“O toplum ona samanı bile çok görür”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu görevden neden alındığını açıkladı.

Çerkezköy 25.03.2013 20:02:00 0
“O toplum ona samanı bile çok görür”

 Dün saat 13.30’da kendi bürosunda açıklama yapan Mustafa Ordu “ 18 Mart günü Genel Merkezden gelen bir yazı ile beraber İlçe Başkanlığı görevinden alınıp yeni ilçe başkanına görevimi devretmem için bir emir geldi. Bu devretme sürecinin ardından MHP İlçe Başkanlığındaki görevim bitti. Biz yeni gelen yönetimi başarılar diliyoruz. Yeni yönetime herhangi bir ters bakışım olmaz ve olmayacaktır. Çünkü bir katkı sağlıyorlarsa her zaman teşekkür ederiz. Tabiî ki bu saatten sonra Mustafa Ordu olarak Çerkezköy’de vatandaşlık görevi olarak yılların birikimi olarak hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Görev değişiminde bazı kişilerin kendilerine pay çıkartmaya çalıştıklarını üzülerek gördüğünü belirten Ordu “Bu kişiler hem MHP’yi hem de yeni seçilen arkadaşları yıpratmaya çalışıyorlar” dedi. 

 

“VATANDAŞ NEDEN AYRILDIĞIMI MERAK EDİYOR”

Kendisini görevden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in aldığını iddia eden Ordu “Bir vekil arkadaş ‘Mustafa Ordu’ya istediğimizi yaparak görevden aldım, artık taşın altına elinizi koyun’ demiştir. Bizim görevden alınırken il başkanı kendisini aradığı zaman haberinin olmadığını ifade etmiştir. O zaman neden iki gün önce Çerkezköy’deki vatandaşları arayıp Mustafa Ordu’yu görevden aldım diyor. Bunu siyasi olarak belli etselerdi üzülmezdim. Bunlar gizli saklansaydı. Yıllardır sevseler de sevmeseler de her zaman iç içe olduğumuz arkadaşlar. İnsanlar Mustafa Ordu’nu yüz kızartıcı suç mu işlediğini, ya da şafak operasyonu ile görevden alındığını merak ediyorlar. Bu konuyla ilgili Genel Merkezimiz en kısa zamanda cevap verecektir. Kamuoyuna kendi ağzımızdan ne gibi insanlara yanlış yaptığımızı, 29 haftada topluma anlatacağımız kelimelerle neresinde yanlış yaptığımızı kamuoyuna anlatacağız. Bu kişiler sağda solda İlçe Başkanı Koray Önsel’in önünü kesmeye kalkmasınlar. İlçe Teşkilatı da görevini yapsın. Bize yaptıkları arkadaki hançerliği, aynısının bu çocuklara yapılmamasını temenni ediyorum. Bu konuda herkes yerini bilsin” diye konuştu.
 

200 TRİLYON RANT SAĞLANMIŞTIR

Bazı vatandaşların ‘Mustafa Ordu son dönemlerde belediyeye açtığı davalardan dolayı görevden alındı’ iddiasında bulunduğunu ifade eden Ordu “Hiç merak etmesinler biz Çerkezköy’de ikamet eden vatandaş olarak Çerkezköy’de vergisini, su parasını, çöp parasını ödeyen vatandaş olarak en doğal hakkımızı Mustafa Ordu olarak devam ettireceğiz. Çerkezköy Belediyesi acaba 60 dönüm yeri verirken sanayi kuruluşuna Allah rızası için mi vermiştir. 1445 ve 1446 adalarının imar planı yapılırken acaba Allah rızası için mi tüyü bitmemiş yetimlere hizmet edecek eğitim alanı mı kuruyorlar? Bağlık Mahallesi’ndeki vatandaşın 2 bin konutluk yeri bırakıp tek bir şahsa 4 kata bıraktığını herkes biliyor. Bu kadar büyük rantlar takribi olarak bugün bölgemizde 200 trilyon kadar bir rant sağlanıyor. Bu da 200 bin nüfuslu Çerkezköy’de 50 bin ailenin yaşadığı bir ilçede 200 trilyon üç aileye bağışlanan bir ranttır. Tabiî ki 49 bin 997 bin aileye bir şey yoktur. Eğer Belediye Başkanı hak eden bunların yasa çerçevesinde yaptığını söylüyorsa alıp belgelerini mahkemeye gidip aklarlar. Tabiî ki biz bunları canımız pahasına da olsa toplumun hakkını aramak için gündeme getireceğiz” dedi. 
 

“SU RAPORU HAZIRLADIK”

Trakya’nın temiz suya kavuşması için Ergene Havzası çevre kirliliği ile ilgili 49 sayfalık bir rapor hazırladıklarını söyleyen Ordu “Ayrıca Trakya çevre düzeni planı ve Trekab raporu olarak 28 sayfa daha rapor hazırladık. Yani biz vatandaş olarak gücümüzün yettiği kadar çalışmalarımızı devam edeceğiz. Yani kısa ve öz topluma nasıl yararlı olacaksak vatandaş olarak da öyle çalışacağız. Rantçılarla olan mücadelemiz devam edecektir” dedi.
 

“AFFEDİLECEK BİRŞEY DEĞİLDİR”

Bir süre önce yaptığı basın açıklaması ile kendisine hakkını helal eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ile ilgili de konuşan Ordu “Ticaret yaparken benden fazla para yada fatura tahsil etti ise hakkımı helal ederim. Toplum karşısında yapmış olduğu fakir fukaranın hakkını, Bağlık mahallesinde üşüyen çocukların kömürünü alıp kendi deposuna döküp çevresindekilere dağıtıyorsa bu hak için benden bir şey beklemesin. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e benden tazminat parası alacak diye yüce mahkeme karşısında yalandan yemin atması affedilecek bir şey değildir. Ticari olarak bir şeyimiz varsa ikimiz arasında şahsi konu hakkında helal ediyorum” dedi. Türkiye’de yapılmayacak olan tek görevin İlçe Başkanlığı olduğunu ifade eden Ordu “İlçe başkanlığının mevkisi sandalyesi bir mürekkep kadar değeri yoktur. Eşeğe saman verirler ama İlçe Başkanına hem toplumdan hem de partisinin içindekilerden bir saman koymasını çok görürler. Ben aç yatıp uyudum. Bunların hepsi helali hoş olsun ve bunlar benim görevimdir. Hangi İlçe Başkanı olursa olsun bu toplumdaki bakış değeri bir mürekkep kadardır. Ona o toplum samanı bile çok görür” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10