Çerkezköy bizim ortak paydamız

MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığına getirilen Koray Önsel, yeni yönetimle birlikte kamu kurumlarına tanışma ziyaretlerini sürdürüyor.

Çerkezköy 31.03.2013 19:05:00 0
Çerkezköy bizim ortak paydamız

 ERTEM’İ ZİYARET ETTİLER

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel önceki gün saat 17.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertem, yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi. Bir siyasi partinin mensubu olduğunu ama siyasi partilerin yerel yönetimde işbirliği yapmasını arzuladığını ifade eden Ertem “Derdimiz tasamız Çerkezköy olsun. Böyle olduğu sürece sıkıntı olmaz. İnsan ilişkileri açısından kişisel hırsların olmadığının en iyi örneğisiniz. Partilerimiz farklı diye düşman mı olacağız? Çerkezköy söz konusu olduğunda yapıcı bir şekilde katkı sağlamaya çalışacağız. Çerkezköy bizim ortak paydamız. Yanlışlar olabilir. Yapıcı olma anlamında eleştiri getirebiliriz” dedi.
 

YAPICI MUHALEFETİN GELİŞTİRİLMESİ LAZIM

Ali Ertem olarak Çerkezköy Belediyesi makamını temsil ettiğini ifade eden Ertem “İnşallah ilişkilerimiz Çerkezköy’ün menfaatine olacak şekilde yürür” dedi. Yapılanların altında başka şeyler aramak ve belden aşağıya vurmanın da bir siyasi yöntem olduğunu söyleyen Ertem “Ama bu yöntemin kimseye faydası yoktur. Bunlar çirkin şeyler. Örnek siyaset ve yapıcı muhalefet tarzının geliştirilmesi lazım” diye konuştu.
 

ÇERKEZKÖY İYİ BİR POTANSİYEL

Çerkezköy’ün bu açıdan iyi bir potansiyel olduğunu söyleyen Başkan Ertem “Çerkezköy çok kozmopolit bir yer. Daha çok burada barış ortamına ihtiyacımız var. Barış ortamını burada sağlayabildiğimizde Türkiye için ortak bir projeyi de gerçekleştirmiş oluruz. Her alanda bunu başarmamız lazım. Bunda en önemli görev siyasilere düşüyor” ifadesini kullandı.
 

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Belediyenin kapısının her zaman tüm siyasi partilere ve tüm vatandaşlara açık olduğunu söyleyen Ertem “Belediyeye çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun, resmi yollarla, yazışmalarla olması gerekmiyor. Projeleriniz, önerileriniz varsa değerlendiririz. Bizim de önerilerimiz olabilir. Bunları da rahatlıkla sizlere söyleyebiliriz” dedi. Kadınların siyasette yeteri kadar yer almadığını ifade eden Ertem “Bütün partilerin eksiği kadınlar. Kadınların siyasette aktif olarak daha fazla yer almasını arzuluyoruz” diye konuştu.
 

BİZİM ORTAK DERDİMİZ

Çerkezköy Belediyesi’nin kurumlarla ilişkisi nasılsa, siyasi partilerle ilişkisinin de aynı olduğunu söyleyen Ertem “İyi ilişkilerin olması hem iki tarafa hem de Çerkezköy’e fayda sağlar. Dostluktan, istişare etmekten, fikir alışverişinden kimseye zarar gelmez. Fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. Keşke daha önce aynı ilişkileri başarabilmiş olsaydık” dedi. Çerkezköy’de göreve geldiğinde nüfusun 40 binlerde olduğunu, şimdi ise o döneme oranda nüfusun 2 kat arttığını söyleyen Ertem “Çerkezköy iki kat büyüdü. Bu çok zor bir şey. Çerkezköy’de belediye başkanlığı yapmak Vize’de ya da Akçaabat’ta belediye başkanlığı yapmak gibi değil. Ama benim esas zorlandığım hizmet değil. Çerkezköy’de ortak yaşama bilinci maalesef yok. Çerkezköylülük bilinci yok. En çok sıkıntı çektiğim bu. Çerkezköylülük bilincinin herkese ulaştırılması lazım. Bu bizim ortak derdimiz. Herkesin buna el atması lazım” ifadelerini kullandı.
 

ÇERKEZKÖYLÜLÜK BİLİNCİ YOK

Hizmetlerin sahiplenilmesinde de sıkıntılar yaşandığını söyleyen Ertem, “İnsanlar Çerkezköy aidiyetini taşımadığı için yapılan hizmetleri de korumuyorlar. Çerkezköylülük bilincinin herkese ulaştırılması lazım. 2004 Çerkezköy’ü ile 2013 Çerkezköy’ünü kıyasladığımızdan nereden nereye geldiğini herkes biliyor. Ben yapamayacağım söz vermem, verdiğim sözleri de tutarım” dedi.
 

2 ORTAK NOKTAMIZ VAR

İnsanları ayrıştıracak çok şey bulunabileceğini söyleyen Ertem “Ama en az 2 ortak noktamız var. Biri insan olmamız, diğeri de Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyor olmamız. Bu 2 ortaklıktan yola çıkarak empati kurduğumuzda her sorun çözülür” dedi.
 

ÜLKÜ OCAKLARI AKTİF HALE GETİRİLECEK

Ziyarette konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de, yeni yerleri ile ilgili Ertem’e bilgi vererek “Sizi de yeni yerimize bekliyoruz” dedi. Muhalefeti muhalefet gibi yapacaklarını söyleyen Önsel “Yeni kadın kolları oluşturacağız. Ülkü Ocaklarını daha aktif hale getireceğiz ve onlarla birlikte çalışacağız” diye konuştu.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10