ContiTech Çerkezköy’de hortum üretecek

ContiTech Fluid Technology firması Çerkezköy’de bir hortum fabrikası yatırımı yaptı. Yıl ortası itibariyle burada “Oil & Marine” segmenti için deniz dibi hafriyat ve liman dok hortumlarının yanı sı

Çerkezköy 24.03.2013 16:49:00 0
ContiTech Çerkezköy’de hortum üretecek

 HORTUM ÜRETİMİ YAPACAK

Matthias Schönberg, ContiTech Fluid Technology ticari alan müdürü bu yatırımla ilgili şunları söyledi: Artan yoğun taleplerden dolayı ek imalat kapasitelerine yatırım yapmaya karar verdik. Bu sayede İngiltere’nin Grimsby ve Macaristan’ın Szeged'de bulunan fabrikaların kapasite yükleri de hafifletilmiş olacak. ContiTech bu yeni fabrikadan Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetlere doğrudan satış yapmayı düşünmektedir. Bu ülkelerdeki müşteriler bu sayede daha kısa teslimat mesafelerinden, daha iyi lojistik ve servis hizmetlerinden yararlanabilecektir.”
 

ÇERKEZKÖY’E İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İkinci yarıyıldan itibaren Çerkezköy'de 10 bin metrekareyi aşkın fabrika alanı ve 5 bin 300 metrekare üretim alanında üç vardiyalı üretim ile yılda yaklaşık 25 bin metre büyük çaplı hortumlar üretileceğini belirten firma yetkilileri, “Üretim başlamadan önce yeni çalışanlara Macaristan Szeged'deki fabrikada eğitim verilecek ve kendilerine ContiTech'in hortum imalatı anlatılacak. Oil & Marine segmenti, İngiltere, Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri ve Al-manya’da fabrikaları ve mühendisleri bulunmaktadır. İlkbahar döneminde Brezilya’nın Macaé şehrinde de yeni bir fabrika inşaatı başlayacak. Bunun yanı sıra yılın ikinci çeyreğinden sonra hortum imalatına başlayacak olan Dubai’de satış ve servis desteği verilmektedir” dedi. 
 

UZUN YILLARDIR TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTERİYOR

ContiTech’in uzun yıllardan beri Türkiye'de faaliyet gösterdiğini ve doksanlı yıllardan bu yana hava süspansiyon sistemleri ürettiği belirten yetkililer “1996 yılında bir Türk anonim şirketiyle Joint Venture ilişkisine başlamıştır. ContiTech Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1999 yılından bu yana ContiTech Luftfedersysteme GmbH’ya yüzde 100 bağlı bir kuruluş olarak yoluna firmanın tek sahibi olarak devam etmektedir. 2002'de Bursa Nilüfer’deki yeni üretim tesislerinde, Çerkezköy'den 340 kilometre uzaklıkta, ticari araçlar, otobüsler ve treylerler için yılda yaklaşık 1,2 milyon adet hava süspansiyon sistemleri üretmektedir. Müşterileri arasında Daimler, DAF ve Volvo gibi ticari taşıt üreticileri ile BPW, SAF ve Gigant gibi sektörlerinde lider aks üreticileri bulunmaktadır. Şirketin Türkiye’deki müşterileri arasında Mercedes-Benz Türk, MAN Türkiye, Temsa Global, Ford Otosan, Tırsan ve Otokar firmaları yer almaktadır. Şu anda Bursa'daki fabrikada yaklaşık 200 kişi çalışmaktadır” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10