Ağaçlar doğanın dengesini korur

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Orman Haftası kapsamında, dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediyesi ile birlikte Fevzipaşa Mahallesi’nde 200 ağaç dikti.

Çerkezköy 26.03.2013 18:15:00 0
Ağaçlar doğanın dengesini korur

 200 SEDİR AĞACI DİKİLDİ

Fevzi Paşa Mahallesi Güven Sokak ve Erdem Sokak’ın kesişim noktasında bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait yeşil alanda gerçekleşen ağaç dikimi etkinliği kapsamında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri toplam 200 Sedir ağacı dikti. Orman Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazan Uysal, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar, HFZ Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Arslan, Müzik Öğretmeni Ayşegül Ülkü, Beden Eğitimi Öğretmeni Gönül Yaman ile yaklaşık 100 öğrenci katıldı.
 

AĞAÇ DİKME ŞUURUNU GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Sayı itibari ile az da olsa Orman Haftası dolayısıyla ağaç dikme etkinliği düzenlediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Amacımız insanlara ağaç dikmenin ve yeşili korumanın önemi hakkında mesaj vermektir. Bu tür etkinlikler ilçemizin yeşillenmesi ve mevcut ağaçların korunması şuurunun gelişmesi adına önemli etkinliklerdir” dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak ağaçlandırılabilecek alanları sürekli olarak ağaçlandırdıklarını ifade eden Başkan Ertem, tüm vatandaşları bu doğrultuda duyarlı olmaya davet etti.
 

ÖNEMLİ OLAN DİKMEK DEĞİL, KORUMAKTIR

İlçedeki tüm okullara olan katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “Ağaç dikmek, doğanın korunması ve güzelleştirilmesi anlamında çok güzel bir etkinliktir. Ağaç dikmenin, doğanın dengesinin korunması açısından da büyük önem, vardır” dedi. Zenginal, önemli olanın ağaç dikmek değil, mevcut ağaçları korumak olduğunu ifade etti.
 

OKULLARA DESTEK OLUYORUZ

Bugüne kadar birçok okulun ağaç dikme kampanyalarına destek olduklarını ve bu konudaki tüm masrafların Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılandığını kaydeden Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazan Uysal ise, “Son olarak 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Tepe İlkokulu ve Ortaokulu da ağaç dikme etkinliği düzenlemek için belediyemize müracaat ettiler. En kısa sürede bu okullarımızla da birlikte ağaç dikme etkinliği düzenleyeceğiz” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10