S plaka sahipleri içini döktü

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, önceki gün saat 10.00’da düzenlenen toplantıda S plakalı araç sahipleri ile buluştu. Yaşar Kuş, toplantıda S plaka araç sah

Çerkezköy 31.03.2013 19:04:00 0
S plaka sahipleri içini döktü

 Çerkezköy Haber - S plaka araç sahipleri, önceki gün düzenlenen toplantıda Çerkezköy Belediyesi tarafından J plaka araç sahiplerine tanınan hakların kendilerine de tanınmasını istedi.

 

TOPLANTIYA YAKLAŞIK 50 KİŞİ KATILDI

S plaka araç sahipleri cumartesi günü Tır Parkı’nda düzenlenen ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş’un da yer aldığı toplantıda, yaşadıkları problemleri dile getirdi. Yaklaşık 50 S plakalı araç sahibi trafikte yaşadığı sorunları dile getirirken, Çerkezköy Belediyesi tarafından da J plaka araç sahiplerine ayrıcalık tanındığı yönünde görüşlerini öne sürdüler. Toplantının başında konuşan Yaşar Kuş, öncelikle esnafın sıkıntılarını dinleyeceğini son olarak kendisinin konuşacağını ifade etti.
 

S PLAKALARA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR

S plaka servis şoförlerinin trafikte sürekli mağdur edildiğini savunan S Plakalı servis şoförü Aşkın Gündoğdu, trafik polislerinin görevini yapmadığını iddia etti. Trafik polisleri tarafından yapılan kontrollerde normal plakalı araçların durdurulmadığını fakat S plakalı araçların ise durdurularak haksız yere cezai işlem uygulandığını savunan Gündoğdu, “Konuyu Çerkezköy Belediyesi yetkililerine de ilettim. Fakat bir çözüm bulunmadı. Özel şirketlere ait araçlar trafikte kontrol noktalarından serbestçe geçebiliyorken, S plakalı araçlara üvey evlat muamelesi yapılıyor. Çerkezköy Belediyesi ve Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği görevini yapmıyor” diye konuştu.
 

EVİMİZE EKMEK GETİREMİYORUZ

Çerkezköy ve Kapaklı’da J ve S plakalar ile ilgili bir çifte standart olduğunu ileri süren Aşkın Gündoğdu, “Çerkezköy Belediyesi tarafından J plakalı araçlara imtiyaz tanındı. Onlar öğrenci taşımacılığının yanında servis de çekebiliyor. Fakat bizim öğrenci taşımamız yasak. Madem onlara bu hakkı tanıyorsunuz, o zaman biz de öğrenci taşıyalım” dedi. S plakalı araçların 60 TL’ye servis çekerken, J plakalı araçların aynı güzergahlarda 40 TL’ye servis çekmeye başladığını, dolayısı ile ekmekleri ile oynandığını öne süren Gündoğdu, “Bu j plaklar için ek servistir, sıkıntı yaşamazlar ama bizim için öyle değil. Onlar yüzünden evimize ekmek getiremiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?

Farklı plakalı araçların bölgede istedikleri gibi at koşturduklarını ifade eden bir diğer S plaka araç sahibi Nihat Yıldız ise, “J plaka, belediye, trafik ekipleri ve Şoförler Odası altında eziliyoruz. J plakalı araç sahipleri kendilerine tanınan imtiyazlarla her işi yapıyor. İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’ye gidebiliyor. Ben ailemle akraba ziyareti için İstanbul’a gitmeye kalktım. Polis önümü keserek 2 bin 600 TL para cezası keseceğini ve 15 gün de aracımı bağlayacağını söyledi. Mecburen geri dönmek zorunda kaldım. Biz insan değil miyiz? Bu çifte standart uygulamalar yüzünden vergimizi de ödeyemez hale geldik” dedi.
 

MUHATAP BULAMIYORUZ

S plakalı araç sahibi esnafların asıl derdinin sorunlarını anlatacak bir muhatap bulaması olduğuna dikkat çeken bir başka S plaka araç sahibi Abdullah Aydın ise, bölgeye her hangi bir milletvekilinin gelmesi durumunda dertlerini kendisine anlatmayı önerdi. S plakası olmayan araçlarının Çerkezköy’de elini kolunu sallayarak servis çektiğini söyleyen Abdullah Aydın, “Kimse buna bir şey demiyor. Tüm kurumlar bu duruma göz yumuyor” dedi. S plaka esnafının ilk iş olarak derdini anlatabileceği bir kurum bulması gerektiğini kaydeden Aydın, “Bir araya gelmemiz gerekiyor. Belediyeler bu işin içinde olduğu sürece bir şey yapamayız” diye konuştu.
 

SUÇLUYU DIŞARIDA ARAMAYALIM

Bir başka S plaka esnafı Özgür Karaçayır ise, “Birçoğumuzun akrabası normal plakalarla servis çekiyor. Bizler de buna göz yumuyoruz. Biz belediyeye bu servisleri çekmek için gerekli olan S plakalara 10-15 bin TL ödüyoruz. Onlar ise düz plaka ile çalışıyor. Suçluyu dışarıda aramayalım. Bize en büyük kazığı kendimiz atıyoruz” dedi.
 

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR OLMAMIZ GEREKİYOR

“Kendi içimizde birliği sağlamadan S plaka araç sahiplerinin sorunlarını çözüme kavuşturamayız” diyen bir başka S Plaka esnafı Adil Erel ise, “Aynı masada oturup muhabbet etmemiz gereken meslektaşlarımızla adeta kanlı bıçaklıyız. Birbirimize selam vereceğimize küfürler ediyoruz. Kavga ederek çalışıyoruz. Güçlü olmamız için önce bir olmamız gerekiyor” dedi.
 

SIKINTILARLA İLGİLİ MÜCADELEMİ SÜRDÜRÜYORUM

Konuşan tüm S plaka esnafını dinleyen Yaşar Kuş, bahse konu sıkıntılarla ilgili S plakaların çıktığı günden bu yana gücünün yettiğince mücadele ettiğini söyledi. Yaklaşık bir ay önce Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği’ne gittiğini kaydeden Kuş, “Büyükşehir yasası kapsamında Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulacağı için şikayetlerin biraz azaldığını söylediler. Yaptığım açıklamada da, eğer görev yapılmazsa Valiliğe gideceğimi bildirdim. Bu açıklamamdan sonra bazı uygulamalar başladı” dedi.
 

GEREKLİ MERCİLERLE GÖRÜŞECEĞİM

S plaka araç sahiplerinin, J plakalı araçlarla ilgili yaşadığı sıkıntıyı da gerekli mercilere ileteceğini söyleyen Yaşar Kuş, “Hakkınızı arayacağım. J plakalı araçlar sizin servisinizi çekiyorsa büyük S Plakalı araçlara da öğrenci servisi çekebilmelidir. S Plakalı araçların modeli tutuyorsa ve prosedüre uygunsa bu arkadaşlara da öğrenci taşımacılığı verilmesi gerektiğini ilgili yerlere söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.
 

SAYGI OLSA SORUN OLMAZ

J Plakalı araçların çoğunun S Plakalı araçların ekmeğinde gözü olmadığını söyleyen Yaşar Kuş, “Çoğu arkadaşımız öğrenci servisi çektiğini ve S plaka araç sahiplerinin ekmeğinde gözü olmadığını dile getiriyor. Lakin burada bir doyumsuzluk söz konusu. İnsanların birbirine azıcık saygısı olsa bu sıkıntıların hiç biri yaşanmayacaktır. 2003 yılında S plaka çıkmadan önce benim servisçim daha da perişandı. UKAME kurulduktan sonra bunları aşacağımızı temenni ediyorum. Geçmiş dönemlerde bekçi gibi yollarda dikildim. Kimse bana sizlerin hakkını savunmadığımı söyleyemez” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10