Bakım Evi’nde şok eden görüntüler

Denetimi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sağlanan Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'ndeki özel bakım evinde, bir engelli yakını tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüler hasta ve y

Tekirdağ 14.04.2013 15:04:00 0
Bakım Evi’nde şok eden görüntüler

 YARALAR BİLE TEDAVİ EDİLMEMİŞ

Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'nde denetimi, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan özel bir bakım evinde çekildiği öne sürülen görüntüler tepkiyle karşılandı. Bakım evindeki bir engelli hastanın yakını tarafından cep telefonuyla çekildiği iddia edilen görüntülerde bazı yaşlıların sağlıksız koşullarda bakıldığını, açık yaralarının bile tedavi edilmediğini ortaya çıkardı. Görüntüler bazı hastaların ayak ve bacakların derin ve açık yaralar olduğunu görülürken, verdiği hizmet karşılığında devletten ücret tahsil eden bakım evindeki yaşlılarla ilgilenen hiçbir görevlinin olmaması dikkat çektiği belirtildi.
 

"BAKIM EVİNİ UYARDIK"

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, görüntülerin valilik aracıyla 1 ay önce kendilerine ulaştığını, bakım evinin 2 kez incelendikten sonra 'uyarıldığını' söyledi. Darama, “Valilik aracılığı ile bize intikal eden görüntülerle ilgili soruşturma başlattık. Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı başkanlığında 18 kişilik inceleme ekibi kurarak söz konusu yerde inceleme yaptık. Bu yere yapılan 2 inceleme ardından bakım evini uyardık” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10