Her şey daha güzel olacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı İstasyon Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Genel ve yerel konuların konuşulduğu kahvehane ziyaretlerinde İstasyon Mahallesi’nde mevcut eksiklikleri Belediye Başkanı Ali Ertem

Çerkezköy 12.04.2013 17:50:00 0
Her şey daha güzel olacak

 Çerkezköy Haber - AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri İstasyon Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

 

2002 İLE MUKAYESE DAHİ EDİLMEMELİ

Önceki akşam Karadeniz Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Habip Bilgin ve mahalle sakinleri katıldı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Demirbağ 2002 Türkiyesi ile bu günkü Türkiye’nin mukayese dahi edilmeyeceğini ifade ederek “Gümrük kapılarında kendi parası çalışmayan bir Türkiye tablosu vardı. Türk Parasından sıfırların atılacağı söylendiğinde herkes gülmüştü. Kimsenin inanamadığı sıfır atma olayı gerçekleşti. Bugün 15 milyon öğrencimizin kitapları devletimiz tarafından veriliyor. 400 bin engelli insanımızın bakımını yapan kişilere maaş ödeniyor. Bunun yanında bir o kadar engelli insanımıza da maaş ödeniyor” dedi. 
 

TIRLAR ETRAFI KOKUTUYOR

Kahvehane ziyaretinde mahallenin belirli yerlerinde sorunlar olduğunu ifade eden mahalle sakinleri özellikle İstasyon Mahallesi’nden geçen tırların kuralsız geçişinden yakınarak park ettikleri yerin taşıdıkları malzeme nedeni ile etrafı kokuttuğunu belirtti. Mahalle sakinlerinden Yunus Durdağı, Piroğlu Sitesi yakınında bulunan bataklık yerde türeyen sivrisinek ve kurbağalar nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Bataklığın kurutulması konusunda Belediye Başkanı Ali Ertem’den yardım isteyen mahalle sakinlerinin talebi Başkan Ertem tarafından olumlu karşılandı. Ertem bataklığın kurutulması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
 

HER ARAÇ BİR ARTIDIR

Çerkezköy’ün hızla büyüyen bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Ertem “Çerkezköy’de her şey 30 bin nüfus için planlamıştı. Ama sizlerin de gördüğü gibi Çerkezköy her yıl sadece 10 bin nüfus göç alıyor. Bu nedenle hizmetlerde de elbette ki aksamaların olması gayet doğal. Her geçen gün her şey daha güzel olacak. Bu tür çalışmaların bitmesini beklememeliyiz. Biz cadde ve sokaklara son şekillerini versek de ertesi gün boş arsaya inşaat yapılması o sokağın kazılması manasına geliyor. Tırların İstasyon Mahallesi dışında bir yolu kullanmaları söz konusu değil. Başka bir alternatif olmadığı müddetçe tırlar bu yolu kullanmak zorundalar. Diğer bir yönü ile olaya baktığımızda bu mahalleden geçen her araç mahalleye artı değerler katıyor” ifadesini kullandı.
 

EMNİYETİN YENİ YERİ İSTASYON

Emniyet Müdürlüğü’nün İstasyon Mahallesi’ne taşınacağını söyleyen Ertem “Yakın bir zamanda Emniyet Teşkilatı İstasyon Mahallesi’ne taşınacak. Müdürlüğün buraya taşınacak olması İstasyon Mahallesi’nin daha fazla canlanmasına neden olacak. Emniyet Müdürlüğü’nün buraya taşınmasından sonra tırlar konusunda da bir düzenleme yapacağız” dedi.
 

ATM TALEP ETTİLER

Mahalle sakinlerinin banka ATM’leri talebine de değinen Belediye Başkanı Ertem “Bankaların bir kısmına talebimizi iletiriz. Zannedersem talebimizi olumlu karşılayarak bir değerlendirme yaparlar. Bizim bu konuda yapabileceğimizi fazla bir şey bulunmuyor” diye konuştu.
 

20 BİN KİŞİ YAŞIYORDU

Elektrikler konusunda da sıkıntılar olduğunu belirten mahalle sakinleri konu nedeni ile elektronik cihazlarının arızalandığını ifade etti. Ertem bu konunun da kendileri ile direk alakalı olmadığını lakin TREDAŞ’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek “Şehir planlaması yapıldığında Çerkezköy’ün nüfusu 20 bin civarındaydı. Bu gün Çerkezköy’de yaklaşık 80 bin kişi yaşıyor. Bu günkü insanın kullandığı cihaz sayısı ile o günkü elektronik cihaz sayısı mukayese dahi edilemez. 15 yıl öncesinin 20 bin kişisi bu günün 5 bin kişisinden daha az elektrik tüketiyordu. Biraz daha tahammül gösterirsek her şeyin çok daha mükemmel olacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10