne'de, akşam saatlerinde sıcaklık düştü. Yağmurun ardından gece kar yağışı başladı. Lapa lapa yağan kar sonrası çatılar, ağaçlar ve otomobilin üzerleri beyaz örtüyle kaplandı. Ağaçların açan çiçekleri, üzerlerine düşen kar nedeniyle buz tuttu. Hava sıcaklığının sabah sıfır derece olduğu Edirne'de, kar yağışı etkisini yitirdi.
 

LAPA LAPA KAR

Tekirdağ'da kar yağışı hafif şekilde başlarken, Çorlu’da gece başlayan yağmur, sabah yerini kara bıraktı. İlçe, lapa lapa yağan kar yağışı sonrası beyaza büründü. Belediye ekipleri, kar yağışı nedeniyle trafiğin yoğun olduğu caddelerde tuzlama çalışması yaptı.
 

YÜKSEK KESİMLERDE ETKİLİ OLDU

Kar yağışı, Kırklareli'nin yüksek kesimleri ile Demirköy ve Kofçaz İlçeleri ve Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda da etkili oldu. Kar yağışı, sabaha karşı etkisini kaybetti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10