Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 5.04.2013 20:35:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

 MECLİS ÜYELERİ EKSİKSİZ KATILDI

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Saygı duruşunun ardından belediyeye sunulan 3 dilekçenin gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Kapaklı Erbay Caddesi esnaflarından Bahattin Göktaş’ın gündeme getirdiği Sarı Minibüslerin güzergâhı konusunda açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilgili kişilere gerekli uyarı yazılarını gönderdiklerini söyleyerek “2010 yılında alınan encümen kararında belirtilen güzergâha uymayanlara bundan sonraki süreçte gerekli cezai işlem uygulanacaktır” dedi.
 

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Mandalı’nın açıklamasının ardından Kapaklı Belediyesi Norm Kadro cetvellerinde yapılan değişiklikler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından encümen üyelerinin seçimine geçildi. Encümen üyeliği için Ahmet Yörük, Ahmet Doğaç ve Ali Doğuş aday olurken, gizli oylamanın yapıldığı seçimde Ali Doğuş 9 oy alırken, diğer iki aday 8’er oy aldı. Ahmet Doğaç ve Ahmet Yörük arasında yapılan ikinci seçimde de oylar eşit çıkınca encümen üyesi, Başkan Mandalı’nın kura çekimi ile belirlendi. Kura sonucu encümen üyeliğine seçilen diğer isim Ahmet Doğaç oldu.
 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Encümen üyelerinin seçimin ardından İmar Komisyon üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapılırken, İmar Komisyonu üyeliğine Ayhan Aslan, Erol Özkan, Hasan Acar, Ruhi Özden ve Ahmet Doğaç’tan başka aday çıkmaması nedeni ile bu isimler yapılan açık oylama ile oybirliği ile İmar Komisyon üyeliklerine seçildi. Aynı şekilde yapılan açık oylama sonucu Nedim Yılancı, Salih Bezgin, İrfan Demir, Osman Aşık ve Ali Bayhan da Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine seçildi.
 

GEZİLERE KATILACAK İSİMLER BELLİ OLDU

Seçimlerin yapılmasının ardından bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Emir ve Yasaklar Yönetmeliği hakkında meclise sunulan komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Mahalli İdarelere Hizmet Derneği tarafından düzenlenen yurt dışı İnceleme ve Tetkik gezilerine katılacak isimlerin belirlenmesi ile devam etti. 12-22 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da düzenlenecek olan Araştırma ve Tetkik gezisine Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak ile Belediye çalışanlarından Koray Koç ve Volkan Göç’ün gitmesine Ruhi Özden’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara verildi. 20-26 Nisan tarihleri arasındaki Paris-Almanya-Bürüksel gezisine Ali Bayhan, Salih Bezgin ve İrfan Demir; 20-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan İngiltere-Galler gezilerine ise İrfan Mandalı, H. İbrahim Özkan ve Ali Bayhan’ın gitmesi ise Ruhi Özden, Nedim Yılancı, Erol Özkan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.  
 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçilirken, görüşme sırasında Başkan Mandalı yerini Meclis Başkan Vekili Salih Bezgin’e bırakarak meclisten çıktı. Kapaklı Belediyesi Peyzaj Mimarı Müjgan Sarvanlardan tarafından okunan 2012 Yılı Faaliyet Raporu Nedim Yılancı’nın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Nedim Yılancı’nın red oyu vermesine tepki gösteren Salih Bezgin, “CHP zaten her şeye muhalefet etmeyi alışkanlık edinmiş” derken, Nedim Yılancı ise bu eleştiri üzerine “Siz de her şeye evet demeyi alışkanlık edinmişsiniz” dedi.
 

2014 SONUNA KADAR ALINMAYACAK

Denetim komisyonu rapor ile ilgili meclis üyelerine bilgi verilmesinin ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde de gündeme eklenen dilekçeler görüşüldü. İlk olarak Atık Su ve Katı Atık Bertaraf vergisi hakkındaki dilekçe görüşüldü. Başkan Mandalı, ilgili yönetmelikte bulunan 31 Aralık 2014’e kadar bahse konu vergilerin alınmaması şeklindeki madde uyarınca bu vergilerin bundan sonraki süreçte belirtilen tarihe kadar alınmamasını meclisin onayına sundu. Bahse konu dilekçe oybirliği ile karara bağlandı.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Bir sonraki dilekçede de 1581 ada 1 parselde bulunan belediye hissesinin tamamının ‘Okul Öncesi Eğitim Tesisi Yapmak’ şartı ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 1539 ada ile 1540 ada arasında kalan Sokağa Aydemir Sokak adının verilmesinin oybirliği ile kabul edilirken, 134 ada 4 parselde bulunan ruhsat alınarak inşasına başlanan yer hakkında plan tadilatı yapılması talebi ise görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.   
 

İMAR KOMİSYONU KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Dilekçelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konularla ilgili komisyon tavsiye kararları görüşüldü.  Faik Büyükikiz’in, “Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi adresindeki 788 ada 2 parselde bulunan bin metrekarelik arsanın 855 metrekaresi Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu’na ait. 145 metrekaresi ise Belediyeye ait. Bu alanda öğrenci yurdu yapılmak üzere bahse konu belediye hissesinin, derneğe satılmasını” talebi oybirliği ile kabul edilirken, İmar Planı ile ilgili dilekçeler de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sunum eşliğinde Belediyenin çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10