Boyraz’dan teşekkür ziyareti

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançeri ve Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem

Çerkezköy 20.03.2013 00:18:00 0
Boyraz’dan teşekkür ziyareti

 BAŞKAN ERTEM’İ ZİYARET ETTİLER

Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz “Bazı belediyeler yapacakları yapılar üzerine verdikleri sözleri tutmuyorlar. 2 yılda teslim edecekleri yerleri 20 yılda tamamlayamıyorlar. Biz bu dernek binasını teslim alma sözünden daha erken alacağız. Çerkezköy Belediyesi’ne bu davranışından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hizmete girecek dernek binasında engellilerimize eğitimler, mesleki kurslar vererek hayattan kendilerini soğutmamalarını sağlayacağız. Çok özel bir yapı. İnşallah başka yerlere de örnek olacaktır. Türkiye Sakatlar Derneği olarak sadece fırsat eşitliği istiyoruz” diye konuştu.
 

BİNANIN RENGİNİ BEĞENMEDİM

Engelli vatandaşları eğiterek topluma kazandırmak istediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Sizler eğitimi veremezseniz sistemi oturtamazsınız. Engelli vatandaşlarımız her zaman toplumun bir parçasıdır. Bu bina ile engellilerimiz her türlü eğitimi de zorlanmadan alacaklardır. Okulun eğitim amacından sapmadan çalışmasını sürdürmesini isteyenlerdenim. Ancak yeni yapılan binanın renklerini beğendiğimi söyleyemem. Böyle hizmete açılan güzel yapıların daha soft renklerde olması gerekiyordu. Benim iki tane seçtiğim renk vardır. Daha sonra böyle bir renk çıktı. Başkan Hayrettin Çetinkaya’nın zevki böyleymiş” dedi. 
 

“BAKAN ŞAHİN İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Türkiye’nin ilk ve tek olan binasının 13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Sakatlar Haftası’nda bakan aşamasında açılışını gerçekleştirmek istediklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile irtibata geçmenizi istiyoruz. Açılışımızda olurlar ise Çerkezköy’de Türkiye’nin sayılı yapılarından birisini görecektir” diye konuştu. Ankara’da 30-31 Mart tarihlerinde 2 günlük parti içi programa katılacağını belirten Başkan Ertem “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bu konuyu bizzat görüşeceğim. Bu yaptığımız bina gösteriş olmamalıdır. Yaptık oldu geçti anlayışı hiçbir zaman düşünülmemelidir. Başka yerlere örnek olması anlamında buranın reklamını yapın. Çerkezköy’deki engellilerimiz psikolojik olarak bu binadan her zaman faydalansınlar” diye konuştu.
 

“MECLİSTEN GEÇECEK”

Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançeri’nin “Protokol yada anlaşma yapacak mıyız” sorusu üzerine konuşan Başkan Ertem “O binanın altyapısının yapmadan size orayı veremeyiz. Bizler belediyeler olarak hesap veren kurumlarız. Bununla ilgili protokol örneği hazırlayınız. Protokol örneği ile ilgili meclisten karar çıkartacağız. Alınacak meclis kararı ile birlikte sizlere orayı tahsis edeceğiz. Bakanımız açılışımıza katılarsa protokolü de o gün yaparız. Devreni yaptıktan sonra da açılışını gerçekleştiririz” dedi.
 

“LİFLİ ARAÇ KAZANDIRACAĞIZ”

Türkiye Sakatlar Derneği’nin engelli vatandaşların kullanması için liftli araçları bulunduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz “Bu aracın Çerkezköy Belediyesi’ne tahsisi için İşkur ile görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede bu aracı Çerkezköy’de yaşayan engelli vatandaşlarımızın hizmetine ve kullanımına sunacağız” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10