Test ve analiz laboratuarları törenle açıldı

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Fiziksel ve Kimyasal Test ve Analiz Laboratuarları önceki gün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Çorlu 31.03.2013 19:03:00 0
Test ve analiz laboratuarları törenle açıldı

 ALTYAPISI 2011’DE YAPILDI

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, açılışta yaptığı konuşmada altyapısı, büyük oranda 2011 yılında Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenmiş bulunan ICONTEX2011 (Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi) gelirleriyle ve bölüm öğretim üyelerinin TÜBİTAK ve BAP projeleriyle oluşturulmuş Laboratuvar altyapısı için başta Rektörlük ve Bölüm Başkanlığı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

VERİLERİ KATILIMCILARLA PAYLAŞTI
Açılış töreninde konuşan Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Göktepe de Bölüm eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerine ait performans göstergeleri yanında Türkiye’de Mühendislik eğitiminde ilk özgün eğitim modeli niteliğini taşıyan ve Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından 2011-2012 akademik yılından itibaren uygulanmakta olan Sektör Tümleşik Eğitim (STE) modeli ile ilgili temel veriler hakkında bilgiler verdi.

ÖNEM VERİYORUZ
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de açılış töreninde yaptığı konuşmada Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü tebrik etti. Üniversite olarak güçlü donanıma sahip laboratuvarlara ve uygulamalı eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Şimşek “Bu anlamda lisans ve lisansüstü düzeyinde tüm bölümlerin arzu edilen standartlarda eğitim altyapısına kavuşturulmasını hedefliyoruz. Bu tür üretken çalışmalarda bölümlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10