İstanbul sanayicisi Tekirdağ’ı istiyor

Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgelerinin tamamını içinde barındıran OSBDER Üst Kurulu aynı yönetimin içinde yer alan Çerkezköy OSB’nin ev sahipliğinde 2013 yılı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Topla

Çerkezköy 12.04.2013 17:51:00 0
İstanbul sanayicisi Tekirdağ’ı istiyor

 OSBDER, OSB’LERİN ÜST KURULUDUR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yeni Hizmet Binası’ndaki Toplantı Salonu’nda gerçekleşen OSBDER 2013 yılı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu yaptı. OSBDER Yönetim Kurulu’nu yeni Hizmet Binası’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Sarıoğlu, “OSBDER, Türkiye’deki OSB’lerin bir üst kuruludur. OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay (Anadolu OSB Başkanı), Başkan Yardımcısı ve İzmir OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, Sayman Sait C. Türek (Manisa OSB Başkanı) ile OSBDER Danışmanı Nihat Akyol’u Çerkezköy’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz” diye konuştu.
 

ORTAK SORUNLARA ÇÖZÜM ARIYORUZ

OSBDER’in Türkiye’deki OSB’lerin ortak sorunlarına çözüm aramak ve onların başarılarının artması için gerekli olabilecek araştırmaları yapmak amacıyla kurulduğunu söyleyen Ömer Sarıoğlu, “OSB’lerimize, değişen ve gelişen dünya koşullarında yapılan ve yapılması gereken idari, mali, hukuki düzenlemelere görüş oluşturmak ve çeşitli konularda destek hizmetler verebilmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

TÜRKİYE ARTIK OSB’LERİN ÖNEMİNİN FARKINA VARDI

OSB’lerde ağırlıklı olarak mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yoğun olduğuna vurgu yapan OSBDER Başkanı Tuncay da, “OSB’ler, bulundukları yerlerde ekonomiye katma değer veriyor. OSB’lerin bulunduğu yerlerdeki belediyeler de ekonomik yönden rahatlıyor” dedi. OSBDER’in ülke genelinde 35 üye 7 bin 500 de işletme ile ülke ekonomisine değer kattığını söyleyen Tuncay, “Türkiye artık OSB’lerin öneminin farkına vardı” dedi.
 

OSB’LER SUYA DAYANIKLI SUNTA DEĞİLLER

OSB’lerin gerekliliğinin anlaşılabilmesi için fazla bir araştırma yapmaya gerek olmadığını, Trakya’da Ergene Havzası’na bakmanın yeterli olacağını ifade eden Hüseyin Kutsi Tuncay, “Önemli olan süte su katmamak. Sütten suyu ayrıştırmaktansa, süte su katılmasını engellemek daha kolay olacaktır. OSB’ler, bünyelerinde barındırdıkları Atık Su Arıtma Tesisleri ve Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile suya dayanıklı birer sunta olmadıklarını göstermektedirler” diye konuştu.   
 

 

 

OSB’LER TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEKLERİDİR

Konuşmasına, toplantıya ev sahipliği yapan Çerkezköy OSB Yönetimine misafirperverliği nedeni ile teşekkür ederek başlayan OSBDER Başkan Yardımcısı Hilmi Uğurtaş, “OSB’ler Türkiye’nin gözbebekleridir. Ülke ekonomisi için ihmal edilmemesi gereken birimlerdir” dedi. OSB’lerin kurulması ile sanayicilerin örgütlenmesinin önünün açıldığına dikkat çeken Uğurtaş, “Ömer Sarıoğlu ve Bölge sanayicilerinin, Tekirdağ Sanayiciler Odası kurma gayretini yürekten kutluyor ve kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemizde artık Ticaret odaları ile Sanayi odalarının birbirinden ayrılma vakti gelmiştir” dedi.
 

OSB’LER, SOSYOKÜLTÜREL GELİŞİME DE KATKI SAĞLIYOR

OSB’lerin, bünyelerinde inşa ettikleri Kongre Merkezleri, Kültür Sarayları, Teknik Eğitim Meslek Liseleri ve benzer projelerle, bulundukları ilin ekonomisinin yanında sosyokültürel gelişimine de katkı sağladığını ifade eden OSBDER Yönetim Kurulu Üyesi Sait C. Türek, “Çerkezköy OSB Hizmet Binası yanında Konferans Salonu ve ÇOSB Teknik Eğitim ve Meslek Lisesi projesi de bu projeler arasındadır. Biz de Manisa’da benzer bir projenin temelini atmak üzereyiz. Biz Manisa OSB Teknik Eğitim ve Meslek Lisesi’nde 650 öğrencimize eğitim öğretim vermeye gayret ediyoruz. Amacımız öğrenci sayısını bine çıkarmaktır” dedi. Türek konuşmasının sonunda misafirperverliğinden dolayı ÇOSB Yönetimine teşekkür etti.
 

EN YAKIN YER TRAKYA

Toplantı sonunda İstanbul İkitelli ve Dudullu sanayilerinin Tekirdağ'a gelip gelmeyeceği sorusunu yanıtlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “İstanbul’da bundan sonraki süreçte sanayiye müsaade edilmeyecek. İstanbul’daki sanayinin de gidebileceği en yakın yer de Trakya Bölgesi’dir. Zaten İstanbullu sanayiciler de bizim bölgemizde faaliyet göstermek istiyorlar” dedi.
 

BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMAYACAK

Artık İstanbul’da sanayi adına bir çivi dahi çakılmayacağını kaydeden Ömer Sarıoğlu, “Tekirdağ’da 7 Islah OSB kuruluyor. Bunların toplam doluluk oranları yüzde 40 civarındadır. İkitelli ve Dudullu sanayilerinin Tekirdağ’a gelmeleri halinde buralara istihdam edilebilirler. Çünkü bundan böyle Trakya’da OSB’ler dışında bir sanayileşmenin olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
 

1900’LÜ YILLARIN SANAYİCİLİĞİ KALMADI

İstanbul sanayilerinin Tekirdağ’a gelmesinin, bölge için herhangi bir dezavantaj oluşturmayacağını, aksine bölgeye daha da değer katacağını savunan Ömer Sarıoğlu, “Günümüzde 1900’lü yılların sanayiciliği kalmadı. Eski sanayi anlayışı yerini modern ve çevreye duyarlı sanayi anlayışına bıraktı. Bu nedenle Tekirdağ sanayisinin gelişmesi, bölgeye zenginlik katacaktır” diye konuştu. 
 

BAKAN GÜNDEMDE YOK DEMİŞTİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün Tekirdağ'da bir otelde düzenlenen ''Ergene Temiz Aksın Islah Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve İşbirliği Toplantısı'nda, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldiğini anımsatan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise, “Bakanımız burada, İstanbul'un Dudullu ve İkitelli'deki sanayilerinin Tekirdağ'a geleceği şeklinde bir durumun gündemde olmadığını söylemişti” diye konuştu. OSB’lerin 7 Bakanlık ve 22 Genel Müdürlük oluru ile kurulduğuna dikkat çeken Tuncay, “Bu nedenle ormanlık alanların, dere ve göl yataklarının sanayi alanı olması mümkün değil. Sanayileşme ancak ve ancak verimsiz ve çorak arazilerde gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı. Toplantının kalan kısmı ise basına kapalı gerçekleşti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10