CHP, 8 Nisan’da Silivri’de olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları dün ortak bir basın açıklaması düzenleyerek geniş bir katılım ile Silivri’de seslerini duyuracaklarını ifade

Çerkezköy 5.04.2013 20:33:00 0
CHP, 8 Nisan’da Silivri’de olacak

 BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

İlçe Teşkilatı binasında dün saat 14.00’da gerçekleştirilen basın toplantısına CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katılırken, basın açıklamasını Basın ve Yayından Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Özcan yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar ekonomik, sosyal ve hukuksal anlamda birçok surunla karşılaştığını ve bu sorunların birçoğunu da anayasal süreçte, demokrasi kültürü çerçevesinde giderilmeye çalışıldığını ifade eden Özcan “Ancak Ergenekon davası olarak ortaya atılan bir iftira ve düzmeceler silsilesine benzer bir şekilde ülke gündemini bu kadar uzun süre meşgul eden başka bir olaya da Türk siyasal yaşamı boyunca rastlanılmamıştır” diye konuştu.

“MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA ÇÖKTÜLER”
Özcan “Bu dava sebebiyle, Türkiye’nin aydınlık birçok yüzünün; doğruları söylemeyi kendisine şair edinmiş kişiliklerin ve “güçlüden yana değil haklıdan yana” tavır alan birçok sivil ve askeri şahsiyetin, kamuoyunda düşürülmüş olduğu “suçlu” imajı hepimizi derinden etkilemektedir. Söz konusu aydınlar içinde örneği Mustafa Balbay’ın dört yılı aşkın bir süredir tutukluluk halinin devam etmesi, sadece bizlerin değil, uluslar arası kamuoyunun da tepkiyle izlediği bir durumu yansıtmaktadır. Kanıtsız veya düzmece olabilecek dayanaklara istinaden yapılan tutuklamalar neticesinde, davanın başlamasından bu yana suçu olmayan birçok kimsenin; hayatını kaybettiği, bazılarının ağır şekilde rahatsızlandığı ve tüm sanık ailelerinin de hem maddi hem de manevi anlamda çöktükleri gözlemlenmektedir” dedi.

“8 NİSAN’DA SİLİVRİ’DE OLACAĞIZ”
8 Nisan Pazartesi günü parti olarak Silivri’ye gideceklerini ifade eden Özcan “Bu yüzden söz konusu adaletsizliğin en kısa zamanda giderilmesi, siyasal partilerin temsilcileri olarak bizlerin şiddetle seslendirdiği bir sivil talebe dönüşmüştür. Bu sivil talebimizi daha geniş bir katılımla duyurabilmek için Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ve Kadın Kolları olarak 8 Nisan Pazartesi günü Silivri’de olacağız. Genel Başkan Yardımcımız Emine Ülker Tarhan, bir Silivri buluşmasında “Hareket etmeyenler zincirlerini kıramazlar” ifadesini kullanmıştı. Biz de gençler ve kadınlar olarak hareket edip mevzubahis haksızlığa karşı anayasal yetkimizi kullanarak sesimizi duyuracağız. Silivri’ye gitmek isteyen partililerimiz için pazartesi günü saat 08.30’da parti önünden otobüs kaldıracak” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10