“Her şey çocuklarımız için”

Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde sona eren 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediyesi olarak böyle bir etkinliğe imza

Çerkezköy 5.04.2013 20:35:00 0
“Her şey çocuklarımız için”

 10 ÜLKEDEN EKİPLER SAHNE ALDI

Geçtiğimiz gün Çerkezköy ayağı sona eren ‘Kukla Festivali’ kapsamında Çerkezköy’de on ülkeden kukla gösteri ekibinin sahne aldığını belirten Ertem Brezilya Tiyatro Grubu Opera Na Mala, Alman Tiyatro Grubu Fifty Well, Fransız Tiyatro Grubu Rue Bargue, Avustralya Tiyatro Grubu Sydney Puppet Theatre, Rus Tiyatro Grubu Victor Antanov, Çek Cumhuriyeti Tiyatro Grubu Pavel Vangeli, Kosova Devlet Tiyatrosu, Türkiye -Ankara tiyatro gruplarından Tiyatro Çes, Türkiye- İstanbul tiyatro gruplarından Tarla Faresi Tiyatro Grubu, İspanya Tiyatro Grubu Raimon Ruiz ve İtalyan Tiyatro Grubu Vrein Theatre 28 Mart’tan bu yana Çerkezköylü çocuklarım için sahne aldı” diye konuştu.
 

“KUKLA EKİPLERİYLE BİR ARAYA GELDİLER”

Festival süresince ilçe sınırları içerisinde eğitimlerini sürdüren ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin kukla ekipleriyle bir araya geldiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çerkezköy Belediyesi olarak ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı ile hizmet vermeye devam ettiğimiz süre zarfı içerisinde, geleceğimizin şekillenmesinde tek etken olacak olan çocuklarımızın da dünya ülkelerinde benzerleri gerçekleştirilen etkinliklerden faydalanmaları için bu etkinliğe imza attık. Bu nedenle Trakya genelinde gerçekleşen festivale destek veren belediyelerden biri olarak, Çerkezköylü çocuklarımızın da dünya çapında gerçekleştirilen kukla gösterilerini izlemeleri açısından imkanlar doğrultusunda katkı sunduk. Festival süresince güzel vakit geçiren çocuklarımızın mutlulukları ise, en büyük mutluluğumuz oldu” dedi.
 

‘’PAYLAŞILDIKÇA ANLAM KAZANIR’’

Müjgan- Serkan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu’nda da festival kapsamında ilk kez tiyatro gösterimi gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Ertem “Pek çok çocuğumuzun hayatında ilk kez izlediği kukla gösterilerinin de bir tanesi ilçemiz engelliler okulunda yapıldı. Bu gösteriyle birlikte ilk kez tiyatro izleyen çok sayıda engelli çocuğumuzun ve ailelerinin gözlerindeki o ışıltı yüzlerindeki o gülümsemeyi bir kez daha sıkıntıların paylaşıldıkça azaldığını, mutlulukların da paylaşıldıkça çoğaldığını ortaya koydu. Bizler de Çerkezköy Belediyesi olarak hayatın paylaşıldıkça anlam kazandığı ilkesini benimsiyor ve bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O nedenle ki, belediye olarak engellilere yönelik yürüttüğümüz çalışmalara ek olarak şimdi de görme engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir biçimde yürümeleri için üç boyutlu sarı zemin döşemelerini çevreye yerleştirmeye başladık” diye FARKLI BİR AÇIDAN
 

BAKABİLMELERİNİ AMAÇLIYORUZ

Başarılı bir gelecek için Çerkezköy Belediyesi olarak çocuklara büyük önem verdiklerini söyleyen Ertem “Bu nedenledir ki belediyenin asli görevi olmamasına rağmen, okullarımızdan gelen; sıra alımı, gösteri salonu düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri, başarılı sporcuların ödüllendirilmesi vb. ihtiyaçlara imkanlarımız ölçüsünde her zaman yardımcı olduk. İşte bu tür festivallerle bugünümüzün şekillenmesinde önemli bir yer tutan ve geleceğimizin belirlenmesinde etkin olacak çocuklarımızın bu tür etkinliklerle hayata daha farklı bir açıdan bakabilmelerini amaçlıyor ve hayat yolunda başarılı, kendinden emin bir şekilde yol alabilmelerini arzuluyoruz” dedi. 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10